پیونگ یانگ کسی را تحریک نمی کند و مانند بقیه کشورها از جمله خود ایالات متحده آمریکا ابزارهای دفاعی خود را تقویت می کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه روسی«آرگومینتی آی فاکتی» در گزارشی به هسیتری کره شمالی و واکنش احتمالی ایالات متحده آمریکا به «تحریک های» پیوتگ یانگ پرداخت و نوشت: پس از آن که کره شمالی در روز 3 سپتامبر جاری اعلام کرد که بمب هیدروژنی خود را با موفقیت آزمایش کرده است،«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا طی تماس تلفنی با «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن از آمادگی خود برای استفاده از سلاح هسته ای علیه کره شمالی در صورتی که ضرورت اقتضا کند خبر داد. آیا واشنگتن به اقدامات پیونگ یانگ به شیوه نظامی پاسخ می دهد؟
«آناتولی واسیرمان»مشاور سیاسی روس در این زمینه می گوید« آن چه تحریک های کره شمالی نامیده می شود امکان ندارد که منجر به واکنشی شود به یک دلیل ساده و آن اینکه پیونگ یانگ کسی را تحریک نمی کند. کره شمالی مانند بقیه کشورها از جمله خود ایالات متحده آمریکا ابزارهای دفاعی خود را تقویت می کند.از زمانی که خانواده «کیم» حکومت بر کره شمالی را در 69 سال پیش آغاز کرد در این مدت عاقلانه تر از همه روسای جمهور ایالات متحده به نظر رسیدند. به نظر من تضمین امنیت خود یک امر کاملا عقلانی است و تنها چیزی که می توان آن را تحریک به شمار آورد هسیتری ایالات متحده آمریکا و کره جنوبی است. آن چه رسانه ها درباره کره شمالی منتشر می کنند را کره جنوبی دیکته می کند. از آن جایی که کره شمالی و جنوبی در حالت آرامش هستند و نه صلح بنابراین آن چه منتشر می شود خیالی است که همه چیز را وحشتناک و ترسناک ارائه می کند که باور کردنش ممکن نیست.»
واسیرمان افزود:«کره شمالی امکانات تکنولوژیک وارد آوردن خسارت و ضرر به ایالات متحده آمریکا را دارد و این یعنی بر اساس معیارهای روسیه این خسارتها و ضررها را چند موشک کره شمالی نمی توانند به کشورما وارد کنند و اگر هم وارد کردند بسیار ناچیز است و بر توان دفاعی مان تأثیر نمی گذارد. اما از نظر ایالات متحده آمریکا که دچار حالت چنددستگی داخلی شده است هر گونه خسارت و آسیبی باعث به وجود آمدن هیستری ای می شود که در مقایسه با خود ضرر ناچیز است».
مشاور سیاسی روس گفت:«اگر ایالات متحده آمریکا وارد جنگ با کره شمالی شود که قطعا کره شمالی پاسخ می دهد در چنین حالتی رئیس جمهور آمریکا «مجرم به شمار آمده و مسئولیت کشته شدن غیرنظامیان در خود ایالات متحده خواهد به عهده خواهد داشت». به همین دلیل رئیس جمهور آمریکا با تمام توان تلاش می کند که سخنانش عملی نشود. با وجود این بعید نمی دانم که سیاستمداران آمریکایی ترامپ را که نه فقط جنگ با کره شمالی را نمی خواهد بلکه با هیچ کشور دیگری به دنبال جنگ نیست،گرفتار کنند».
از سوی دیگر، اقتصاد کره شمالی ثابت کرده است که حتی در سایه تحریم های شدید فعالیت می کند و این یعنی تغییرات جدید در کره شمالی رخ نمی دهد و این کشور به تحریم ها بی توجهی می کند.
گزینه چشم پوشی کره شمالی از برنامه موشکی-هسته ای در مقابل توقف انجام رزمایش های نظامی مشترک در نزدیکی سواحل آن توسط کره جنوبی و ایالات متحده آمریکا بهترین گزینه برای همه است.
واسیرمان همچنین تأکید کرد که مشکل کره پایانی ندارد مگر آن که دو کره با هم متحد شوند. این مساله شبیه به بازگشت «هنگ کنگ به چین است که یک کشور با دو نظام تبدیل شد. هیچ کس با این مساله مخالفتی ندارد جز ایالات متحده آمریکا زیرا تقسیم کره بهانه ای برای حفظ پایگاه های نظامی اش در منطقه است که در عمل بر بیشتر مناطق جنوب شرق آسیا سلطه دارد.