موشکی که حوثی ها روز شنبه شلیک کردند و به فرودگاه ریاض رسید نقطه تحول اصلی در جنگ یمن به شمار می رود و درست است که پروازها را فقط به مدت چند ساعت مختل و متوقف کرد ولی حالتی از وحشت بر ساکنان پایتخت حاکم کرد و پرسش های زیادی درباره چگونگی طی مسافت هزار کیلومتر در آسمان عربستان و رسیدنش به هدفش بدون انهدام زودهنگام آن به وجود آورد.

 

به گزارش جماران ،روزنامه رأی الیوم در سرمقاله خود به آخرین تحولات منطقه خارومیانه پرداخت و نوشت:بامداد روز گذشته عربستان سعودی محاصره یمن را تشدید کرد و تصمیم گرفت که همه گذرگاه های مرزی زمینی، هوایی و دریایی یمن را در واکنش به شلیک موشک بالستیک «برکان اچ2» که جنبش انصار الله حوثی به سمت فرودگاه «ملک خالد» در ریاض شلیک کرد و (به ادعای عربستانی ها)سامانه دفاع موشکی «پارتریوت» آن را در هوا منهدم کرد،ببندد.

بهانه ای که عربستان سعودی برای توجیه این بستن که در پی آن بیش از 20 میلیون یمنی از آن متضرر می شود جلوگیری از قاچاق موشک های ساخت ایران به حوثی ها و استفاده از آنها در نهایت برای حمله به اهدافی در عمق عربستان است.

این نوع موشک ها که طول شان از سه متر بیشتر است را نمی توان از طریق هوا قاچاق کرد زیرا به هیچ هواپیمایی اجازه پرواز در یمن داده نمی شود و همه هواپیماهایی که وارد یمن می شوند مورد بازرسی و تفتیش ائتلاف عربستان قرار می گیرند، همین مساله تقریبا درباره بندرهای دریایی و گذرگاه های زمینی رسمی یمن نیز گفته می شود.

حوثی ها می گویند که از مهارت و دانشی برخوردار هستند و می توانند در داخل موشک بسازند مانند کاری که جنش حماس در نوار غزه می کند ولی انکار نمی کنند که در این زمینه توسط از آموزش های ایران بهره برده اند.

مرزهای زمینی یمن و عربستان بیش از 1400 کیلومتر طول دارد این علاوه بر مرزهای دریایی یمن در دریای عرب و دریای سرخ است که همین مقدار طول دارد؛ امری که باعث می شود نظارت بر آن بسیار دشوار بلکه غیرممکن باشد.

موشکی که حوثی ها روز شنبه شلیک کردند و به فرودگاه ریاض رسید نقطه تحول اصلی در جنگ یمن به شمار می رود  و درست است که پروازها را فقط به مدت چند ساعت مختل و متوقف کرد ولی حالتی از وحشت بر ساکنان پایتخت حاکم کرد و پرسش های زیادی درباره چگونگی طی مسافت هزار کیلومتر در آسمان عربستان و رسیدنش به هدفش بدون انهدام زودهنگام آن به وجود آورد.

آقای «عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان سعودی در توئیت هایی در توییتر مدعی شد که «تروریسم ایران در ترساندن بی گناه ها و قتل کودکان و نقض قوانین بین الملل ادامه دارد و هر روز واضح می شود که شبه نظامیان حوثی ابزاری تروریستی برای نابودی یمن هستند» و در ادامه ادعاهایش افزود که «عربستان حق خود برای واکنش به ایران در زمان و مکان مناسب را محفوظ می دارد».(این در حالی است که خود عربستان سعودی همه قوانین بین المللی و اانسانی را زیر پا گذاشته و در تجاوز وحشیانه اش به یمن به عنوان فقیرترین کشور عربی به هیچ مکانی از مسجد و مدرسه و بیمارستان گرفته تا مرغداری و منابع آب و سدها و مکان های تاریخی و حتی مراسم عزاداری و تشییع جنازه ها رحم نمی کند و میلیون ها یمنی را با محاصره این کشور در گرسنگی نگه داشته و تا کنون هزاران غیرنظامی را در تجاوزهای هوایی به قتل رسانده که بیشتر آنها زن و کودک هستند و این مسائل را نیز سازمان ملل به ثبت رسانده و حتی مستند کرده است و چندی پیش نیز ائتلاف عربی به رهبری عربستان را به دلیل بمباران مدارس و مکان های مختلف در یمن  و کشتن هزاران کودک یمنی در بمباران هایش در فهرست سیاه ناقضان حقوق کودک قرار داد)

