استقرار داخلی برای محافظت در برابر تروریسم آن هم به صورت فراگیر در سراسر اروپای غربی برای اولین بار است که پس از جنگ جهانی دوم صورت می گیرد.

عکس: سرباز ارتش بلژیک در حالی که مشغول گشت زنی در مقابل دفتر نخست وزیر در بروکسل است ماسک صورت خود را تنظیم می کند.

به گزارش جماران به نقل از واشنگتن پست، کامیون‌های سبز رنگ ارتش در گوشه و کنار خیابان های بلژیک به چشم می خورند. سربازان استوار و محکم در خیابان شانزلیزه پاریس دائما در حال گشت زنی هستند. نیروهای ایتالیایی هم از این قافله عقب نمانده اند و در حال حفاظت از کولوسئوم هستند. منتقدان بر این باورند که استقرار سالانه آنها در مکان های مختلف شهر خود سبب می شود که توانایی این سربازان برای جنگیدن نابود شود.

استقرار داخلی برای محافظت در برابر تروریسم آن هم  به صورت فراگیر در سراسر اروپای غربی برای اولین بار است که پس از جنگ جهانی دوم صورت می گیرد. نیروهای اروپایی برای مقابله با طیف عظیمی از چالش های ناگسستنی مانند روسیه، جنگ و درگیری در خاورمیانه، مهاجرت در سراسر مدیترانه و استقرار کمتر در مرزها به این نتیجه رسیده اند که در کشورهای خود مستقر شوند.

از زمانی که حملات تروریستی از سال 2015 تشدید شد، رهبران کشورهای اروپایی به منظور مقابله با حملات تروریستی تصمیم به استقرار ارتش در خیابان ها کردند. با این حال، حامیان این تصمیم می گویند که هر چند این استقرار نیروها در وطن به تقویت برقراری امنیت کمک می کند؛ اما موجب تضعیف نیروها نیز می شود.

تا همین اواخر  40 درصد از سربازان آماده بلژیک به نگهبانی در شهرهای این کشور اختصاص داده شده بودند. برخی از افسران نگرانند که کمبود وقت برای تمرینات جنگی بدین معنی است که مهارت های  پایه  کمرنگ شوند. فرمانده سابق ارتش فرانسه ماه گذشته اظهار کرد که یکی از دلایل استعفایش در ماه ژوئیه فشار بیش از حد به نیروهایش بود.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا از متحدان ناتو خواسته بود تا بیشتر در ماموریت های بین المللی شرکت کنند در حالی که نیروهای اروپا با چالشی هم چون استقرار در وطن مواجه هستند.

آخرین نشانه نیز ماه گذشته زمانی که نشست وزرای دفاع ناتو در بروکسل صورت گرفت نیز نمایان شد. این نشست در زمانی صورت گرفت که ناتو با کمبود نیرو برای تمرین در افغانستان مواجه بود. فرماندهان ارتش بلژیک - کشوری با 11 میلیون نفر جمعیت- می گویند که نیروهایشان تحت فشار هستند.

سرلشکر«مارک تیمس» فرمانده نیروی زمینی بلژیک اظهار کرد: افرادی که تیراندازهای سلاح های سنگین نظامی بودند 16 ماه می شد که به کار گرفته نشده بودند زیرا آنها تبدیل به یک تفنگدار معمولی شده بودند. درست همانند این است که تیم ملی فوتبال را که یک سال بازی انجام نداده را بخواهیم به جام جهانی بفرستیم. این گونه کاری پیش نمی رود. تا ماه اکتبر  1250 سرباز بلژیکی به منظور حفاظت از بلوارها، ایستگاه های قطار و مکان های شلوغ عمومی که ممکن بود، مورد هدف قرار گیرند، در سراسر این کشور استقرار یافته بودند. هدف از این کار تنها حفظ امنیت عمومی و ایجاد آزادی بیشتر برای نیروهای پلیس بود تا بتوانند به کار های تحقیقاتی بپردازند تا اینکه وقتشان را صرف نگهبانی کنند.

به کار بستن نیروها در کشور به منظور حفاظت در برابر حملات تروریستی بود. گروه‌های تروریستی از جمله داعش در کشورهای اروپا با انفجار مواد منفجره و گاهی به صورت ساده تر با راندن کامیون به سوی جمعیت دست به حملات تروریستی می زدند.

طرفداران استقرار این نیروها در شهرها معتقدند که از این قبیل حملات با به کار بستن سربازان هوشیار می توان جلوگیری کرد. به طور مثال در حالی که در ماه ژوئن، سربازانی در حال گشت زنی در ایستگاه مرکزی قطار بروکسل بودند، حمله تروریستی باعث کشته شدن آنها شد و این در حالی بود که به هیچ شهروندی آسیبی نبیند. «استیون وندپوت» وزیر دفاع بلژیک پس از حملات تروریستی که در سال 2015 در پاریس صورت گرفت (حمله به مجله فکاهی شارلی هبدو در ماه ژوئیه –حمله به کلوب شبانه  بتکلان در ماه نوامبر) اظهار کرد: ما برای اینگونه تهدیدات، آماده نیستیم.

وی گفت: پس از ماه نوامبر تهدید بسیارعظیم بود به همین منظور پلیس می بایست به کارهای اطلاعاتی می پزداخت. اگر نمی توانستیم از خودمان دفاع کنیم چگونه می خواستیم از دیگران دفاع کنیم؟

فرانسه هم نیز سربازانش را در خیابان ها استقرار داد. نیروهای ایتالیا هم از سال 2008 به همین کار گرفته شدند. انگلستان نیز امسال این  استقرار را انجام داد. آلمان که با حملات کوچکتری مواجه بود، پارلمانش اخیرا اجازه داد که برخی از نیروهای ارتش به منظور به کارگیری در وطن مشغول شوند. زیرا در جنگ جهانی دوم قانونگذاران هیچ اقدامی برای به کاربستن ارتش در وطن که در آن زمان مورد نیاز بود انجام ندادند.

برخی از نیروهای بلژیکی نیز در مالی، لیتوانی، افغانستان و دیگر مکان های جهان به کار گرفته شده اند. اما اکثر ارتش های دنیا مشکلات بسیاری را در حالی که برخی از سربازان در خیابان ها مستقر شده اند را متحمل می شوند.

«پیر دوویلیه» فرمانده نیروهای مسلح فرانسه در خاطراتش که در ماه گذشته منتشر شد، نوشته است: تعداد ماموریت هایی که ارتش ما در فرانسه و دیگر مکان های سراسر جهان انجام داده است، از پایان جنگ الجزایر در سال 1962  خیلی نبوده است.

دو ویلیه که در ماه ژوئیه پس اختلافات با «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه استعفا داد، این گونه نوشته است: ارتش فرانسه اکنون تحت فشار است زیرا مجبور به انجام ماموریت های بسیار با امکانات محدود است.

«وینست دسپورتس» ژنرال بازنشسته فرانسه بیان کرد که عواقب استقرار نیروها در وطن می تواند بسیار خطرناک باشد.

وی گفت: افرادی که در زیر برج ایفل به کار گرفته شده اند تنها انجام عملیات های فردی را آموزش دیده اند اما اگر با وضعیت وسیعی در سطح جهانی مواجه شویم، آمادگی نخواهیم داشت زیرا آنان به اندازه کافی آموزش ندیده اند.

مترجم: گلناز سادات غفاری

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.