ارتش سوریه و هم پیمانانش در ادامه پیشروی های خود در نزدیکی مرزهای سوریه به عراق و اردن، مثلث بغداد-اردن-دمشق را آزاد کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران به نقل از المیادین،ارتش سوریه و هم پیمانانش با پیشروی به سمت مرزهای سوریه با عراق، مثلث«ظاظا» را باز پس گرفتند.
ارتش سوریه و هم پیمانانش پس از بازپس گیری تپه های مشخص شده در شرق مثلث ظاظا توانستند که امنیت مثلث بغداد-اردن-دمشق را تأمین کنند.
مثلث ظاظا ریف شرقی «حمص» از ریف شرقی دمشق جدا می کند.
ارتش سوریه پیش از این منطقه «مقلع المشیریه جنوبی» در شرق سلسله جبال «الشومریه» در ریف شرقی حمص آزاد کردند.
خبرنگار المیادین در دمشق نیز گفت که ارتش سوریه و هم پیمانانش در حال پیشروی به سمت منطقه «التلیله» در شرق شهر «تدمر» هستند.
در همین حال، 664 نفر از جمله 103 فرد مسلح از منطقه«برزه» در شمال شرق دمشق در چارچوب مرحله دوم از توافقنامه راه حل بحران در این منطقه، خارج شدند.
در تحولی دیگر، ارتش سوریه و نیروهای هم پیمان اش امروز جمعه توانستند که همه نقاطی که عناصر گروه تروریستی داعش از طریق دمشق-حلب در ریف شمال شرقی استان«حماه» اشغال کرده بودند را بازپس گیرند.
یک منبع نظامی سوری به خبرگزاری آلمان گفت که ارتش سوریه و نیروهای هم پیمانش با پوشش هوایی بالگردهای روسی امروز -جمعه- همه نقاطی که مورد حمله عناصر داعش واقع شده و میان روستای شیخ«هلال» در نزدیکی 70 کیلومتری شمال شرق حماه و شهرک«خناصر»در ریف جنوب شرقی حلب به اشغال خود درآورده بودند را بازپس گرفتند.
این منبع که نخواست نامش فاش شود گفت که گروه داعش ساعت چهار صبح امروز از منطقه«عقیربات» در ریف شمال شرقی حماه به این نقاط حمله کرد و درگیری به مدت چهار ساعت ادامه یافت که طی آن 15 عنصر تروریستی داعش کشته شده و یک خودروی نظامی از نوع«بی ام بی» و چهار خودروی شاسی بلند منهدم شدند این در حالی است که یک نظامی سوری کشته شد و 14 نظامی دیگر زخمی شدند که برای درمان به بیمارستان های شهر حلب منتقل کردند.
گروه تروریستی داعش مناطق وسیعی از بادیه سوریه را در اشغال خود دارد و این منطقه مرکز ارتباطی میان استان ها ی«الرقه»،حمص، حماه و ریف حلب است و به طور مکرر جاده حلب-دمشق در معرض حمله عناصر داعش است.
از سوی دیگر، دیده بان حقوق بشر سوریه، وابسته به مخالفان سوری اعلام کرد که گروهی از مفتی های دینی شروع به توزیع بیانیه هایی میان علمای دینی سوری مستقر در ترکیه و نزدیک به دولت ترکیه کردند و این بیانیه ها نیز میان علمای دینی موجود داخل اراضی سوریه توزیع شده است و هدف از آن صدور فتوای شرعی برای ورود نیروهای ترکیه و مشارکت گروه های مسلح سوری به منظور سیطره بر استان ادلب و پایان حضور گروه هایی مانند«هیأت تحریر الشام»(جبهه النصره) و گروه های دیگر مرتبط به آن است.
هیأت تحریر الشام(جبهه النصره سابق) نیز در بیانیه ای اعلام کرد که تحرکات بی سابقه ای توسط برخی از کسانی که آنها را بقایای فاسد سابق نامید، وجود دارد که هدف از این تحرکات نفوذ و دخالت نظامی است که هدف از آن نوار مرزی است و سپس ورود به عمق مناطقی است که گروه ها مسلح در ادلب در کنترل خود دارند و این کار در انسجام با توافقنامه آستانه صورت می گیرد.