طی سه هفته اخیر جنوب بنگلادش به بزرگترین اردوگاه پناهندگان در جهان در سایه ادامه ورود پناهندگان روهینگیا که از غرب میانمار فرار کرده اند تبدیل شده است؛ امری که منجر به وخامت اوضاع انسانی و دشواری در سازماندهی کمک ها شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، نخست وزیر بنگلادش از مجمع عمومی سازمان ملل خواستار همبستگی بین المللی با کشورش پس از ورود بیش از 400 هزار نفر از اقلیت مسلمانان روهینگیا به جنوب این کشور شد. این آوارگان از میانمار در پی حمله ارتش به خانه های شان و آتش زدن آنها و کشتار گسترده مسلمانان برای مجبور کردن شان به فرار، به بنگلادش فرار کردند.
طی سه هفته اخیر جنوب بنگلادش به بزرگترین اردوگاه پناهندگان در جهان در سایه ادامه ورود پناهندگان روهینگیا که از غرب میانمار فرار کرده اند تبدیل شده است؛ امری که منجر به وخامت اوضاع انسانی و دشواری در سازماندهی کمک ها شده است.
در همین حال، بنگلادش مبارها میانمار را به نقض حریم هوایی اش متهم کرد و نسبت به هر گونه اقدام تحریک آمیز دیگر که ممکن است عواقب وخیمی داشته باشد، هشدار داد. این نقض حریم هوایی و هشدار بنگلادش ممکن است منجر به وخامت روابط دو کشور که در اصل به دلیل بحران مسلمانان روهینگیا متشنج است، شود.
اعتراض مردم آمریکا به کشتار مسلمانان میانمار
در تحولی دیگر، صدها نفر از مردم آمریکا در اعتراض به کشتار مسلمانان آراکان در شهر «شیکاگو» تظاهرات کردند.
شماری از مسلمانان آمریکا به منظور جلب توجه جامعه جهانی نسبت به کشتار مسلمانان آراکان در میانمار مقابل مرکز خرید شیکاگو دست به تظاهرات اعتراض آمیز زدند.
تظاهرکنندگان پلاکاردهایی با عنوان «آزادی به روهینگیایی»، «به قتلعام در میانمار پایان دهید» و «آزادی می خواهیم» در دست داشتند. این تظاهرات دو ساعت طول کشید و مردم اطراف نیز از آن حمایت کردند.
تظاهرات در پاریس
از سوی دیگر، شماری از فعالان حقوق بشر در مقابل برج ایفل در پاریس پایتخت فرانسه علیه کشتار مسلمانان بیگناه روهینگیایی و بیتفاوتی جامعه بین المللی در این خصوص تظاهرات کردند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، شرکت کنندگان در این تظاهرات می گفتند: تنها هنگامی جنایات علیه مسلمانان میانماری پایان می یابد که کشورها فقط حرف نزنند بلکه در عمل این اقدامات را محکوم کنند.
شرکت کنندگان در این تظاهرات تاکید می کردند «آنگ سان سوچی» رئیس جمهور میانمار وظیفه اخلاقی و سیاسی دارد جنایاتی را که در کشورش روی می دهد محکوم کند.
یک شرکت کننده گفت که منتظر سخنرانی هفته آینده آنگ سان سوچی در این باره است. این سخنان وی مهم است چون وی در عمل اداره امور کشور را در اختیار دارد و از سویی اعلام کرده است که امسال در نشست های مجمع عمومی سازمان ملل شرکت نمی کند.
تظاهرات در کانادا
هزاران نفر از مسلمانان میانماری در اعتراض به جنایت علیه مردم روهینگیا مقابل پارلمان ایالت اونتاریو در تورنتو، پایتخت کانادا تظاهرات کردد.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، دیگر مسلمانان مقیم کانادا و فدراسیون مسیحیان این کشور نیز در دفاع از مسلمانان روهینگیایی در این تظاهرات شرکت و قتل عام مسلمانان آراکان در میانمار را محکوم کردند.
شرکت کنندگان در تظاهرات با حمل پلاکارهایی با مضمون «نسلکشی در میانمار را متوقف کنید»، «کشتن مسلمانان آراکان را متوقف کنید» و «از قتل عام جلوگیری کنید»، اعتراض خود را نسبت به این فاجعه انسانی ابراز داشتند.
آنها همچنین از دولت کانادا خواستند تا برای حل بحران میانمار موضع مؤثر تری اتخاذ کند.
این تجمع به صورت مسالمتآمیز برگزارشد و با قرائت دعا پایان یافت.
بنابر این گزارش، از روز 25 آگوست تاکنون هزاران غیرنظامی مسلمانان آراکانی کشته و بیش از 150 روستای متعلق به آنها نیز به آتش کشیده شده است. هزاران نفر از این مسلمانان از راههای زمینی و دریایی وارد بنگلادش شده و ده ها هزار نفر نیز در مناطق مرزی منتظر ورود هستند.