ترامپ نمی تواند به کره شمالی حمله موشکی انجام دهد زیرا رهبران این کشور تهدید کردند که برای انهدام ناو هواپیمابر آمریکایی«کارل وینسن» که همچنان در آب های منطقه ای با مجموعه ای از کشتی ها حضور دارد، حمله پیشگیرانه انجام دهند.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، «عبدالباری عطوان»  نویسنده و تحلیلگر مشهور عرب در یادداشتی در روزنامه فرامنطقه ای رأی الیوم نوشت:«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا روز گذشته-دوشنبه- از اینکه شورای امنیت سازمان ملل نتوانسته است که به حمله شیمیایی در شهرک«خان شیخون» در سوریه واکنش نشان دهد، ابراز ناامیدی کرد.وی در مراسم شام با سفرای کشورهای عضو در شورای امنیت از این شورا خواست که تحریم های جدیدی علیه کره شمالی وضع کند؛ کشوری که آزمایش های هسته ای و موشک های بالستیک اش به باور ترامپ مشکل جهانی بزرگی است که باید حل شود.

کره شمالی را در حال حاضر بگذاریم کنار و بر سوریه تمرکز کنیم و به مساله سلاح شیمیایی بپردازیم که تبدیل به موضع جدل شده است زیرا هیچ گونه تحقیقات بین المللی بی طرفی برای مشخص کردن طرفی که از آن استفاده کرد، انجام نشده است.

در ابتدا باید بگوییم که ما نمی دانیم که ترامپ از شورای امنیت چه می خواهد و انتظار دارد به این جنایت چگونه واکنش نشان دهد به ویژه پس از آن که خودش اقدام یکطرفه انجام داد و پایگاه هوایی الشعیرات را با بیش از 59 موشک از نوع«توماهوک» بدون دریافت اجازه از شورای امنیت یا بدون آن که منتظر صدور قطعنامه ای توسط شورای امنیت بماند که طرف مسئول این حمله را پس از تشخیص هویتش مجرم اعلام کند، حمله کرد.

این سخنان ترامپ نگران کننده است زیرا وی این مساله را به ذهن های ما تداعی می کند که نماینده اش در سازمان ملل یعنی خانم«نیکی هایلی» گفت که در صورتی که شورای امنیت به مسئولیت های خود عمل نکند، کشورش حملات دیگری به سوریه انجام می دهد.

چیزی که باعث می شود به این باور بکشاند وجود نگرانی های مشابه نزد رهبران روسیه است.«میخائیل اولیانوف» مدیر بخش جلوگیری از گسترش و کنترل تسلیحات در وزارت خارجه روسیه «وقوع نمایش های جدیدی از این نوع(استفاده از سلاح های شیمیایی) در ریف دمشق یا مکان های دیگری از سوریه را در آینده نزدیک»بعید ندانست. اولیانوف تأکید کرد که هیچ گونه مدرکی وجود ندارد که ثابت کند دولت سوریه حتی یک کیلوگرم از مواد شیمیایی را پس از نابودی زرادخانه اش تحت نظارت کارشناسان بین المللی، نگه داشته باشد.

«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه نیز گفت که « کشورش همچنان امیدوار است که سازمان ممنوعیت سلاح های شیمیایی کارشناسانی بین المللی و کمیته تحقیق بی طرف به خان شیخون و فرودگاه نظامی الشعیرات بفرستد تا تحقیقات آغاز شود و نیز نمایندگی جغرافیایی گسترده کارشناسان تضمین شود»، ارتش سوریه نیز آماده توقف عملیات نظامی اش برای تسهیل ماموریت این کمیته است.

ترامپ نمی تواند به کره شمالی حمله موشکی انجام دهد زیرا رهبران این کشور تهدید کردند که برای انهدام ناو هواپیمابر آمریکایی«کارل وینسن» که همچنان در آب های منطقه ای با مجموعه ای از کشتی ها حضور دارد، حمله پیشگیرانه انجام دهند. این رهبران همچنین تهدید کردند که کره شمالی را با سلاح هسته ای مورد حمله قرار می دهند در صورتی که کشورشان در معرض هر گونه تجاوزی قرار گیرد، لیکن ترامپ علیه سوریه«شیر می شود» و ده ها موشک برای حمله به اهداف نظامی در این کشور بار دیگر شلیک می کند زیرا از قبل می داند که احتمال واکنش سوریه ضعیف است اگر نگوییم چنین احتمالی وجود ندارد.

همچنین بعید نمی دانیم که اوضاع بار دیگر فرق می کند یعنی اگر ترامپ تلاش کند که حمله موشکی را تکرار کند وضع فرق خواهد کرد زیرا برخی از گزارش های نظامی تأکید کردند که 36 موشک از 59 موشکی که به فرودگاه الشعیرات شلیک شد به اهداف خود به این فرودگاه که روز بعد فعالیت خود را از سر گرفت، نرسید و این احتمال وجود دارد که با این موشک ها توسط موشک های روسی یا سوری از نوع«اس 300» مقابله شد.

چه بسا برخی این مساله را مطرح کنند که حمله موشکی به پایگاه هوایی الشعیرات در استان «حمص» خسارت های مادی زیادی به بار نیاورد لیکن باید گفت که اهداف سیاسی اش را محقق کرد به طوری که تأکید کرد که آمریکا از هر گونه مشارکت با رئیس جمهور و دولت سوریه چه علیه گروه تروریستی داعش چه علیه هر گروه تروریستی دیگر عقب نشینی کرده است و تفاهم های آمریکایی ها با روس ها در سوریه را نیز پایان داد لیکن این اهداف سیاسی چه بسا نتایج کاملا برعکسی بدهد و باعث شود رهبران روسیه از هر گونه هماهنگی سیاسی و نظامی در سوریه با آمریکا راحت شوند.

رهبران کره شمالی ترامپ رئیس جمهور آمریکا را به چالش کشاند و باعث تردید وی شدند و نشان دادند که تهدیدهای وی توخالی است و این کار را از طریق انتقال از آماده شدن برای دفاع به حمله  انجام دادند و به پاسخ با همان اندازه یعنی پاسخ به هر گونه حمله هسته ای یا سنتی با حمله هسته ای یا سنتی تهدید کردند. این را نیز نباید فراموش کنیم که چین و روسیه مهمترین هم پیمانان کره شمالی هستند و اگر روسیه نمی تواند یا نمی خواهد به موشک های آمریکایی در سوریه پاسخ بدهد چه بسا این کار را به همپیمان کره شمالی خود در صورت لزوم واگذار کرده است...و خدا بهتر می داند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.