در حالی رهبران جهانی خواستار خویشتن داری رئیس جمهور آمریکا شده اند که برخی تصاویر ماهواره ای از تدارک پیونگ یانگ برای آزمایش یک موشک بالستیک قابل پرتاب از زیردریایی خبر داده اند. در همین حال، کره شمالی گفته طرح حمله به جزیره آمریکایی گوام تا سه روز دیگر آماده می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، گاردین در گزارشی نوشته است رئیس جمهور چین در گفت و گوی امروز صبح خود با رئیس جمهور آمریکا، خواستار حل مسالمت آمیز بحران کره شمالی شده است.
ساعتی پیش تلویزیون دولتی چین اعلام کرد که «شی جینپینگ» رئیس جمهور چین به «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا گفته است که یک راه حل مسالمت آمیز برای حل بحران کره شمالی ضروری است.
به گزارش تلویزیون چین، رهبران دو کشور تماس تلفنی داشتند که در آن شی خواهان خویشتن داری همه طرف ها و پرهیز از تشدید تنش ها شده است.
رئیس جمهور چین گفته است حفظ صلح در شبه جزیره کره به نفع منافع چین و آمریکا است.
بر اساس بیانیه کاخ سفید، دونالد ترامپ و شی جینپینگ خواستار دست کشیدن کره شمالی از رفتارهای تحریک آمیز و تنش زا شده اند.
بنا بر بیانیه ای که کاخ سفید منتشر کرده، رئیس جمهور آمریکا و همتای چینی او گفته اند کره شمالی «باید از رفتارهای تحریک کننده خود دست بکشد».
کاخ سفید در بیانیه خود گفته است سران دو کشور قطعنامه تازه شورای امنیت علیه پیونگ یانگ را «گامی لازم و مهم برای ایجاد صلح و ثبات در شبه جزیره کره توصیف کرده اند» و بر تعهد خود به خلع سلاح هسته ای در این منطقه تاکید کرده اند.
کاخ سفید همچنین اعلام کرد نیروهای آمریکایی آماده محافظت از گوام در برابر حملات احتمالی کره شمالی هستند.
پکن طی روزهای گذشته به هشدارها و تهدیدهای رئیس جمهور آمریکا و کره شمالی واکنش هایی نشان داده است.
روز گذشته روزنامه «گلوبال تایمز» چین در سرمقاله خود خواستار «عدم مداخله» چین، در صورت حمله کره شمالی شده بود؛ در عین حال نوشته بود چنانچه این حمله در درجه اول از طرف آمریکا و متحدانش صورت گیرد، چین باید مانع از آن شود. برخی گزارش ها حاکی است این سرمقاله به نوعی هشدار به پیونگ یانگ است که در صورت انجام حمله به خاک آمریکا یا پایگاه های آن کشور، پکن بی طرف خواهد ماند.
شماری از رهبران جهانی خواستار خویشتنداری آمریکا شدند
علاوه بر چین، روسیه هم از تهدیدهای متقابل آمریکا و کره شمالی ابراز نگرانی کرده و یک نماینده مجلس روسیه از آمادگی دفاعی این کشور با توجه به تشدید بحران در شبه جزیره کره خبر داده است.
«سرگی لاوروف» وزیر خارجه روسیه از طرح مشترک کشورش با چین برای کاهش تنش ها خبر داده است.
«آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان هم گفته است این بحران، راه حل نظامی ندارد.
استقرار سامانه دفاع موشکی ژاپن
این در حالی است که ژاپن سامانه دفاع موشکی را پس از تهدید های کره شمالی در جنوب این کشور مستقر کرده است.
وزارت دفاع این کشور امروز شنبه استقرار سامانه ضد موشکی آمریکایی موسوم به (پک3) «Patriot Advanced Capability 3» را در شهرهای «اهیمه»، «شیمانه»، «هیروشیما» و «کوچی» در غرب ژاپن آغاز کرد.
پیونگ یانگ اعلام کرده است این مناطق ممکن است در مسیر موشک های کره شمالی قرار داشته باشند.
تصاویر تلویزیونی امروز شنبه خودروهای نظامی را که پیش طلوع خورشید، راکت اندازها و دیگر تجهیزات سامانههای ضد موشکی را به داخل یک پایگاه نظامی در کوچی انتقال می دادند، نشان داد.
