این تحرک جدایی طلبانه که سرعت گرفته است بازتاب دهنده اختلاف میان دو طرف اصلی «توفان قاطعیت» یعنی عربستان سعودی و امارات متحده عربی است و تأکیدی بر این است که کانال های میان این دو در زمینه هماهنگی در جنوب یمن تقریبا بسته شده است به رغم بیانیه هایی تکذیب پی در پی که صادر می کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه رأی الیوم در سرمقاله خود به آخرین تحولات یمن به ویژه تحولات جنوب این کشور در سایه دخالت نظامی عربستان و امارات در این کشور پرداخت و نوشت: جدایی جنوب یمن از شمال این کشور روز به روز تقویت می شود و این اتفاق به دلیل «توفان قاطعیت» و تصمیم های «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهور مستعفی و شیوه مدیریت بحران در یمن توسط وی رخ می دهد به رغم آن که وی از حمایت زیاد و گسترده عربستان سعودی بهره مند است؛ همان جایی که خودش و نخست وزیر و اعضای دولتش مقیم هستند.
روز گذشته آقای «عیدروس الزبیدی» استاندار «برکنار شده» شهر«عدن» از تشکیل «هیأت ریاست شورای انتقالی جنوب» خبر داد که این هیأت یک دولت «موازی» یا «جایگزین» است که استان های جنوبی را اداره می کند.
آقای الزبیدی که هادی چند روز پیش وی را به همراه« هانی بن بریک» وزیر دولت و یکی از شیوخ سلفی ها برکنار کرده بود با صدور بیانیه ای «هیأت» جدید که 26 عضو از جمله استانداران پنج استان جنوبی و دو وزیر دولت هادی که از این دولت استعفا دادند و به نظام سیاسی جدید ملحق شدند را اعلام کرد.
نامگذاری نام هیأت و نه وزارت بر ساختار سیاسی جدید که در آن نمایندگی بیشتر استان های جنوبی اگر نگوییم همه آنها رعایت شده که شخصیت های اجتماعی و سیاسی به ویژه در الحراک جنوبی شامل شده است.
تظاهراتی که در آن صدها هزار نفر از مردم عدن و برخی استان های جنوب به عنوان واکنش به برکناری آقایان الزبیدی و بن بریک توسط هادی و نیز در اعتراض به رهبری وی برگزار شد به مثابه «بیعت» با جدایی جنوب از شمال به ریاست الزبیدی و اعلان طلاق از دولت به اصطلاح قانونی هادی است و نیز بستن درها به روی استاندار جدیدی است که هادی وی را تعیین کرده است.
این یک تحول بسیار مهم است و چه بسا سنگ بنای ایجاد رسمی کشور جنوب یمن است و تعیین الزبیدی که تأییدیه شخصیت های برجسته جنوب یمن مانند«حیدر العطاس»(رئیس جمهور سابق) و «علی سالم البیض» که دبیر کل حزب سیوسیالیست حاکم در زمان خود بود، چه بسا همه چیز را در یمن یا حداقل در جنوب آن به دوران قبل از اتحاد یمن یعنی به قبل از سال 1990 باز می گرداند و نیز تحقیق اهداف جنگ جدایی است که در آن دولت« علی عبدالله صالح» رئیس جمهور یمن در آن زمان در آن پیروز شد و جالب اینجاست که با حمایت جنبش اخوان المسلیمن یمن(حزب الاصلاح) پیروز شد.
کشور امارات متحده عربی آشکارا پشت جنبش جدایی طلب الحراک جنوبی قرار دارد و علاوه بر آن پشت آقایان الزبیدی و بن بریک که آنها را مردان برجسته وابسته به خود می داند نیز ایستاده است و این یعنی روابط با هادی مورد حمایت عربستان سعودی به راه فرو بسته رسید است و همه تلاش ها برای اصلاح رابطه شان و آشتی میان آنها شکست خورده است و به نظر می رسد که برای هادی بسیار سخت خواهد بود که به یکی از پایتخت های دائم یا موقت خود در آینده نزدیک بازگردد و اقامتش در ریاض طولانی می شود و چه بسا از موقت به دائمی تبدیل شود.
این تحرک جدایی طلبانه که سرعت گرفته است بازتاب دهنده اختلاف میان دو طرف اصلی «توفان قاطعیت» یعنی عربستان سعودی و امارات متحده عربی است و تأکیدی بر این است که کانال های میان این دو در زمینه هماهنگی در جنوب یمن تقریبا بسته شده است به رغم بیانیه هایی تکذیب پی در پی که صادر می کنند.
آقای الزبیدی مدعی شد که «جنوب» در مشارکت با ائتلاف در مواجهه با گسترش نفوذ ایران در منطقه و نیز مشارکت با جامعه بین المللی در جنگ علیه تروریسم که شامل گروه های تندرو مانند القاعده و داعش می شود، ادامه می دهد و چه بسا این حرف درستی باشد اما مشارکتی است که در بستری مستقل صورت می گیرد و جهت نمای آن نیز امارات متحده عربی است.
شیخ «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی و معاون فرمانده کل نیروهای مسلح امارات اکنون در سفر واشنگتن به سر می برد تا با «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و مسئولان دولتش دیدار کند و بعید نمی دانیم که مساله به رسمیت شناختن دولت«رئیس جمهور» عیدروس الزبیدی در یمن جنوبی در آینده یکی از مسائلی باشد که در صدر رایزنی هایش قرار گیرد.