عربستان سعودی همیشه تلاش می کند که چهره اش را که در جهان به شدت آسیب دیده را بهبود بخشد اما زمانی که وقت عمل برسد، به آن چه وعده داده و تعهد کرده است، عمل نمی کند.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه گاردین در گزارشی به قلم نسرین مالک نوشت: چیزی در  عربستان سعودی در حال رخ دادن  است. خاندان حاکم بر عربستان سعودی طی دهه ها سیاست وعده دادن بدون آن که هرگز به آنها عمل کند را دنبال کرد.

مالک در ادامه نوشت:عربستان سعودی همیشه تلاش می کند که چهره اش را که در جهان به شدت آسیب دیده را بهبود بخشد اما زمانی که وقت عمل برسد، به آن چه وعده داده و تعهد کرده است، عمل نمی کند.

نویسنده این گزارش می نویسد که این بار وضع فرق می کند و شاهزاده «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی در سخنانی که همه را حتی تشکیک کنندگان را به خود جلب می کند به روزنامه گاردین گفت که انقلاب ایران منجر به ظهور نظام های دینی در منطقه شده است و زمان آن فرا رسیده است که عربستان « از این مساله» خودش را راحت کند.

ولیعهد عربستان در گفت و گو با گاردین گفت که «ما به اسلام میانه روی باز به روی جهان و دیگر ادیان که در گذشته آن را داشتیم بر می گردیم.عمر 70 درصد از عربستانی ها زیر 30 سال است.30 سال از عمرمان را برای مبارزه با تروریسم هدر نمی دهیم.همین الان و به شکل فوری آن را از بین می بریم».

نویسنده گزارش در ادامه می نویسد: ولیعهد عربستان تبلیغ کننده حرفه ای برای افکارش است و رسانه های غربی را بسیار دوست دارد و به آنها به شدت علاقه مند است و در ارائه خودش به عنوان محور تغییر پس از مدت های طولانی در عربستان سعودی موفق شد. وی برای مدتی موقت و اندک این گونه به نظر رسید که فقط حرف نمی زند و فقط وعده و و عید نمی دهد و اظهارات اخیرش که با اجازه دادن به رانندگی زنان در این کشور همراه شد این گونه به نظر می رسد که ولیعهد و شماری از افرادی از خاندان حاکم در انجام تغییرات جدی هستند.

نسرین مالک بر این باور است که جدای از آن که ولیعهد می خواهد نیت خود را برای انجام تغییرات جدی نشان دهد پیشینه اقتصادی برای این تغییرات وجود دارد زیرا خاندان حاکم بر عربستان طی چند سال کاهش بهای نفت که اقتصادش در اثر آن آسیب دید؛ اقتصادی که فقط بر نفت تکیه دارد، به این نتیجه رسیده است که نظام نمی تواند به شکل کنونی ادامه پیدا کند.

در این گزارش آمده است که به رغم تغییرانی که در عربستان رخ داده است اما این کشور همچنان از حالت انکار رنج می برد و نویسنده آن بر این باور است که حالت تندروی و افراط در عربستان با انقلاب در ایران آغاز نشده است بلکه افراط و تندروی در عربستان سعودی با آزاد گذاشتن دست روحانیون تندروی سعودی برای کنترل همه چیز از شیوه های تدریس در مدارس تا قوانین نظام عمومی، شروع شده است.

در پایان گزارش گاردین آمده است که آزادی عمل روحانیون تندرو در عربستان برای خاندان حاکم به معنای آرام کردن نهاد دینی بود که تلاش برای محدود کردنش باعث به وجود آمدن اختلاف داخل کشور می شود و نیز به معنای آن بود که نظام حاکم بتواند سلطه خود را بدون بازخواست یا محاسبه ای بر کشور ادامه دهد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.