برخی از فعالان تأکید کردند که «جنبش مردمی در منطقه الریف» با بازداشت گروهی از رهبران خود تحت تأثیر قرار نگرفت و بروز رهبران جدید که از محبوبیت و اعتماد در میان اهالی منطقه برخوردار هستند نفس تازه ای به جنبش داد؛ رهبرانی نظیر «نوال بن عیسی» فعال مراکشی که اخیرا زمام رهبری جنبش را به دست گرفت.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه رأی الیوم در گزارشی نوشت:شهر«الحسیمه» شب گذشته شاهد ششمین روز متوالی برگزاری تظاهرات گسترده بود به طوری که هزاران معترض در این شهر به خیابان ریختند و تظاهرات برگزار کردند. شرکت کنندگان در این تظاهرات خواستار آزادی بازداشت شدگان جنبش مردمی و برآورده کردن همه خواسته هایی شدند که از بیش از شش ماه پیش تا کنون خواستار برآورده شدن آنها هستند.

الحسیمه همچنین شاهد اعتصاب عمومی در پاسخ به دعوت فعالان جنبش شد؛ امری که شهر را تقریبا به شکل کامل فلج کرد و به نوشته پایگاه اینترنتی «انوال بریس»صاحبان فروشگاه های تجاری و صاحبان حرفه های مختلف دست به اعتصاب زده و بسیاری از فروشگاه ها و مغازه درهای خود را بستند.

منابع محلی گفتند که تظاهرات شب گذشته بزرگترین تظاهرات به لحاظ تعداد شرکت کنندگان معترض در آن است و معترضان در این تظاهرات شعارهایی در محکومیت گسترش فساد در کشور سر داده و خواستار آزادی بازداشت شدگان که بارزترین آنها «ناضر الزفزافی»فعال میدانی است، شدند.

برخی از فعالان تأکید کردند که «جنبش مردمی در منطقه الریف» با بازداشت گروهی از رهبران خود تحت تأثیر قرار نگرفت و بروز رهبران جدید که از محبوبیت و اعتماد در میان اهالی منطقه برخوردار هستند نفس تازه ای به جنبش داد؛ رهبرانی نظیر «نوال بن عیسی» فعال مراکشی که اخیرا زمام رهبری جنبش را به دست گرفت.

نوال بن عیسی رهبر جدید جنبش مردمی صبح روز گذشته-پنجشنبه- خودش را تحویل پلیس داد و در نوار ویدیوئی که در صفحه خود در فیس بوک منتشر کرد، گفت که وی مجبور شد خودش را پس از صدور کیفرخواست بازداشت اش، تحویل دهد و توضیح داد که پدر و مادرش به دلیل حضور نیروهای امنیتی در خانه شان دچار وحشت شدند و وی تصمیم گرفت که به همراه شوهرش برای تسلیم خود به مرکز پلیس برود.

بن عیسی افزود که دولت گمان می برد که وی فرار می کند تا جنبش شکست خورد ولی تصمیم گرفت که خود را به جای پنهان شدن از انظار، تحویل دهد. بن عیسی همان دیروز آزاد شد و تأکید کرد که مردم الحسیمه خود را آماده برگزاری تظاهرات میلیونی می کنند و جنبش حتی اگر همه رهبرانش بازداشت شوند، ادامه پیدا می کند.

در همین حال، بازداشت های گسترده و سرکوب معترضان و انتشار ویدیوهایی در سطح وسیع از سازمان های مخالف جنبش مردمی که برخی آنها را «العیاشه» می نامند و تعدی آنها به معترضان و نیز حرف و حدیث ها درباره کمک گرفتن دولت از گروه های«سابقه دار به لحاظ قضایی» برای تعدی به تظاهرکنندگان، باعث شده است که چهره مراکش در خارج از این کشور آسیب ببیند و این امر بر بخش گردشگری تأثیر منفی بگذارد؛ با علم به اینکه گردشگری یکی از مهمترین بخش های اقتصادی مراکش است.به طوری که وزارت خارجه انگلیس در بیانیه ای از شهروندان خود خواست به دلیل موج اعتراض های روز افزون که اخیرا شاهد خشونت هایی نیز بود و به دلیل حضور گسترده نیروهای امنیتی در خیابان ها به مراکش سفر نکنند.

پایگاه اینترنتی «لکم» به نقل از مجله«اکسپرس» انگلیس هشدار صادر شده توسط وزارت خارجه را در مقاله ای با عنوان«آیا مراکش کشور امنی است؟..هشدار به گردشگران انگلیسی» منتشر کرد.

وزارت خارجه انگلیس از کسانی که مایل به سفر به مراکش هستند، خواست که از تجمع های سیاسی و مکان های برگزاری تظاهرات دوری کنند و تحولات را از طریق رسانه ها دنبال کنند.

اما اسپانیا که از ساحل شمالی مراکش فقط 14 کیلومتر فاصله دارد و دارای حضور در منطقه شمال این کشور به واسطه دو شهر«سبته» و ملیلیه»وابسته به حاکمیت اش ، است از دولت مراکش خواست که کانال های گفت و گو با معترضان باز کند و به قانون تعامل با اعتراض ها در منطقه الریف احترام بگذارد.

دولت اسپانیا، دولت مراکش را تشویق به گفت و گو،احترام به حقوق بشر و اعمال قانون کرد.

از سوی دیگر،«عبدالوافی الفتیت» وزیر کشور مراکش اخبار منتشر شده مبنی بر تهدید برخی عناصر نیروهای امداد(نیروهای احتیاط) در شهر «امزورن»برای کناره گیری دسته جمعی را تکذیب کرد.

این وزارتخانه در بیانیه ای کوتاه تصریح کرد که این ادعاها بی اساس و دروغ است.هیچ گونه پایه و اساس ندارد و صرفا دروغ و جعل واقعیت هاست.

در این بیانیه آمده است که این گونه ادعاها در چارچوب طرح های برخی افراد صورت می گیرد که تلاش می کنند که افکار عمومی را در مراکش گمراه کنند.

همچنین«سعدالدین العثمانی» نخست وزیر مراکش پس از سکوت طولانی اش در پی آخرین اظهار نظر دسته جمعی اکثریت در دولت که اعتراض ها در الریف را محکوم کردند روز گذشته طی برگزاری نشست دولت از خود واکنش نشان داد و گفت که دولت اهتمام و توجه زیادی به منطقه الریف می کند و به موعدهایی که برای اجرای پروژه ها و طرح های اعلام شده ،پایبند است و وی با وزرای مربوطه پرونده الریف، نشست های دائمی دارد تا در این زمینه با آنها رایزنی کند.

در تحولی دیگر فدراسیون سوسیال دموکرات(حزب چپگرا)برخورد خشن با معترضان در الحسیمه و همه شهرهای دیگر مراکش که در همبستگی با معترضان الحسیمه تظاهرات کردند نظیر رباط،«دار البیضا»،«القنیطره»، «طنجه»، «مکناس» ،«مراکش» و دیگر شهرها و جلوگیری از اعلام همبستگی مردمی با جنبش الحسیمه را محکوم کرد. این حزب از دولت خواست که همه فعالان بازداشت شده در پی وقوع تظاهرات و اعتراض ها را آزاد کرده و گفت و گوی جدی و مسئولانه برای برآورده کردن خواسته های عادلانه و مشروع مردم الحسیمه آغاز کند؛ خواسته هایی که دولت به مشروع بودن شان را تعیین جدول زمانبندی شده،واضح و فوری برای طرح های توسعه ای مورد اذعان قرار داده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.