صدها فعال مسلمان در مقابل برج ترامپ سفره افطاری پهن کردند و در اعتراض به سیاست های نژادپرستانه و اسلام هراسانه دولت آمریکا گردهم جمع شدند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران به نقل از روزنامه هافینگتن پست، مسلمانان نیویورکی روبروی برج ترامپ در شهر «منهتن» در ایالت «نیویورک» مراسم افطار خیابانی برگزار کردند.
این اقدام توسط صندوق اقدام مهاجرت ایالت نیویورک و یک گروه حامی مسلمانان موسوم به «ام پاور چنج» سازمان دهی شده بود.
این گردهمایی اعتراضی پس از 20 ساعت روزه داری برگزار شد. در این مراسم شخصیت های برجسته محلی به سخنرانی پرداختند و روزه داران نیویورکی با آب و خرما افطار کرده و نماز مغرب را به جا آوردند.
هدف این کارزار مردمی تشویق مسلمانان آمریکا به استفاده از ماه مبارک رمضان به عنوان فرصتی برای تقویت قدرت اجتماعی و ایجاد وحدت و انسجام میان مردم است.
به گفته «محمدخان» دبیر این کارزار، «افطار خیابانی» روبروی برج ترامپ در پاسخ به سیاست های اسلام هراسانه و نژاد پرستانه دولت جدید آمریکا چون منع ورود مسلمانان به آمریکا ترتیب داده شده است.
خان ادامه داد: «دولت آمریکا سعی دارد مسلمانان و دیگر اقلیت ها را از جامعه و تمدن آمریکایی پاک کند. برگزاری افطار خیابانی جلوی برج ترامپ حرکتی نمادین است و ما قصد داریم با این کار به دولت آمریکا نشان دهیم که مردم نیویورک از هر قومیتی در اینجا زندگی میکند، و قصد ندارند جایی بروند.»
دومین افطار خیابانی این چنینی نیز قرار است در هفته دوم ماه ژوئن در شهر «لس آنجلس» برگزار شود.
روز جمعه ترامپ در بیانیه ای که هر ساله روسای جمهور آمریکا برای تبریک ماه رمضان به مسلمانان صادر می کنند، رفتار غیرمعمولی از خود نشان داده و در تک تک جملاتش از واژههایی چون تروریسم و امنیت ملی استفاده کرده بود. بعد از آن نیز «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد دولت آمریکا سنت 20 ساله برگزاری میهمانی افطاری ماه رمضان را شکسته و امسال قرار نیست میزبان مسلمانان باشد.
این در حالی است که گزارش ها حکایت از آن دارد که دولت ترامپ برای ابقای دستور منع مهاجرتی جنجال برانگیز خود به دیوان عالی فدرال مراجعه کرده است. یک دادگاه تجدید نظر فدرال اخیرا علیه دستور ترامپ که در نظر داشت مانع از ورود مهاجر و مسافر از ایران و پنج کشور با جمعیت عمدتا مسلمان به آمریکا بشود، رای داد. شعبه چهارم دادگاه تجدیدنظر فدرال پنجشنبه 26 مه حکم داد که هدف اصلی دستور ترامپ تبعیض علیه مسلمانان است و درخواست وکلای دولت برای ابقا فوری آن به دلایل امنیت ملی را رد کرد. وزارت دادگستری آمریکا - که به عنوان وکیل دولت در این پرونده عمل میکند - از آن حکم به دیوان عالی شکایت کرده و تقاضای استیناف داده است. پیش تر نیز یک دادگاه دیگر امریکا فرمان منع مهاجرتی ترامپ را لغو کرده بود. ترامپ در اولین فرمان منع مهاجرتی خود اتباع هفت کشور را هدف قرار داده بود که پس از مخالفت های متعدد داخلی و خارجی مجبور شد تا نام عراق را از این لیست خارج کند.