پیونگ یانگ بر این باور است که پایگاه هوایی آمریکا در جزیره گوام نقطه آغاز حمله آمریکا به کره شمالی خواهد بود به همین دلیل رهبر کره شمالی دستور داده است که برنامه ای برای موشک باران جزیره گوام با استفاده از موشک های«هواسونگ-12» تهیه شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی به تهدید کره شمالی توسط «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و تهدید کره شمالی به حمله به جزیره « گوام» آمریکا در اقیانوس آرام اشاره کرد.
این روزنامه آمریکایی نوشت:تهدید پیونگ یانگ به حمله نظامی توسط ترامپ در صورتی که عملی شود دارای خطرات بسیار بزرگی بر منطقه خواهد که برای کره جنوبی که در همسایگی کره شمالی است بسیار گران تمام می شود. از سوی دیگر باعث دشمنی با ایالات متحده آمریکا در منطقه می شود.
به نوشته این روزنامه آمریکایی، واشنگتن با گزینه های ساده ای رو به رو نیست و یکی از بهترین گزینه هایش دخالت چین برای قانع کردن کره شمالی مبنی بر اینکه به نفع اش است که برنامه هسته ای خود را متوقف کند.
موشک های هواسونگ-12 آماده نابودی جزیره گوام
در همین حال، جمهوری دموکراتیک خلق کره شمالی برای حمله موشکی به پایگاه نظامی آمریکا در جزیره «گوام» خود را آماده می کند.
پیونگ یانگ بر این باور است که پایگاه هوایی آمریکا در جزیره گوام نقطه آغاز حمله آمریکا به کره شمالی خواهد بود به همین دلیل رهبر کره شمالی دستور داده است که برنامه ای برای موشک باران جزیره گوام با استفاده از موشک های«هواسونگ-12» تهیه شود.
کارشناسان ژاپنی برد موشک های هواسونگ-12 را 4500 کیلومتر تخمین زده اند.
روزنامه «نیزاوسمایا گازتا»ی روسیه نیز نوشت که موشکی از این نوع طی آزمایش در ماه می 2017 مسافتی در حدود 787 کیلومتر بالا رفت لیکن در همان زمان به ارتفاعی بیش از 2000 کیلومتر بالا رفت. مسافت میان کره شمالی و جزیره گوام 4هزار کیلومتر است.
در 4 جولای 2017 کره شمالی برای نخستین بار موشک هواسونگ-14 را شلیک کرد. کارشناسان بر این باورند که برد این موشک می تواند به 8هزار کیلومتر برسد.
در هر صورت حمله موشکی به جزیره گوام نمی تواند آسیبی به این آن وارد کند مگر آن که موشک های هواسونگ کلاهک های هسته ای حمل کنند.
هنوز مشخص نیست که کره شمالی کلاهک های هسته ای داشته باشد یا نه.
به نوشته روزنامه «واشنگتن پست» آمریکا کره شمالی کلاهک هسته ای کوچکی ساخته است که می توان آن را روی موشک بالستیک قاره پیما کار گذاشت.
«ادی کالفو» فرماندار جزیره گوام اعلام کرد که تهدید نیروهای مسلح کره شمالی به حمله موشکی به جزیره خطری برای این جزیره ندارد زیرا این جزیره برای هر گونه سناریویی آماده است.
شاید منظور فرماندار جزیره گوام وجود موشک های ضد موشک آمریکایی است که می توانند موشک هایی که توسط کره شمالی به این جزیره شلیک می شود را سرنگون کنند.
حمله با 4 موشک
ارتش کره شمالی نیز با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که در حال بررسی حمله به پایگاه آمریکا در گوام با چهار فروند موشک میان برد بالستیک هواسونگ- 12 است.
خبرگزاری کره شمالی در گزارشی نوشت که نیروهای ویژه این کشور خیلی جدی در حال بررسی حمله با چهار فروند موشک به گوام و اطراف آن هستند و در این زمینه برنامه های شبیه سازی شده داشته اند.
در این گزارش آمده است که فعلا برنامه را به صورت جدی و البته شبیه سازی شده دنبال کرده اند اما مساله حمله را خیلی جدی مورد بررسی قرار داده اند.
بر اساس این برنامه، کره شمالی تصریح کرده است که موشک ها از روی ژاپن عبور کرده و در جزیره گوام فرود خواهند آمد و به دنبال آن گزارش این حمله در اختیار «کیم جونگ اون» رهبر این کشور قرار خواهد گرفت.
بسیاری از تسلیحات پیشرفته و راهبردی آمریکا از جمله بمب افکن های این کشور که قادر به حمل بمب اتمی هستند در این پایگاه استقرار یافته اند.
آمادگی کره جنوبی برای جنگ
ارتش کره جنوبی امروز پنجشنبه اعلام کرد که اعلام کره شمالی مبنی بر حمله به جزیره گوام آمریکا به مثابه چالش برای کره جنوبی و ائتلافش با ایالات متحده آمریکاست.
«روه جای چیون» سخنگوی ستاد مشترک ارتش کره جنوبی در کنفرانسی مطبوعاتی گفت که کره جنوبی آماده تحرک فوری در پاسخ به هر گونه تحریکی از طرف کره شمالی است اگر چه ارتش هیچ گونه تحرک غیرعادی در کره شمالی رصد نکرده است.
