همزمان با پایین آمدن میانگین سن جمعیت در کشورهای غربی، رهبران آنها نیز بسیار جوان تر از قبل شده اند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، رهبران کشورها معمولا دارای سن زیادی هستند و پس از سال ها کسب تجربه و گذراندن روزهای سخت به این مقام مهم دست می یابند. اما در کشورهای غربی این عرف در حال شکسته شدن است.
نظرسنجی ها نشان می دهد زمانی که فرانسوی ها در هفتم مه (17اردیبهشت) برای شرکت در دور دوم انتخابات پای صندوق های رای بروند، «امانوئل ماکرون» کاندیدای میانه رو بر «مارین لوپن» کاندیدای راست افراطی چیره خواهد شد. اگر ماکرون موفق شود، وی در سن 39 سالگی تبدیل به جوان ترین رئیس جمهور در تاریخ فرانسه خواهد شد و پیش از «لویی ناپلئون» برادرزاده «ناپلئون بناپارت» قرار خواهد گرفت که در انتخابات سال 1848 در سن 40 سالگی به این سمت دست یافت. وی در صورت پیروزی در این انتخابات به طرز حیرت انگیزی سریعا به قدرت خواهد رسید. این بانکدار سابق میانه رو، و موسس جنبش طرفدار اروپا موسوم به «در حرکت»، یک سال پیش اصلا در صحنه حضور نداشت. او هرگز دفتر سیاسی نداشت.
متوسط سن رهبران فرانسه، آلمان، انگلیس و آمریکا
در عین حال این اولین بار است که فرانسه - و یا هر یک از سه اقتصاد بزرگ غربی - رهبری جوان تر از متوسط سن جمعیت کشورش انتخاب می کند. ماکرون است دو سال جوان تر متوسط سن جمعیت در فرانسه است. فاصله بین سن رهبران و متوسط سنی جمعیت پیوسته کاهش یافته است. در سال 1960 این اختلاف برای فرانسه، آلمان، انگلیس و آمریکا در مجموع 38 سال بود.
اکنون هر چه جمعیت کشورهای توسعه یافته پیرتر می شود، آنها تمایل بیشتری به انتخاب رهبران جوان تر پیدا می کنند. در دهه 1950 رای دهندگان به دولتمردان های قدیمی تر مانند «وینستون چرچیل» و یا «کنراد آدناور» متمایل بودند. پیرترین صدراعظم آلمان در سال 1949 در سن 73 سالگی انتخاب شد و از آن به بعد تا سال 1998، هر صدراعظمی از سلف خود کم سن و سال تر بود. «آنگلا مرکل» که در سال 2005 با 51 سال سن صدراعظم آلمان شد، جوان ترین رهبر آلمان پس از جنگ محسوب می شود.
متوسط سن روسای جمهور فرانسه 60 سال است. در انگلیس این رقم 56 سال است و این کشور از دهه 1970 تاکنون فردی بالای 60 سال سن را انتخاب نکرده است.
در این خصوص «دونالد ترامپ» برعکس است. او در سن 70 سالگی به عنوان پر سن و سال ترین رئیس جمهور در تاریخ آمریکا انتخاب شده است.
منبع: مجله اکونومیست