با آزمایش موشک قاره پیمای کره شمالی، آمریکا در تیررس موشک های پیونگ یانگ قرار گرفته است و ممکن است در اقداماتی پیشگیرانه دست به گزینه های خطرناکی بزند.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: هنگامی که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در اوایل ماه ژانویه در توییتی گفت «آزمایش یک موشک بالستیک قاره پیما توسط کره شمالی که قادر به رسیدن به آمریکا باشد هیچ گاه اتفاق نخواهد افتاد!»، دو چیز را نمی دانست: اینکه «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی به این هدف تا چه حد نزدیک شده است و اینکه گزینه های ترامپ برای متوقف کردن اون محدود است.

شش ماه پس از آن ترامپ اکنون با شرایط بدی مواجه شده است. کره شمالی دیروز سه شنبه موشک بالستیک قاره پیما آزمایش کرد. کیم جونگ اون پس از آن، در این باره گفت: «حرام زاده های آمریکایی از بابت این هدیه که به مناسبت سالگرد استقلال آمریکا در چهارم ژوئیه برای آنها ارسال شد، خوشحال نخواهند بود.»

به گفته کارشناسان این موشک سواحل ایالت «آلاسکا»ی آمریکا را در تیررس دارد.

کارشناسان نظامی آمریکا می‌ گویند باور دارند موشکی که کره ‌شمالی صبح سه شنبه آزمایش کرده یک موشک بالستیک قاره پیما بوده و قابلیت رسیدن به آلاسکا را دارد. نگرانی از این موضوع باعث شده کاخ‌ سفید با وجود تعطیلی مهم روز استقلال آمریکا (سه شنبه چهارم ژوئیه) با حضور مقام های امنیتی و دیپلماتیک خود جلسه فوری تشکیل دهد و همزمان از شورای امنیت سازمان ملل متحد درخواست جلسه اضطراری کند.

«نیکی هیلی» نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد رسما از دبیرخانه شورای امنیت سازمان ملل متحد درخواست برگزاری جلسه اضطراری کرده است. این جلسه قرار است امروز(چهارشنبه) در نیویورک برگزار شود.

چین و روسیه که هر دو مرز مشترک با کره ‌شمالی دارند، ضمن غیر قابل‌ قبول خواندن این آزمایش نظامی، از پیونگ ‌یانگ خواستند فورا برنامه ‌های هسته‌ ای و موشکی خود را متوقف کند.

«شی جینگ پینگ» رئیس جمهور چین که برای گفتگو با «ولادیمیر پوتین» به مسکو سفر کرده بود ساعتی بعد از علنی شدن آزمایش موشکی کره‌ شمالی، در بیانیه ‌ای مشترک با رئیس جمهور روسیه، از پیونگ یانگ خواست به طور داوطلبانه برنامه‌ های هسته ‌ای خود را متوقف کند و همزمان همه طرف‌ های تنش در شبه جزیره کره را دعوت به صبر کرد.

این دو کشور همچنین از آمریکا و کره‌ جنوبی هم خواسته ‌اند که تحرکات نظامی مشترک خود در آب ‌های خلیج کره متوقف کنند.

دو موشکی که کره شمالی آزمایش کرده حدود ساعت 3 بامداد از پایگاه هوایی «پانگهیون» کره شمالی شلیک شده و پیش از فرود در آب های دریا توانسته مسافتی حدود 930 کیلومتر را طی کند. ساعتی بعد از این آزمایش، تلویزیون دولتی کره‌ شمالی در بیانیه‌ ای اعلام کرد که پیونگ یانگ به جمع قدرت ‌های هسته‌ ای جهان پیوسته و اکنون دارای موشک ‌های بالستیکی است که می توانند هر نقطه ‌ای در جهان را هدف قرار دهند.

آزمایش های موشکی مکرر کره شمالی نشان می دهد که زمانی که موشک های این کشور می تواند به خاک آمریکا برسد بسیار نزدیک است. این آزمایش معضلات استراتژیک ترامپ و تیم امنیت ملی وی را برجسته می کند.

 

05assess-01-master768

 

توانایی کره شمالی برای رسیدن به آمریکا همانطور که «ویلیام جی پری» وزیر دفاع پیشین اخیرا اشاره کرد، «هر گونه محاسباتی را تغییر می دهد.»

سالهاست که موشک های میان برد کره شمالی قادر به دسترسی آسان به کره جنوبی و ژاپن هستند و مقامات اطلاعاتی آمریکا معتقدند که موشک ها قادر به حمل کلاهک های هسته ای هستند.

اما این آخرین آزمایش نشان می دهد که آمریکا هم ممکن است در تیررس باشد و همان طور که یکی از مقامات ارشد اطلاعات آمریکا اخیرا اشاره کرد، فشار زیادی بر دفاع موشکی آمریکا که چندان قابل اعتماد نیست خواهد آورد.

روز سه شنبه «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا در بیانیه ‌ای ضمن محکومیت شدید آزمایش موشکی کره ‌شمالی، آن را تهدیدی جدید برای جهان برشمرده است. به گفته تیلرسون، آزمایش موشک پیونگ‌ یانگ تهدید را به سطح جدیدی کشانده است.

