سوری ها یا بیشترشان که به شکل بی سابقه ای در کشورهای عربی و جهان به مدتی طولانی با مشکلات دست و پنجه نرم کردند، فهمیدند که در معرض فریب بزرگی قرار گرفتند که پشت این فریب کشور های بزرگ و کشورهای منطقه ای قرار دارند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه رأی الیوم در سرمقاله خود به آخرین تحولات سوریه پرداخت و نوشت: آمارهای سازمان مهاجرت بین المللی وابسته به سازمان ملل می گوید که بیش از 600 هزار آواره و پناهنده سوری از ابتدای سال تا کنون به کشورشان بازگشتند که نیمی از آن ها به استان«حلب» به دلیل بهبود اوضاع امنیتی و اقتصادی و محافظت از دارایی ها خود بازگشتند.
چه بسا این رقم اندک به شمار رود اگر این نکته را در نظر بگیریم که نزدیک به شش میلیون آواره، مهاجر و پناهنده سوری به دلیل جنگ داخل سوریه وجود دارند لیکن نشانه های مهمی برای آغاز مهاجرت برعکس به شکل سریع و با این گستردگی از ابتدای بحران در هفت سال پیش تا کنون به شمار می رود.
سوری ها یا بیشترشان که به شکل بی سابقه ای در کشورهای عربی و جهان به مدتی طولانی با مشکلات دست و پنجه نرم کردند، فهمیدند که در معرض فریب بزرگی قرار گرفتند که پشت این فریب کشور های بزرگ و کشورهای منطقه ای قرار دارند و به همین دلیل ترجیح دادند که به آغوش مادر و بازسازی اوضاع شان و زندگی در شهرها و روستاهای شان حتی اگر شده روی ویرانه های خانه های منهدم شان در اثر جنگ برگردند زیرا این برای شان بهتر و با عزت تر است از زندگی در تبعیدگاه و مواجه شدن با شکل های مختلف نژادپرستی و تمایز.
وخاومت اوضاع مخالفان سوری در دو شق مسلح و سیاسی در آن واحد و توقف برنامه آموزش و تسلیح آنها توسط ایالات متحده آمریکا و رسیدن بیشتر کشورهای عربی و بین المللی دیگر حامی آنها به این نتیجه قطعی که «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه تا اطلاع ثانوی در قدرت باقی می ماند نشانه دیگری است برای پایان جنگ در سوریه.
تصمیم عربستان سعودی برای توسعه دایره مشارکت در هیأت عالی مذاکرات و الحاق مخالفان قاهره و مسکو به آن و نیز استعفای «ریاض حجاب» رئیس هیأت و بیشتر شدن گمانه زنی ها درباره احتمال جایگزین شدن «احمد الجربا» به جای حجاب همه اینها بازتاب دهنده وقوع تغییر بزرگ و ریشه ای در صحنه مخالفان سوریه و آغاز مرحله جدید و کاملا متفاوت است.
در سایه این تغییرات سریع، تسریع در بازگشت پناهندگان سوری از کشورهای همجوار و از داخل خود سوریه را بعید نمی دانیم؛ امری که نیازمند ارائه کمک های فوری برای تامین حداقل زندگی با کرامت برای انتظار برای مرحله بازسازی بزرگ و مهمتر است.
کشورهای عربی که نقش بزرگی در ویرانی سوریه داشتند و نیز ایالات متحده و کشورهای اروپایی که در این ویرانی نقش داشتند باید صندوقی مالی برای کمک به این پناهندگان بازگشته ایجاد کنند و مسئولیت بزرگی در این زمینه دارند.
سوریه قطعا به دوران گذشته بر می گردد و نقش رهبری و هدایت کننده خود را باز می یابد زیرا ملت اش از پویا ترین و زنده ترین و مبدع ترین و تولید کننده ترین ملت های جهان هستند به ویژه پس از آن که توطئه ای که آنها را و بافت اجتماعی و وحدت ملی و ارضی شان را هدف قرار داده، درک کردند.