طرح حمله پیشگیرانه آمریکا
شبکه تلویزیونی «ان بی سی» نیز به نقل از برخی منابع در وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که طرحی برای حمله پیشگیرانه به مراکزی که عملیات شلیک موشک های کره شمالی از آنها صورت می گیرد آماده است و در صورتی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا دستور این حمله را بدهد عملی می شود.
این منابع گفتند که نقطه اصلی طرح حمله با استفاده از بمب افکن های استراتژیک «بی1 بی لانسر» از پایگاه « اندرسون» در گوام است.
همچنین هدف از این حمله هدف قرار دادن 20 مرکز شلیک موشک و انجام آزمایش و نیز مراکز حمایت فنی کره شمالی هستند.
ترامپ فقط زبان زور می فهمد
پیونگ یانگ گفت و گو با دونالد ترمپ رئیس جمهور آمریکا را محال می داند و تأکید کرد که این مرد فقط« با زبان زور تحت تأثیر قرار می گیرد»
خبرگزاری فرانسه در این زمینه اعلام کرد که خبرگزاری مرکزی کره شمالی به نقل از فرمانده ارتش کشور نوشت:« گفت و گوی مثبت با چنین شخص متهوری(ترامپ) محال است و فقط زبان زور می فهمد».
ترامپ سه شنبه گذشته کره شمالی را به شدت تهدید کرده بود.
موقعیت جزیره گوام
گوام یک جزیره دور افتاده در اقیانوس آرام است. این جزیره در بخش جنوبی اقیانوس آرام که توسط آمریکا اداره می شود و ارتش آمریکا نیز در آن مستقر است.
این جزیره در شرق فیلیپین و اندونزی و در جنوب شبه جزیره کره قرار دارد.جزیره گوام بخشی از خاک آمریکا نیست اما اداره این جزیره به عهده آمریکاست.
این جزیره یکی از پایگاه های استراتژیک آمریکا در اقیانوس آرام به شمار می رود و بخشی از نیروهای دریایی ارتش امریکا در این جزیره مستقر هستند.
در صورتی که کره شمالی این تهدید خود را عملی کند احتمال بروز جنگ تمام عیار میان آمریکا و کره شمالی و استفاده از بمب اتمی افزایش یافته است.
جمعیت گوام 160 هزار نفر و مرکز آن شهر هاگاتنیاست. رابطه دولت آمریکا و گوام توسط دفتر امور جزایر در وزارت کشور آمریکا اداره می شود.
گوام یکی از جزیره های تشکیل دهنده جزایر منطقه میکرونزی است. فاصله گوام با هاوایی چهار برابر فاصله اش با فیلیپین است.
زبان ساکنان گوام نیز 38 درصد انگلیسی، 22 درصد چامورو، 22 درصد به زبان های فیلیپینی و بقیه نیز به دیگر زبان های جزایر اقیانوسیه صحبت می کنند.
این جزیره تا قبل از جنگ جهانی دوم در کنترل آمریکا بود اما در جنگ جهانی دوم به دست ژاپن افتاد.گوآم تا پیش از جنگ جهانی دوم تنها جزیره میکرونزی بود که ایالات متحده کنترل آن را در دست داشت اما این جزیره ساعاتی پیش از حملهٔ هوایی ژاپن به پرل هاربر در هشتم دسامبر ۱۹۴۱ به تصرف نیروهای ژاپنی درآمد که این تصرف دو سال و نیم به درازا کشید.
در زمان تصرف این جزیزه توسط ژاپن، مردم گوآم با اعمالی چون شکنجه، تجاوز جنسی، و قتل توسط نظامیان روبهرو شدند و سیاست تحمیل فرهنگ ژاپنی بر مردم این جزیره نیز در پیش گرفته شد. به هنگام بازپسگیری جزیره توسط آمریکا در ۲۱ ژوئیه ۱۹۴۴، درگیری شدید نظامی در گوآم روی داد. این روز به عنوان «روز آزادسازی» جزیره در تقویم رسمی گوآم قرار گرفتهاست.
مردم آمریکا نمی دانند کره شمالی کجا واقع شده است
«جیمی کیل» گوینده معروف آمریکایی در برنامه تلویزیونی« جیمی کیل لایف» که در شبکه تلویزیونی« ای بی اس» آمریکا پخش می شود سووالی را از مردم در خیابان پرسید.
کیل از مردمی که آنها را در خیابان های شهر «لس آنجلس» می دید، می پرسید که موقعیت جغرافیایی کره شمالی را مشخص کنند.
کیل طی این نظرسنجی با پاسخ غیرمنتظره ای رو به رو شد و آن این بود که مردم آمریکا موقعیت جغرافیایی کره شمالی را به درستی بلد نیستند. به طوری که واکنش مردم درباره موقعیت جغرافیایی کره شمالی متناقض بود و برخی از آنها به مناطق آسیای میانه اشاره کردند و برخی نیز گفتند که کره شمالی در مناطق اسکاندیناوی واقع شده است.