دولت ژاپن پیش تر اعلام کرده بود موشک های کره شمالی که خاک این کشور را تهدید کنند، سرنگون می کند. پیش تر مسئولان وزارت دفاع ژاپن اعلام کرده بودند دولت قصد دارد صبح شنبه استقرار این سامانه ضد موشکی را در غرب کشور آغاز کند. «یوشیهید سوگا» سخنگوی دولت ژاپن هفته گذشته گفته بود که توکیو هرگز نمی تواند اقدامات تحریک آمیز کره شمالی را تحمل کند و نیروهای مسلح ژاپن تدابیر لازم را اتخاذ خواهند کرد.
سال 2009، یک موشک کره شمالی از فراز خاک ژاپن گذشته بود و هیچ تلاشی برای سرنگونی آن صورت نگرفته بود. کره شمالی در آن زمان اعلام کرده بود که این موشک حامل یک ماهواره مخابراتی بود. اما واشنگتن، سئول و توکیو اعلام کرده بودند که موشک موردنظر در واقع یک موشک بالستیک قاره پیمای نظامی بود.
تهدید توییتری ترامپ
دونالد ترامپ به حملات لفظی خود به کره شمالی شدت بخشیده و ابراز امیدواری کرده که رهبران کره شمالی متوجه وخامت اوضاع شده باشند.
ترامپ روز گذشته طی توییتی گفت که طرح های نظامی آمریکا برای واکنش در برابر اقدام احتمالی کره شمالی آماده شده است.
ترامپ در توییتی نوشت: «چنانچه کره شمالی از روی فکر عمل نکند، طرح های نظامی ما کاملا آماده است. امیدواریم که کیم جونگ اون مسیر دیگری را انتخاب کند.»
ترامپ بار دیگر به کره شمالی در مورد تهدید برای حمله به گوام هشدار داد و گفت در صورتی که اتفاقی برای گوام بیفتد، کره شمالی با مشکلی جدی مواجه خواهد شد.
همزمان پیونگ یانگ، واشنگتن را متهم کرد که در حال کشاندن شبه جزیره کره به لبه پرتگاه یک جنگ هسته ای است.
با این حال «جیمز ماتیس» وزیر دفاع آمریکا تصریح کرده که کشورش رویکرد دیپلماتیک را ترجیح می دهد. ماتیس اعلام کرد در صورت اقدام خصمانه از سوی کره شمالی، آمریکا آماده پاسخگویی است.
طرح پیشنهاد ممنوعیت حمله پیشگیرانه به کره شمالی بدون اجازه کنگره
همزمان، یکی از نمایندگان کنگره آمریکا تقاضای برگزاری فوری نشست مجلس نمایندگان را مطرح کرد تا طرح قانونی ممنوعیت حمله پیشگیرانه هسته ای به کره شمالی بدون اجازه کنگره در آن مورد بحث قرار بگیرد.
پیشنهاد فوق، در نامه «دیوید سیسیلاین» نماینده دموکرات ایالت «رودآیلند» به «پل رایان» رئیس مجلس نمایندگان کنگره آمریکا مطرح شده است. این درحالی است که اعضای مجلس نمایندگان کنگره آمریکا در حال گذراندن تعطیلات خود هستند و قرار است 5 سپتامبر کارخود را در واشنگتن از سر بگیرند.
انتشار تصاویر ماهواره ای از تدارک کره شمالی برای آزمایش موشک بالستیک قابل پرتاب از زیردریایی
این در حالی است که خبرگزاری فرانسه گزارش داده است کارشناسان آمریکایی با استناد به تصاویر ماهواره ای مدعی شده اند که کره شمالی برای آزمایش موشک بالستیک قابل پرتاب از زیردریایی آماده می شود.
امروز همزمان با تشدید تنش ها، موسسه مطالعات روابط آمریکا- شبه جزیره کره در دانشگاه «جان هاپکینز» تصاویری را منتشر کرده که نشان دهنده افزایش تحرکات در سایت «مایانگ-دو» است که محل نگهداری زیردریایی ها و کشتی های کره شمالی است. به همین دلیل ادعا می شود که کره شمالی در حال تسریع دستیابی به توانمندی هسته ای در پایگاه های دریایی است و این تحرکات می تواند نشانه ای از آمادگی برای آزمایش های موشکی از سطح دریا یا حتی ارتقاء موشک بالستیک «پوک گوک سانگ 1» باشد که از سکوی پرتاب زیردریایی شلیک می شود.