ناکامی جبهه النصره در حلب
نیروهای ارتش سوریه، حمله عناصر گروه تروریستی جبهه النصره به حومه «حلب» را ناکام گذاشتند. خبرنگار شبکه العالم گزارش داد، عناصر گروه تروریستی جبهه النصره در نخستین ساعات امروز قصد داشتند به مناطقی در "مزارع الملاح" در حومه شمالی حلب نفوذ کنند.
خبرنگار العالم خاطرنشان کرد، نیروهای ارتش سوریه با ناکام گذاشتن این حمله جبهه النصره، شماری از آنها را از پا درآوردند.
انفجار در مرز سوریه و اردن و کشته شدن ده ها مخالف
بر اثر انفجار انتحاری در جنوب سوریه و نزدیک مرز این کشور با اردن که روز جمعه رخ داد، دست کم 23 تن از مخالفان دولت سوریه کشته و دهها نفر زخمی شدند.
دیده بان حقوق بشر سوریه، وابسته به مخالفان سوری، در این باره اعلام کرد: عامل این انفجار، کمربند انتحاری خود را در یکی از پایگاه های گروه موسوم به «جیش الاسلام» نزدیک گذرگاه مرزی نصیب منفجر کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بیروت، «رامی عبد الرحمن» رئیس دیده بان حقوق بشر سوریه در این باره گفـت: بیشتر کشته شدگان این حادثه از اعضای جیش الاسلام بودند. دهها نفر نیز زخمی شدند که حال 20 تن از آنها وخیم است.
تا کنون هیچ گروهی مسئولیت این حمله انتحاری را به عهده نگرفته است، اما تروریست های وابسته به گروه داعش پیشتر به مخالفان دولت سوریه در جنوب این کشور حمله کرده اند.
گذرگاه مرزی نصیب که در اردن تحت عنوان جابر شناخته می شود، در استان جنوبی درعای سوریه قرار دارد.
آزادی نقطه مرزی مهم با اردن
نیروهای ارتش سوریه و همپیمانان آن پس از پیشروی در استان مرزی «سویداء» واقع در جنوب این کشور، مواضع خود را در مرزهای اردن تثبیت کرده و پرچم سوریه را در گذرگاه «ابوشرشوح» برافراشتهاند.
آزادی کامل السخنه
در همین حال، خبرگزاری سانا اعلام کرد که ارتش سوریه و هم پیمانانش شهر «السخنه» در استان حمص را به طور کامل آزاد کردند.
یک فرمانده میدانی در این زمینه گفت که ارتش سوریه و هم پیمانانش شهر السخنه را به طور کامل از دست داعش آزاد کردند.
این فرمانده میدانی تصریح کرد که یگان های مهندسی وابسته به ارتش سوریه اکنون در حال پاک سازی شهر از مین ها و بمب هایی هستند که عناصر گروه تروریستی داعش کار گذاشته اند.
این فرمانده سوری تصریح کرد که از چند روز پیش تا کنون شهر السخنه را به طور کامل به محاصره خود در آورد.
بنابر این گزارش، شهر السخنه واقع در 55 کیلومتری شهر«دیرالزور» واقع شده است و بازپس گیری آن به لحاظ استراتژیک بسیار مهم است زیرا پل ارتباطی استان های حمص و دیرالزور است و راه را برای حمله به افراد مسلح در شرق سوریه به طور کامل به روی ارتش سوریه باز می کند. علاوه بر آن، کلید استان های دیرالزور و «الرقه» به شمار می رود همچنین یک منطقه نفت خیز است.
پیاده کردن نیرو پشت خطوط داعش توسط ارتش سوریه
یک منبع نظامی سوری گفت که ارتش سوریه پشت خطوط گروه تروریستی داعش در مرزهای اداری الرقه و حمص نیرو پیاده کرد.
این منبع افزود که نیروهای ارتش سوریه عملیات پیاده کردن نیروی شبانه در عمق 20 کیلومتری پشت خطوط گروه تروریستی داعش در مرزهای اداری میان الرقه و حمص نیرو پیاده کرد.
این منبع سوری در ادامه گفت که این عملیات در جنوب شهرک«الکدیر» در مرزهای اداری الرقه و حمص انجام شد و ارتش پیشروی نیروهایش به مسافت 21 کیلومتر در این جهت را امن کرد.