بسیاری علاقه مند هستند بدانند فردی که توانسته است تنها چند ساعت پیش از اجرای فرمان های جنجالی مهاجرتی ترامپ آنها را متوقف کند، کیست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، «دریک واتسون» 51 ساله قاضی آمریکایی است که تاکنون با شجاعت تمام دو بار فرمان مهاجرتی رئیس جمهور آمریکا را متوقف کرده است. در تازه ترین مورد، وی سه شنبه شب آخرین فرمان مهاجرتی «دونالد ترامپ» را ساعاتی پیش از اجرایی شدن، موقتا متوقف کرد.
«دریک واتسون» قاضی دادگاه ناحیه ای آمریکا در حکمی به طور موقت جدیدترین فرمان مهاجرتی دولت آمریکا را که قرار بود از امروز 18 اکتبر (26 مهرماه) اجرایی شود، متوقف کرده است. در این فرمان، منع سفر شهروندان سودانی به آمریکا برداشته شده بود و به جای آن برای شهروندان چاد، کره شمالی و چند مقام ونزوئلا محدودیت سفر در نظر گرفته شد.
این ممنوعیت مسافرتی شامل شهروندان ایران و چند کشور دیگر نیز می شود.
چندی پیش هم چند دادگاه فدرال در آمریکا از جمله دریک واتسون دستور مهاجرتی قبلی ترامپ را متوقف کردند. پس از آن، رئیس جمهور آمریکا دستور مهاجرتی جدید را جایگزین کرد که اکنون باز هم به حکم واتسون متوقف شده است.
در اینجا آنچه را که لازم است در مورد دریک واتسون بدانید، ارائه می شود:
1. او در سال 2012 توسط باراک اوباما معرفی شد
در نوامبر 2012 «باراک اوباما» رئیس جمهور وقت آمریکا دریک کاهالا واتسون را به عنوان قاضی فدرال آمریکا در هاوایی کاندید کرد. این اقدام پس از آن صورت گرفت که قاضی «دیوید آلن ازرا» در ژوئن 2012 به پست بالاتری منصوب شد.
در آوریل 2013، سنا پس از ماه ها تاخیر در رای گیری با 94 رای مثبت در برابر هیچ رای منفی او را تایید کرد. این کم سابقه ترین آراء مثبت برای انتصاب یک قاضی فدرال محسوب می شد.
در نوامبر 2012 کاخ سفید 7 کاندیدا را همزمان برای این پست معرفی کرده بود.
دریک واتسون یکی از قاضی هایی بود که اوباما از آنها با صفات «بااستعداد، متخصص و منصف» یاد می کرد.
واتسون چهارمین قاضی فدرال هاواییایی بومی در تاریخ آمریکا و تنها بومی هاوایی است که هم اکنون مشغول به کار است.
2. او پیشتر به عنوان دادستان فدرال در کالیفرنیا و هاوایی کار کرد
به گفته کاخ سفید، دریک واتسون، جی دی خود را در سال 1991 از مدرسه حقوق هاروارد دریافت کرد. پس از فارغ التحصیلی، او شروع به کار در یک شرکت حقوقی در شهر «سان فرانسیسکو» کرد. او در سال های 1991 تا 1995 در این شرکت بود.
از سال 1995 تا 2000، واتسون به عنوان معاون دادستان در ناحیه شمال کالیفرنیا خدمت کرد و از سال 1999 تا 2000، معاون رئیس بخش مدنی بود.
در سال 2000 او به یک شرکت حقوقی دیگر در سان فرانسیسکو پیوست.
او پس از سپری کردن 15 سال در کالیفرنیا، به زادگاه خود، هاوایی بازگشت.
او در شهادت سنا خود در سال 2013 گفت که او به دلایل خانوادگی نقل مکان کرده است. واتسون و همسرش تازه صاحب فرزند شده بودند و می خواستند او در کنار پدربزرگ و مادربزرگ اش که در هاوایی زندگی می کنند، باشد.
3. سوابق پیشین در به چالش کشیدن فرمان های ترامپ
درک واتسون پیشتر هم سابقه به چالش کشیدن فرمان ترامپ در دقیقه نود را داشت و ساعاتی قبل از اجرایی شدن فرمان دوم ترامپ در ممنوعیت شهروندان شش کشور مسلمان در ماه مارس، این دستور را به حالت تعلیق در آورد.
وکلای هاوایی مغایرت فرمان ترامپ با بندی از متمم اول قانون اساسی امریکا را دلیل رد آن عنوان کردند وگفتند این فرمان به فعالیت های تجاری و دانشگاه ها برای جذب استعدادهای درخشان و رونق صنعت گردشگری در این ایالت آسیب می رساند. در فرمان دوم اجرایی نام عراق از کشورهای مسلمان مشمول ممنوعیت به ورود به آمریکا حذف شده بود و دارندگان کارت سبز و روادید و نیز شرطی که اقلیت های مذهبی خاص را در اولویت قرار می داد، از چنین ممنوعیتی حذف شده بودند.
او در فرمان سوم هم پیشتر در ماه ژوئیه اعلام کرده بود که ممنوعیت موقت سفر اتباع شش کشور اسلامی به این کشور شامل پدربزرگ ها و مادربزرگ ها نمی شود.
وی گفته بود که این فرمان، نمی تواند پدر و مادربزرگ را از ورود به آمریکا منع کند؛ چرا که آنها خویشاوند نزدیک هستند.
در نسخه جدید فرمان سفر پدربزرگ ها و مادربزرگ ها اتباع شش کشور ایران، یمن، سوریه، لیبی، سومالی و سودان به ایالات متحده ممنوع اعلام شده بود. مقامات هاوایی با تنظیم تجدیدنظرخواهی از مقامات قضایی تقاضا کرده بودند که پدربزرگ ها و مادربزرگ ها از مفاد این فرمان مستثنی باشند. براساس دستورالعمل جدید شهروندان این شش کشور باید یک خویشاوند نزدیک یا رابطه کاری در ایالات متحده می داشتند تا می توانستند روادید بگیرند. بنابراین پدر و مادر بزرگ به عنوان خویشاوند نزدیک محسوب نشده بودند.
بنابراین می توان گفت دریک واتسون از همان اولین فرمان مهاجرتی تا به امروز کابوسی برای ترامپ بوده است.
واتسون علاقه ای به انتشار مسائل فردی و خانوادگی اش ندارد و در بیوگرافی وی به مسائل خانوادگی وی پرداخته نشده است. تنها در این حد از زندگی او منتشر شده که همسر او «گلورین» نام دارد و او دارای دو پسر به نام های «کید» 10 ساله و «دالی» 7 ساله است.