اگر چه در کشور لیبی اکنون سه دولت وجود دارند ولی این مساله در یکی از بازارهای شهر طرابلس پایتخت این کشور رخ داده است که دولت وفاق ملی بر آن حکومت می کند.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری، مساله برده داری در لیبی که توسط یک شبکه تلویزیونی آمریکایی فاش شد همچنان ادامه دارد و دولت لیبی تلاش می کند که آن را خنثی کند و رخ دادن چنین مساله ای را تکذیب کند.

اگر چه در کشور لیبی اکنون سه دولت وجود دارند ولی این مساله در یکی از بازارهای شهر طرابلس پایتخت این کشور رخ داده است که دولت وفاق ملی بر آن حکومت می کند.                                  

 در همین حال، یکی از مسئولین وزارت خارجه لیبی تاکید کرد که تا کنون وجود بازار برده‌فروشی در این کشور اثبات نشده است.«جلال العاشی» از مسئولان وزارت امور خارجه لیبی در گفتگو با یک تلویزیونی محلی درباره ادعای فروش مهاجران آفریقایی به عنوان برده در یک بازار تاکید کرد: تا کنون وجود چنین بازاری در لیبی اثبات نشده است.

وی افزود: «تحقیقات درباره خبر فروش مهاجران آفریقایی به عنوان برده در لیبی ادامه دارد».

«احمد معیتیق» معاون نخست وزیر لیبی نیز اعلام کرده که تحقیقات درباره ادعای مذکور آغاز شده است.

بنابر این گزارش، شبکه سی.ان.ان  آمریکا اخیرا تصاویری درباه فروش اتباع آفریقایی به عنوان برده در لیبی را منتشر و ادعا کرده که ظرف چند دقیقه 12 نفر به قیمت حدودا 400 یورو در این بازار به فروش رفته اند.

در مستند تکان دهنده شبکه سی ان ان از بازار فروش برده در لیبی، مردان جوانی را نشان می دهد که با عنوان «مردان قوی برای کار در مزرعه» با قیمت پایه ۴۰۰ دلار به حراج گذاشته می شوند.

خبرنگار شبکه خبری سی ان ان در سفر به لیبی، گزارش ماه آوریل سازمان بین المللی مهاجرت از خرید و فروش پناهجویان و مهاجران آفریقایی به عنوان برده در لیبی توسط قاچاقچیان انسان و شبه نظامیان را تائید کرده است.

در مستند تهیه شده توسط سی ان ان، خبرنگار این شبکه با استفاده از دوربین‌های مخفی در طرابلس، پایتخت لیبی این مراکز حراج انسان را نشان می دهد که در آنها حدود ده نفر در عرض شش یا هفت دقیقه به فروش می رسند.

فروشنده که کاپشن ارتشی به تن دارد، می گوید: «آیا کسی به حفار نیاز دارد؟ این مرد حفار است و بسیار قوی است. خوب حفاری می کند.»

خریداران دست خود را بالا می برند و قیمت ها بالا و بالاتر می رود: ۵۰۰، ۵۵۰، ۶۰۰، ۶۵۰ و …. در عرض چند دقیقه حراج پایان می یابد و مرد جوان به صاحب جدیدش تحویل داده می شود.

در این حراج ها پناهجویانی که به حرفه های فنی تسلط دارند و کارهایی همچون نقاشی و یا کاشی کاری بلدند به قیمت بیشتری فروخته می شوند.

خبرنگار سی ان ان می گوید که بعد از حراج دو مرد جوان فروخته شده را دیده است اما آنها به حدی دچار آسیب روانی شده بودند و می ترسیدند که به همه چیز و همه افرادی که ملاقات می کردند مشکوک بودند.

هر ساله ده ها هزار مهاجر وارد لیبی می شوند. پناهجویانی که به دلایل اقتصادی یا جنگ و درگیری از کشورهای خود گریخته و به امید زندگی بهتر قصد دارند به اروپا بروند.

اکثر این افراد همه دارایی خود را فروخته اند تا از طریق لیبی و سفر دریایی از مدیترانه راهی اروپا شوند.

اما اخیرا گارد ساحلی لیبی به نیروهای خود اجازه شلیک داده است و به همین دلیل قایق های کمتری وارد دریا می شوند، بنابراین تعداد زیادی مهاجر و پناهجو روی دست قاچاقچیان انسان مانده اند. این گونه است که آنها پناهجویان را به عنوان برده می فروشند.

«محمد ابدیکر» مدیر عملیاتی سازمان بین المللی مهاجرت پس از سفر به لیبی در ماه آوریل گفته بود: «برخی گزارشهای رسیده بسیار وحشتناکند و آخرین گزارش از خرید و فروش مهاجران بعنوان برده به این میزان وحشت افزوده است.»

به گزارش سی ان ان «این حراج ها در شهرهایی از لیبی صورت می گیرد که زندگی روزانه و عادی در آنها در جریان است، کودکان در خیابانها بازی می کنند، مردم سر کار می روند، با دوستان خود معاشرت می کنند و با خانواده هایشان شام می خورند.» در همین شهرها و از میان همین آدم ها، افرادی هستند که پناهجویان و مهاجران را به عنوان کارگر می خرند و به کار می گیرند. تنها تفاوت این حراج ها با حراج بردگان در دوران برده داری این است که زنجیر به دست و پای آنان بسته نشده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.