خطر این حمله در این نهفته است که کاخ حکومتی را هدف قرار داد که مقر دیوان پادشاهی عربستان سعودی به شمار می رود و مکانی برای برگزاری نشست های شورای وزیران در جده و استقبال از هیأت های خارجی است که به کشور عربستان سفر می کنند.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه رأی الیوم در سرمقاله خود به حمله مسلحانه به کاخ پادشاهی در شهر جده و پیامدهای آن پرداخت و نوشت: محکومیت ها و بیانیه های همبستگی با عربستان سعودی پس از اعلام خبر« حمله تروریستی » به کاخ «السلام» در شهر«جده» فروریخت؛ حمله ای که منجر به کشته شدن دو سرباز محافظ کاخ و زخمی شدن سه سرباز دیگر شد و خود عامل حمله نیز کشته شد.

خطر این حمله در این نهفته است که کاخ حکومتی را هدف قرار داد که مقر دیوان پادشاهی عربستان سعودی به شمار می رود و مکانی برای برگزاری نشست های شورای وزیران در جده و استقبال از هیأت های خارجی است که به کشور عربستان سفر می کنند. همچنین ملک« سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان سعودی ریاست آخرین جلسه شورای وزیران که سه شنبه هفته پیش برگزار شد یعنی دو روز قبل از این برای انجام سفری رسمی عربستان را به مقصد مسکو ترک کند، به عهده داشت.

درست است که کاخ در زمان حمله خالی از کارمند بود زیرا حمله روز شنبه رخ داد و این روز تعطیل رسمی هفتگی است و ورودی غربی آن که رو به یک خیابان عمومی است را هدف قرار داد لیکن برای نخستین بار است که کاخ رسمی که به لحاظ اهمیت دومین کاخ مهم پس از کاخ« الیمامه» در ریاض به شمار می رود.

سفارت آمریکا در ریاض از ترس وقوع حملات دیگر با صدور بیانیه ای رسمی از اتباع آمریکا خواست احتیاط پیشه کرده و از نزدیک شدن به منطقه حادثه خودداری کنند؛ امری که باعث به وجود آمدن سراسیمگی و ترس شد به ویژه آن که بیانیه کنسولگری آمریکا «قبل از اعلام خبر حمله به شکل رسمی توسط ریاست سازمان امنیت کشور عربستان» صادر شد.

تفسیرها درباره این حمله در شبکه های اجتماعی که در چنین مواضع حساسی به شکل جدی به مساله می پردازند، متفاوت و زیاد بود و شاید برجسته ترین آن ارتباط میان این عملیات و عملیات یورش به مخفی گاه های« باندهای تروریستی» مرتبط با گروه تروریستی داعش در شهر ریاض در روز پنجشنبه، همانطور که در بیانیه رسمی آمد،است. در بیانیه رسمی آمده بود که کارگاه ساخت جلیقه های انفجاری و بمب های منفجره کشف شد و طرح هایی برای حمله به دو مرکز وابسته به وزارت دفاع نیز خنثی شد و میان نیروهای امنیتی و عناصر این باند تبادل آتش صورت گرفت که منجر به کشته شدن دو عنصر و بازداشت چهار عنصر از جمله دو عربستانی و دو یمنی شد.

از آن جایی که این عملیات حمله به مخفی گاه عناصر تروریستی روز پنجشنبه رخ داد یعنی دو روز قبل از حمله کاخ السلام در جده، به گونه ای این حمله اخیر به تصویر کشیده شد که عملیاتی انتقامجویانه است که یکی از عناصر داعش در انتقام از حمله نیروهای امنیتی به مخفی گاه این گروه در ریاض انجام داد و این روایت روایتی چندان دور از نظر نیست اگر چه ریاست سازمان امنیت کشور آن را مورد تأیید قرار نداده است زیرا تحقیقات هنوز در ابتدای راه است و به این بسنده کرد که بگوید عامل حمله که «منصور بن حسین بن علی آل فهید العامری» است و شهروند عربستان است که 27 سال سن دارد و یک کلاشینکوف و سه بمب آتش زا در اختیار داشت.

پیامدهای این حمله در قلب جده پایتخت اقتصادی عربستان سعودی آن هم دو روز پس از حمله به مراکز وابسته به گروه داعش در ریاض پایتخت عربستان سعودی بسیار مهم و خطرناک است و حکایت از آن دارد که گروه داعش چه بسا استراتژی فعال کردن باندهای خود در عربستان و آغاز انفجارها را به مانند آن چه در ماه های اخیر به شکل گسترده در چندین پایتخت و شهر اروپایی به عنوان واکنش به شکست های اش در میدان های جنگ در سوریه و عراق و از دست دادن بسیاری از اراضی تحت اشغالش که بیش از مساحت انگلیس بود، را در پیش گرفته است.

نمی دانیم که عامل حمله به کاخ السلام در جده«گرگ تنها» بود یا بخشی از باندی وابسته به داعش است که برای این حمله برنامه ریزی کرد. همچنین نمی دانیم که آیا این حمله در چارچوب حملات احتمالی دیگر  ،همانطور که بیانیه سفارت آمریکا به آن «اشاره» کرد ،صورت گرفته است یا نه.تنها طرفی که مجاز به پاسخ به هر گونه پرسشی در این زمینه نهادهای امنیتی عربستان هستند. لیکن آن چه می توان به یقین درباره آن سخن گفت این است که عربستان سعودی تبدیل به هدف شده که توسط داعش مورد هدف قرار می گیرد و در مرحله بعدی در چشم رادارهای خطرناک داعش در منطقه قرار گرفته است؛ یعنی مرحله رفتن زیر زمین پس از آن که مکان رسمی اش بالای آن را از دست داد و روی آوردن به «طرح ب» یعنی انجام حملات خونین که دارای ویژگی تروریستی خشن هستند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.