«رابرت موگابه» 93 ساله تا پیش از استفا در روز سه شنبه پیرترین رهبر در جهان محسوب می شد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، خبرگزاری فرانسه گزارش داد رابرت موگابه که سه‌ شنبه همزمان با بالا گرفتن فشارها از سوی ارتش زیمبابوه از ریاست جمهوری استعفا داد، به 37 سال سلطه بر این کشور در جنوب آفریقا پایان داد.

او پیش از این از لحاظ سنی بسیار بالاتر از رهبران جهانی قرار داشت که برخی حتی در سنین پایین تصدی مقامات کشوری خود را برعهده دارند.

در ادامه جا دارد بر پیرترین رهبران جهان نگاهی بیاندازیم؛

-دو رهبر بالای 90 سال-

ملکه الیزابت دوم 91 ساله پس از برکناری موگابه از قدرت، از شب گذشته عنوان پیرترین رهبر جهانی را به خود تعلق داده است. او همچنین رکورد طولانی‌ ترین دوره سلطنت در تاریخ انگلیس را سپتامبر 2015 از آن خود کرد که پیشتر متعلق به ملکه «ویکتوریا» مادر بزرگ او بود. 

«الباجی قائد السبسی» رئیس ‌جمهور 90 ساله تونس در جایگاه بعدی قرار دارد. او دومین رهبر پیر جهان است که سال 2014 به شکل دموکراتیک در این سمت انتخاب شد؛ نه آنکه آن را به ارث برده باشد. السبسی پس از بهار عربی در اولین انتخابات آزاد روی کار آمد.

-رهبران پیر آفریقایی-

«پل بیا»‌ رئیس‌ جمهور 84 ساله کامرون از سال 1982 بر مسند قدرت نشسته است و در سال 2011، برای ششمین دور در انتخابات ریاست جمهوری هفت ساله این کشور انتخاب شد. 

«عبدالعزیز بوتفلیقه» رئیس جمهور 80 ساله الجزایر از سال 1999 بر قدرت در این کشور سلطه داشته و در سال 2014 برای چهارمین دور انتخاب شد. پس از سکته ای که وی در سال 2013 تجربه کرد، گمانه زنی هایی در مورد وخامت حال او مطرح شده است.

-رهبران بالای 80-

«شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح» امیر 88 ساله کویت در ژانویه 2006 و پس از مرگ برادر ناتنی ‌اش و اینکه جانشین او یعنی «شیخ سعد» احتمالا به دلیل ابتلا به بیماری آلزایمر نتوانست سوگند یاد کند، پنجمین امیر کویت شد. 

«آکیهیتو» امپراتور 83 ساله ژاپن در سال 1989 و پس از مرگ پدرش به قدرت رسید. در ژوئن 2017 لایحه ‌ای در پارلمان ژاپن به تصویب رسید که به او اجازه می ‌دهد به نفع پسر بزرگش از قدرت کنار برود. او ابراز نگرانی کرد که به علت بالا بودن سن و ناتوانی از اجرای وظایفش باز بماند. چنانچه او داوطلبانه از قدرت کنار برود، اولین امپراتوری می ‌شود که در دو قرن گذشته دست به چنین اقدامی می ‌زند. 

«سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه 81 ساله عربستان 23 ژانویه 2015 و پس از مرگ برادر ناتنی ‌اش «عبدالله» به قدرت رسید. اخیرا هم شایعاتی مبنی بر احتمال کناره ‌گیری او و روی کار آمدن «محمد بن سلمان» پسر محبوبش که از ژوئن 2017 ولیعهد شده، منتشر شده است.

شاه «هارالد پنجم» 80 ساله از سال 1991 در قدرت است.

-دیگر مناطق غیرآفریقایی-

«رائول کاسترو» 86 ساله رئیس ‌جمهور کوبا از سال 2006 کفیل ریاست جمهوری بود و قدرت را از برادر انقلابی ‌اش «فیدل» به ارث برد و به طور کامل در سال 2008 این سمت را در دست گرفت. او مجددا در سال 2013 هم انتخاب شد. او اعلام کرده است که این آخرین دوره تصدی اوست و 2018 کناره ‌گیری می ‌کند و قدرت را به نسل جدید می سپارد.

«پاپ فرانسیس» 80 ساله در مارس 2013 به عنوان رهبر کاتولیک های جهان انتخاب شد.

«بونهانگ ووراچیت» رئیس جمهور 80 ساله لائوس از سال 2016 قدرت را در این کشور کوچک که بین چین و تایلند واقع است، در دست دارد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.