در کره شمالی مانورهای گسترده ای برای تخلیه ساکنان چند شهر انجام شد که ممکن است به آمادگی برای جنگ مرتبط باشد. این در حالی است که ناتو هم در مورد حمله هسته ای پیونگ یانگ هشدار داده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه دیلی میل گزارش داد: مانور تخلیه ساکنین در کره شمالی برگزار شد؛ مانوری که در نوع خود بی سابقه است و زنگ خطری جدی محسوب می شود.
رسانه های کره شمالی گزارش دادند این کشور مانور گسترده تخلیه سکنه از شهرهای کره شمالی را که احتمالا آمادگی برای جنگ است، انجام داده است.
منابع مطلع در کره شمالی گزارش دادند که مانورهای بی سابقه ای در شهرهای بزرگ و کوچک در سراسر این کشور - به خصوص ساحل شرقی - انجام شده است. البته گزارشی درباره انجام چنین مانوری در شهر «پیونگ یانگ» پایتخت کره شمالی منتشر نشده است.
بر این اساس، مانورهای جدیدی موسوم به «خاموشی» در سراسر این شهرها انجام شد و همه منازل و ساختمان ها در هنگام شب در خاموشی به سر بردند تا از حملات «دشمن فرضی» در امان بمانند.
یکی از افسران سابق ارتش کره جنوبی در این خصوص گفت: «من هرگز چنین مانوری را در کره شمالی تا پیش از این ندیده بودم. آنها حتما به این نتیجه رسیدند که اوضاع چقدر جدی است و این می تواند زنگ خطر باشد.»
شبکه خبری کره شمالی به نقل از منبعی که خواست نامش فاش نشود، اعلام کرد که آخرین مانور در چنین مقیاسی مربوط به سال 2003 است؛ زمانی که کره شمالی رزمایش حمله هوایی انجام داد.
«جیمز ماتیس» وزیر دفاع آمریکا روز شنبه هشدار بی سابقه ای به کره شمالی داده بود. وزیر دفاع آمریکا گفت در صورتی که کره شمالی علیه آمریکا و متحدانش از سلاح هسته ای استفاده کند، با پاسخ نظامی «عظیم و شدیدی» روبرو خواهد شد.
پیشتر در گزارشی که شماری از کارشناسان ارائه کرده بودند به کنگره آمریکا هشدار داده شده بود که کره شمالی ممکن است در حمله احتمالی تا 90 درصد جمعیت آمریکا را نابود کند.
کره شمالی تاکنون چندین بار آمریکا را که در جزیره گوام در اقیانوس آرام یک پایگاه نظامی دارد، تهدید به حمله هسته ای کرده است. وزارت خارجه کره شمالی اعلام کرده است این کشور هرگز در رابطه با آزمایش هسته ای لفاظی نمی کند.
این در حالی است که «ینس استولتنبرگ» هشدار داده که اروپا هم می تواند در تیررس موشک های کره شمالی باشد. دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) گفته است: «ما اذعان می داریم که اروپا هم در تیررس موشک های کره شمالی است. بر همین اساس، ناتو احتمالات ضد حمله را بررسی می کند.»
این کشور تاکنون شش بار دست به آزمایش هسته ای زده است که سه مورد آن به ترتیب در سال های 2006 ، 2009 و 2013 ، دو مورد نیز در سال گذشته میلادی (2016) و یک مورد نیز که یک بمب هیدروژنی قدرتمند بود، 3 سپتامبر امسال صورت گرفت.
به گفته کارشناسان، با توجه به سفر نزدیک «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا به چند کشور آسیایی، دولت کره شمالی موضع تهاجمی فزاینده ای را در پیش گرفته است.