ترامپ هنوز زمان دارد تا عمل کند. اقدامی که کره شمالی انجام داد در حالی که آمریکایی ها بر روی جشن روز استقلال تمرکز داشتند، یک پیشرفت بود.

پس گزینه های پیش روی ترامپ چه هستند؟

او می تواند تحریم ها را تشدید کند، حضور نیروی دریایی آمریکا را در شبه جزیره کره تقویت کند و حملات سایبری آمریکا را برای خرابکاری در آزمایش های موشکی این کشور تشدید کند. اما اگر این اقدامات ترکیبی برای ارعاب کره شمالی موفقیت آمیز بود، کیم جونگ اون روز سه شنبه این آزمایش را انجام نمی داد، در حالی که می دانست که این امر فقط به تحریم های بیشتر، فشار نظامی و فعالیت های مخفیانه علیه این کشور منجر خواهد شد.

تاکنون تلاش های ترامپ برای تحریک «شی جینپینگ» برای رویارویی با کره شمالی بی نتیجه بوده است. او اخیرا به شی گفته است که واشنگتن آماده است تا به تنهایی با کره شمالی رو به رو شود، اما چینی ها ممکن است این تهدید را پوشالی ببینند.

اگر آمریکا از سوی موشک های قاره پیمای کره شمالی احساس خطر کند، ترامپ همچنین می تواند یک گام دیگر برداشته و به حملات نظامی پیشگیرانه تهدید کند. پری در سال 2006 در مطلبی در روزنامه واشنگتن پست چنین هشداری را در مورد رویکرد «اشتون کارتر» وزیر دفاع آینده داده بود.

پری اخیرا اشاره کرد که «حتی اگر شما فکر می کنید که در آن زمان این ایده، ایده خوبی بود» - اکنون شک و تردید بسیاری وجود دارد که این ایده خوب باشد.

دلیل آن ساده است: در 11 سال اخیر کره شمالی چندین موشک از انواع مختلف تولید کرده است. این کشور نسل جدیدی از موشک های سوخت جامد را آزمایش کرده که می تواند به راحتی در کوه ها پنهان شود و به سرعت راه اندازی شود.

کره شمالی هنوز هم سلاح نهایی خود برای اقدام تلافی جویانه نهایی را در اختیار دارد: توپخانه ای در امتداد نوار مرزی شبه جزیره کره که می تواند «سئول» پایتخت کره جنوبی با حدود 10 میلیون نفر جمعیت و یکی مراکز اقتصادی آسیا را هدف قرار دهد.

«ماری هارف» سخنگوی پیشین وزارت خارجه آمریکا روز گذشته به تلویزیون فاکس نیوز گفت: کره شمالی 10 تا 20 جنگ ‏افزار هسته ای در اختیار دارد و گزینه نظامی در خصوص آن مناسب نخواهد بود. آنها حجم آتشی به سمت کره جنوبی آماده کرده ‏اند که می تواند تمام سئول را نابود کند.‏

وی افزود: گزینه های نظامی که اکنون در حال بررسی است، بهترین گزینه ها نیستند. گزینه ما در کوتاه مدت ایجاد سامانه ضد ‏موشکی آمریکا و کره جنوبی است که همیشه موثر و قابل اعتماد نخواهد بود.‏

سخنگوی پیشین وزارت خارجه آمریکا اذعان کرد: این مساله یکی از بزرگترین چالش های امنیت ملی آمریکاست.‏ هارف همچنین از اینکه چین به کره شمالی فشار نمی آورد انتقاد و اذعان کرد که در نهایت آمریکا باید به سمت دیپلماسی با پیونگ ‏یانگ برود.‏

به طور خلاصه خطرات درگیری نظامی با کره شمالی بسیار زیاد است. «جیم ماتیس» وزیر دفاع آمریکا در ماه مه در مصاحبه با شبکه سی بی اس گفت: «جنگ در کره شمالی احتمالا بدترین نوع جنگ در طول عمر اکثر افراد خواهد بود.»

بنابراین در اینجا گزینه بعدی مطرح می شود؛ چیزی که «مون جائه این» رییس جمهور جدید کره جنوبی در روز جمعه در «واشنگتن» در مورد آن با ترامپ صحبت کرد و آن «مذاکره» است. این مذاکرات با توقف آزمایشات هسته ای و موشکی کره شمالی در برابر موافقت آمریکا برای محدود کردن یا تعلیق تمرینات نظامی مشترک با کره جنوبی آغاز خواهد شد. شی جینپینگ مدت هاست که خواستار اتخاذ این رویکرد شده است.

این رویکرد نیز خطرناک است و آزادی عمل نظامی ارتش آمریکا در اقیانوس آرام را محدود می کند و با گذر زمان کیفیت بازدارنده نظامی کره جنوبی – آمریکا را کاهش می دهد.

مذاکره با کره شمالی یک ایده جدید نیست: «بیل کلینتون» رئیس جمهور وقت در سال 1994 و «جورج بوش» در دو سال پایانی ریاست جمهوری خود به این گزینه متوسل شدند اما هر دو در این خصوص شکست خوردند.

اکنون رهبر کره شمالی آزمایش های موشکی خود را عاملی بازدارنده برای دشمنان می بینند. و شاید او درست بگوید.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.