بیانیه وزارت خارجۀ امارات متحده دربارۀ تشکیل این ائتلاف، تنها ساعاتی قبل از آغاز نشست شورای همکاری کشورهای خلیج فارس در کویت منتشر شد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران به نقل از خبرگزاری فرانسه، امارات عربی متحده امروز سه‌شنبه از تشکیل ائتلاف جدیدی با عربستان سعودی، جدای از شورای همکاری کشورهای خلیج فارس  خبر داد؛ ائتلافی که می‌تواند حیات این شورا را بویژه پس از بحران قطر، تحت الشعاع قرار دهد.

بیانیه وزارت خارجۀ امارات متحده دربارۀ تشکیل این ائتلاف، تنها ساعاتی قبل از آغاز نشست شورای همکاری کشورهای خلیج فارس در کویت منتشر شد. در این بیانیه آمده است که تشکیل این «ائتلاف مشترک همکاری» به تایید شیخ «خلیفه بن زاید آل نهیان» حاکم امارات رسیده است.

عربستان سعودی تا کنون به این خبر واکنشی نشان نداده است.

بنا بر این بیانیه، ریاض و ابوظبی در چهارچوب این ائتلاف جدید با یکدیگر در موضوعات نظامی، سیاسی، اقتصادی، بازرگانی، فرهنگی و دیگر موضوعات مرتبط با منافع مشترک دو کشور همکاری خواهند کرد.

امارات عربی متحده و عربستان سعودی در سالهای اخیر روابط بسیار نزدیکی با یکدیگر داشته‌اند که یکی از موارد آن همکاری نزدیک و مشترک در جنگ علیه یمن بوده است.

این اعتقاد وجود دارد که محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی نیز رابطه بسیار نزدیکی با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی دارد.

هنوز مشخص نیست که این اقدام چه تاثیری بر نشست شورای همکاری کشورهای عرب خلیج فارس، متشکل از شش کشور عربستان، بحرین، امارات، قطر، عمان، کویت خواهد گذاشت.

در این بیانیه مشخص نشده است که آیا دیگر کشورهای عربی حاشیۀ خلیج فارس نیز به این کمیتۀ همکاری مشترک دعوت خواهند شد یا خیر.

این در حالی است که امروز سه شنبه نشست شورای همکاری کشورهای حاشیه خلیج در کویت در حالی آغاز می شود که بحران های روزافزون منطقه ای بر آن سایه افکنده است.

این نشست همچنین یک روز پس از کشته شدن «علی عبدالله صالح» رئیس جمهور سابق یمن توسط حوثی ها برگزار می شود.

نشست سران همچنین در سایه ادامه بحران خلیج فارس و ادامه تحریم قطر توسط عربستان سعودی، بحرین،امارات و مصر برگزار می شود.

شورای همکاری حاشیه خلیج فارس شامل کشورهای عربستان سعودی، امارات، کویت، قطر، بحرین و سلطنت عمان می شود.

قطر تأکید کرده است که امیر این کشور در نشست سران در کویت شرکت می کند اما بقیه کشورهای عضور شورای همکاری خلیج فارس هنوز درباره مشارکت رهبران شان به شکل قطعی اظهارنظری نکرده اند.

بنابر این گزارش، این نخستین نشست سران شورای همکاری خلیج فارس از زمان وقوع بحران بی سابق عربی در خلیج فارس است به طوری که در این بحران کشورهای عربستان، امارات، بحرین و مصر روابط خود با قطر را در 5 ژوئن سال جاری قطع کردند سپس با ادعای حمایت قطر از تروریسم اقدامات مجازات هایی را علیه این کشور در پیش گرفتند؛ اتهامی که قطر آن را رد می کند و کشورهای چهارگانه تحریم کننده را متهم به تلاش برای دیکته کردن تصمیم ها به این کشور کرده است. کویت برای حل این بحران تا کنون میانجی گری ناموفقی را انجام داده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.