پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

گزارش اکونومیک تایمز از طرح فساد ولیعهد عربستان؛

فروکش کردن طوفان بازداشت ها و سوالات بی پاسخ دلواپسان

طوفان بازداشت قدرتمندترین چهره‌ های عربستان در طرح موسوم به مبارزه با فساد فروکش کرد، اما تبعات آن سال های دامنگیر اقتصاد این کشور خواهد بود.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه اکونومیک تایمز در گزارشی نوشت: بازار سهام عربستان سعودی آزادی برخی از بازرگانان و تاجران بزرگ پادشاهی را پس از چند روز بازداشت جشن گرفت، اما تبعات بازداشت قدرتمندترین چهره‌ های تجاری عربستان سعودی ممکن است برای سال ها مانع از سرمایه گذاری خصوصی در این کشور شود.

میلیاردر مطرح شاهزاده «ولید بن طلال» یکی از شناخته شده‌ ترین بازداشتی‌ ها در میان حداقل 6 تن از سرمایه داران آزاد شده بود که بیش از دو ماه در هتل «ریتز کارلتون» شهر «ریاض» در حبس بودند.

آزادی آنها نشان داد که یک درگیری عظیم فساد اداری، که در آن مقامات، بیش از 200 نفر را بازداشت کرده و گفته بودند که هدفشان به دست آوردن 100 میلیارد دلار از دارایی های غیرقانونی آنها است، به پایان رسید.

بازار سهام این پادشاهی پس از آزادی این افراد با رشد مواجه شده است. اما به پرسش های دلواپسان در مورد این پاکسازی هنوز پاسخ داده نشده است. اگرچه تعداد کمی از مردم عربستان سعودی بر این عقیده اند که فساد در این کشور کاهش یافته است، اما مقیاس و سرخوردگی ناشی از این سرکوب، زنگ هشداری برای سرمایه گذاران و بازرگانان در داخل و خارج از این کشور محسوب شد.

میزان دقیق مبلغی که توسط این عده پرداخت شده علنی نشده، و مردم نمی دانند اتهامات این افراد دقیقا چه بوده است.

در حالی که دولت می گوید فساد را از بین می برد و زمینه لازم را برای سرمایه گذاران فراهم می کند، بعضی از تجار محلی و خارجی احساس خطر کرده اند، زیرا مطمئن نیستند که شرکای محلی ممکن است به اهداف بعدی سرکوب دولت عربستان تبدیل شوند یا خیر.

«استفن هرتوگ» یکی از محققان برجسته عربستان سعودی در دانشکده اقتصاد لندن گفت: «این اقدام - نه تنها در عربستان سعودی، بلکه در میان تمام سلطنت های عربی - کاملا بی سابقه بود. بسیاری معتقدند، حداقل در حال حاضر، زندگی برای بخش خصوصی غیر قابل پیش بینی شده است، که می تواند سرمایه گذاری بلند مدتر دشوار سازد.»

او و دیگران می گویند که به نظر می رسد مقامات سعودی برای ممانعت از کاهش سرمایه گذاری خارجی به این پرونده خاتمه داده باشند.

تضمین سرمایه گذاران خارجی در نیمه دوم سال 2018، زمانی که دولت قصد دارد 100 میلیارد دلار را با فروش 5 درصد از سهام غول نفتی بزرگ «آرامکو» به دست آورد، امری ضروری است.

یک بانکدار در حوزه خلیج فارس که با عربستان سعودی معامله می کند، گفت که برخی از بازرگانان بخش خصوصی ممکن است برای سال ها از سرمایه گذاری هنگفت جدید در عربستان هراسان باشند.

این بانکدار گفت: «برای آنها، این یک منبع خطر است.»

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.