کانال دیپلماسی سری بین واشنگتن و پیونگ یانگ
با این حال خبرگزاری آسوشیتدپرس روز جمعه گزارش کرد که دونالد ترامپ همزمان با هشدار به کره شمالی، طی چند ماه گذشته درگیر تلاش های دیپلماتیک و گفتگو با پیونگ یانگ بوده است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، کانال دیپلماسی مخفی بین دولت ترامپ و کره شمالی فعال شده است.
بر اساس اظهارات چند کارمند دولت ترامپ، یک کانال دیپلماسی مخفی جهت بررسی مناسبات روابط آمریکا و کره شمالی همچنین برای حل مسئله آمریکایی های زندانی در کره شمالی وجود دارد.
گفته می شود که پیش از این آمریکا و کره شمالی بحث آزادی «اوتو وارمبر» دانشجوی آمریکایی را از طریق همین کانال دیپلماسی مخفی مطرح نموده بودند. این دانشجوی آمریکایی در ماه ژوئن پس از 17 ماه حبس آزاد شد و چند روز بعد درگذشت.
به گفته این منابع، مسائل دیپلماتیک دیگر دو کشور از جمله دیگر زندانیان آمریکایی در کره شمالی و همچنین به عنوان رابطه رو به وخامت بین دو کشور از طریق این کانال مخفی مورد مذاکره قرار گرفته است.
گویا این کانال مخفی دیپلماتیک بین دو کشور توسط «جوزف یون» نماینده ویژه آمریکا در سیاست های کره شمالی و «پاک سونگ ایل» یک دیپلمات ارشد کره شمالی در سازمان ملل متحد مدیریت می شود. جوزف یون تنها دیپلمات آمریکایی است که در تماس با نماینده کره شمالی می باشد.
تهدید برای حمله به گوام تا سه روز دیگر
کره شمالی چند روز پیش تهدید کرد که حمله به گوام را بررسی کرده و طرح آن را در روزهای آینده تکمیل می کند؛ تهدیدی که در واکنش به صحبت های رئیس جمهور آمریکا که گفته بود اگر کشورش در خطر باشد پیونگ یانگ شاهد «خشم و آتشی» بی سابقه خواهد بود، ارائه شد.
خبرگزاری رسمی کره شمالی اعلام کرد طرحی برای این حمله بالقوه در حال آماده شدن است که در میانه ماه اوت - سه روز دیگر- در اختیار کیم جونگ اون رهبر آن کشور قرار خواهد گرفت.
تهدید ترامپ به اعمال تحریم های بیشتر
جزیره گوام در اقیانوس آرام و در جنوب شرقی کره شمالی است که آمریکا در آن پایگاه نظامی دارد. ترامپ این اطمینان خاطر را داده که گوام در امنیت به سر می برد. رئیس جمهور آمریکا همچنین از وضع تحریم های بیشتر علیه کره شمالی خبر داده است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد اخیرا تحریم های جدیدی را علیه کره شمالی وضع کرد. نه چین و نه روسیه با تحریم های تازه شورای امنیت مخالفتی نکردند.
اتحادیه اروپا هم تحریم ها علیه کره شمالی را افزایش داده است. بروکسل گفته دلیل این کار، آزمایش های موشک بالستیک است که ناقض قطعنامه های شورای امنیت محسوب می شود.
هشدار کارشناسان نظامی
کارشناسان نظامی تاکید دارند که جنگ هسته ای آمریکا منجر به کشته شدن میلیون ها کره ای و آسیب رساندن مالی به کشورهای همسایه در شبه جزیره کره خواهد شد.
«دیوید ایگناتیوس» روزنامه نگار واشنگتن پست نیز به ترامپ در خصوص اقدام انفرادی علیه کره شمالی هشدار داده و هر گونه رویارویی نظامی احتمالی را خطرناک عنوان کرده است.