تشدید محاصره زمینی، هوایی و دریایی یمن مانع قاچاق موشک ها به حوثی ها و همپیمان آنها «علی عبدالله صالح» نمی شود لیکن زیان زیادی به شهروندان یمنی که تعداد آنها بیش از بیست میلیون نفر است و 17 میلیون نفر از آنها از گرسنگی، سوء تغذیه و خوردن یک وعده غذا در روز رنج می برند و هزاران نفر از آنها مبتلا به وبا شده اند، وارد می آورد. همچنین اختصاص 400 میلیون دلار به عنوان جایزه برای هر کسی که اطلاعاتی ارائه کند که منجر به دستگیری «عبدالملک الحوثی» و «صالح الصماد» و دیگر فرماندهان و رهبران حوثی ها شود چه بسا برای عربستان فایده ای ندارد و نتایج برعکسی بدهد زیرا اینها در «صعده» هستند و آدرس و مکان شان نیز را همه می دانند و مانند «اسامه بن لادن» رهبر القاعده یا «دکتر الظواهری »معاون وی نیستند که در مکان های مجهول زندگی کنند.

حوثی ها می گویند که این حق آنهاست که این گونه موشک ها را در واکنش و پاسخ به بمباران های هواپیماهای توفان قاطعیت شلیک کنند؛ هواپیماهایی که شهرهای یمن را از سه سال پیش تقریبا بدون وقفه بمباران می کنند و منجر به کشته شدن بیش از ده هزار یمنی که بیشتر آنها غیرنظامی و زن و کودک هستند، شده اند و تنها راه توقف آنها یعنی موشک ها توقف جنگ و بمباران یمن توسط ائتلاف عربی است.

به گفته نویسنده این سرمقاله یمن تبدیل به میدان جنگ نیابتی میان عربستان و هم پیمانانش از یک سو و ایران و هم پیمانانش از سوی دیگر می شود و بعید نمی دانیم که این جنگ غیرمستقیم تبدیل به جنگ مستقیم شود و نمی دانیم همانطور که آقای الجبیر تهدید کرد عربستان کی و کجا به ایران و نه یمن پاسخ می دهد و زمان مناسب چه موقع فرا می رسد؟ و آیا موشک ها و هواپیماهای سعودی پایتخت ایران را هدف قرار می دهند؟

بی تردید موشک برکان اچ 2 که به ریاض رسید آخرین موشک نخواهد بود و آقای«محمد عبدالسلام» سخنگوی جنبش انصار الله از طریق شبکه تلویزیونی«الجزیره» تهدید به حمله موشکی به ابوظبی پایتخت امارات کرد و برای ما عجیب نیست اگر موشک آینده حوثی ها به سمت ریاض یا ابوظبی منجر به شعله ور کردن فتیله رویارویی مستقیم میان ایران و عربستان و همپیمانانش شود.

از زمان موشک های «صدام حسین» رئیس جمهور اسبق عراق در سال 1991 که به ریاض رسید و وزارت کشور عربستان را مورد اصابت قرار داد پایتخت عربستان در معرض خطر واقع نشد و حالتی از امنیت و ثبات به مدت 26 سال را تجربه کرد حالا آیا موشک های حوثی چه ساخت داخل باشند چه قاچاق شده از ایران، ریاض و دیگر شهرهای عربستان را تبدیل به میدان جنگ می کند و چه زمانی این اتفاق می افتد؟ به ویژه آن که این موشک ها دقت بسیار زیاد و بی سابقه ای در رسیدن به اهداف را ثابت کرده است.

پاسخ را به هفته ها و ماه های آینده و تحولات و رویارویی ها که منطقه شاهد می شود واگذار می کنیم.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.