در حالی که در ابتدای کارزار انتخاباتی انگلیس فاصله میان دو رقیب اصلی (حزب محافظه کار و حزب کارگر) در نظرسنجی ها بسیار زیاد بود، اکنون تازه ترین نظرسنجی از رقابت شانه به شانه این دو خبر می دهد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه دیلی تلگراف در گزارشی نوشت: در حالی که تنها دو روز تا برگزاری انتخابات زودهنگام در انگلیس زمان باقی است، فاصله میان حزب محافظه کار و حزب کارگر به تنها یک درصد رسیده است.

نظرسنجی موسسه «نظرسنجی برای صبح خوب انگلیس»، محبوبیت محافظه کاران را 41 درصد در برابر 40 درصد حزب کارگر نشان می دهد. این در حالی است که در ابتدای کارزار انتخاباتی این کشور، محافظه کاران با 24 درصد از حزب «جرمی کوربین» پیش افتاده بودند.

theresa may odsal

این کاهش برتری وی در نظرسنجی‌ ها از زمان وقوع حمله تروریستی در شهر «منچستر» در یک سالن کنسرت تشدید شد اما گفته می ‌شود که بخش بزرگی از علت آن، طرح نامحبوب دولت او برای مراقبت‌ ها از سالمندان است.

به‌ رغم این نشیب و فرازها، حزب محافظه کار همچنان بیشترین شانس را برای پیروزی در انتخابات پارلمانی انگلیس دارد.

پیشتر نظرسنجی موسسه «اپسوس موری» که روز شنبه در روزنامه دیلی میل منتشر شد، بیانگر این بود که میزان حمایت از حزب محافظه کار 45 درصد و حزب کارگر 40 درصد است.

براساس برآورد موسسه نظرسنجی «یوگو» که روز چهارشنبه گذشته در روزنامه تایمز منتشر شد، حزب محافظه کار در انتخابات هشتم ژوئن (18 خرداد) 310 کرسی و حزب کارگر 257 کرسی مجلس عوام به دست خواهند آورد که در صورت درست بودن این پیش ‌بینی، انگلیس با یک پارلمان معلق روبرو خواهد شد. پارلمان معلق در شرایطی پدید می آید که هیچ ‌کدام از احزاب سیاسی انگلیس نتوانند اکثریت 650 کرسی مجلس عوام که 326 کرسی ( نصف به علاوه یک) است، را به دست آورند.

در صورت بروز این وضعیت، حزبی که بیشترین کرسی های مجلس عوام را به دست آورده است برای تشکیل دولت بایستی با یک حزب دیگر ائتلاف کند.

در همین حال نتایج یک نظرسنجی صورت گرفته در ‌شهر «لندن» که روز پنجشنبه گذشته منتشر شد، نیز نشانگر حمایت بیشتر لندن نشینان از جرمی کوربین رهبر حزب کارگر در مقایسه با «ترزا می» رهبر حزب محافظه کار، برای گرفتن سکان نخست‌ وزیری انگلیس است.

تجربه اشتباه های بزرگ پیش آمده در نظرسنجی های صورت گرفته در جریان انتخابات پارلمانی ماه می 2015 انگلیس، همه ‌پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت) در 23 ژوئن 2016 که منجر به رای غیرقابل پیش بینی انگلیسی ها به برگزیت شد و انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در نوامبر گذشته که منجر به پیروزی شوک آور «دونالد ترامپ» شد، باعث شده است که همه به صورت تردید آمیز به نتایج نظرسنجی‌ های یاد شده، نگاه کنند.

مجلس عوام انگلیس در 30 فروردین‌ ماه، با 522 رای موافق در برابر 13 رای مخالف، موافقتش را با پیشنهاد غیرمنتظره ترزا می برای برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی در هشتم ژوئن آینده اعلام کرد.

احزاب سیاسی انگلیس از آن تاریخ تاکنون فعالیت های تبلیغاتی گسترده ای را در چارچوب کارزارهای انتخاباتی شان، آغاز کرده اند که مساله برگزیت و مسائل اقتصادی و سیاست های حمایتی خصوصا از افراد سالمند از جمله محورهای تبلیغاتی آنها شمرده می شود. در همین حال حمله تروریستی اخیر منچستر و همچنین حمله شنبه شب لندن، سبب شده است که بحث امنیت و مبارزه با تروریسم نیز به کارزار انتخاباتی احزاب سیاسی انگلیس به ویژه احزاب کارگر و محافظه کار کشیده شود.

این حملات باعث شده تا دو رقیب یکدیگر را در زمینه توانایی شان برای تامین امنیت به چالش بکشند. ترزا می در فاصله سال های 2010 تا 2016 وزیر کشور انگلیس بود و طرح کاهش 20 هزار نیروی پلیس در انگلیس و ولز را اجرا کرد. اما جرمی کوربین با استناد به این اقدام ترزا می گفته است: این طرح هرگز نباید انجام می‌ شد و باید او از این بابت استعفا کند.

Jeremy-Corbyn-Resumes-Labours-Election-Campaign-With-Visits-In-The-North-East

کوربین در گفت و گو با شبکه اسکای نیوز درباره اینکه آیا از درخواست‌ ها برای استعفای ترزا می حمایت می‌ کند یا خیر گفت: «قطعا اینطور است. افراد بسیار مسئولیت ‌پذیری که بسیار نگران‌ هستند، چنین درخواستی را مطرح کردند چرا که معتقدند او مدت ‌های مدیدی در وزارت کشور بود و ناظر این کاهش ‌ها بوده و در حال حاضر می ‌گوید ما مشکل داریم! قطعا ما مشکل داریم و هرگز نباید شمار نیروهای پلیس را کاهش می ‌دادیم.»

در مقابل ترزا می نیز به کوربین حمله کرده و گفته است: کوربین خودش فردی ضعیف در حوزه تروریسم است و انتقاداتی به او از بابت رای دادن علیه قوانین مبارزه با تروریسم و همچنین از بابت ملاحظه کاری نسبت به پاسخ پلیس به حملات تروریستی وارد است.

اما اینکه کدام‌ یک از این نظرسنجی ‌ها می ‌تواند درست در بیاید، نیازمند صبر و شکیبایی است و بایستی به نتایج انتخابات چشم دوخت. 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.