جامعه اطلاعاتی و جاسوسی از تهدید تروریسم به نفع خود به خصوص در حوزه جاسوسی جمعی سوء استفاده می کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، راشاتودی در گزارشی نوشت: «ادوارد اسنودن» افشاگر برنامه جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا اعلام کرد جامعه اطلاعاتی و جاسوسی از تهدید تروریسم به نفع خود به خصوص در حوزه جاسوسی جمعی سوء استفاده می کند. او معتقد است تروریسم یک مشکل واقعی است اما حتی اگر 11 سپتامبر هر ساله تکرار شود، باز هم تروریسم نسبت به مسائل دیگر تهدید کمتری محسوب می شود.
ادوارد اسنودن در مصاحبه با نشریه آلمانی «اشپیگل» اعلام کرد: گرچه تروریسم یک «مشکل واقعی» است، ادعا می شود که جان افراد کمتری را در مناطق جنگی در مقایسه با تصادفات جاده ای و حملات قلبی می گیرد.
او گفت: « حتی اگر 11 سپتامبر هر ساله تکرار شود، باز هم تروریسم نسبت به مسائل دیگر تهدید کمتری محسوب می شود.»
اسنودن گفت تروریسم «یک مثال ایده آل برای گسترش فرهنگ ترس است»، و اشاره کرد که «جامعه اطلاعاتی و جاسوسی از این رویکرد برای جاسوسی جمعی جدید استفاده می کند.»
با این حال، اسنودن می گوید «غم انگیز ترین قسمت این رویکرد این است که در نهایت از این روند برای ایجاد تروریسم استفاده می شود. این روند یک حالت سیستماتیک دارد» و ما را به جایی سوق می دهد که امروز در آن نقطه قرار داریم.
او سوال کرد: «چگونه می توان موضع «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا را توضیح داد، مگر به دلیل شکست سیستماتیک عقلانیت؟»
اسنودن خاطرنشان کرد: «ما شاهد این وقایع در مکان هایی مانند مجارستان و لهستان با رهبران اقتدارگرا هستیم.»
اسنودن گفت: «من فکر می کنم فضای جدید ترسی در جهان حاکم شده است و این فضا تغییر نمی یابد مگر اینکه ما به عنوان عموم مردم یاد بگیریم که از یک کیمیاگری جدید استفاده کنیم تا بتوانیم ترس را در زمان وجود، تشخیص دهیم. ما باید یاد بگیریم که بر ترس غلبه کرده و آن را به یک انرژی تبدیل کنیم که بتوانیم برای یک جامعه بهتر استفاده کنیم؛ نه آنکه آن را تروریستی و تضعیف کنیم. اما حتی «باراک اوباما» رئیس جمهور پیشین آمریکا هم در این باره اقدامی انجام نداد.»
اسنودن همچنین اشاره کرد که «ما هیچ شواهدی در اختیار نداریم که نشان دهد این برنامه های جاسوسی جمعی مانع حملات تروریستی شده باشد.»
او با اشاره به تماس تلفنی که توسط سازمان اطلاعاتی آلمان در سال 2012 به دست آمد، گفت: «اما اگر شما نمی توانید به ما نشان دهید که این شبکه ها با توجه به این اقدامات کشف شده اند، اما شما می گویید چنین اقداماتی کاملا ضروری است، پس چرا اینطور است؟ زیرا برای آنها جاسوسی های دیگر جالب است، مثلا استفاده از یک تماس تلفنی بین «کوفی عنان» دبیرکل پیشین سازمان ملل و «هیلاری کلینتون» وزیر خارجه پیشین آمریکا.»
اسنودن در پاسخ به سوالی که برای چه به هنگام متوجه شدن درباره شنود و جاسوسی آژانس اطلاعات ملی آلمان از دوستان خود متعجب شده است، گفت: من پس از متوجه شدن این مساله ناامید شدم نه متعجب. زمانی که کشوری به جاسوسی اقتصادی، دستکاری دیپلماتیک و نفوذ سیاسی می پردازد، به دنبال قدرت بیشتر است.
اسنودن، پس از آنکه هزاران سند طبقه بندی شده آژانس امنیت ملی آمریکا در مورد جاسوسی های جمعی را افشا کرد، از سال 2013 در روسیه زندگی می کند. او از ترس محاکمه در آمریکا نمی تواند این کشور را ترک کند. با این حال وی در این گفتگو اعلام کرد که می خواهد روزی به آمریکا بازگردد.
او گفت: «قبلا به اتهامات علیه من اشاره شده است. هر سال که می گذرد تمرکز بر آنها کمتر و کمتر می شود. و این بدان معناست که هنوز امید برای آینده وجود دارد، حتی برای من.»