هدف قرار دادن خیابان شانزه لیزه که مشهورترین خیابان شهر پاریس و قبله گردشگران خارجی است،قابل توجه است، همچنین تیراندازی نکردن به سوی عابران و گردشگران نیز قابل توجه است و گرنه شمار قربانیان به شکل بزرگی افزایش می یافت و این مساله ای است که باید درباره اش درنگ و تأمل کرد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه فرامنطقه ای رأی الیوم به حمله تروریستی خیابان شانزه لیزه  در پایتخت  فرانسه پرداخت و نوشت: به نظر می رسد که گروه تروریستی داعش که مسئولیت«عملیات شانزه لیزه» در مرکز پاریس پایتخت فرانسه را به عهده گرفته است، فرانسه را در صدر فهرست عملیات های تروریستی خود قرار داده است. یک سال از ظهور این گروه با قدرت پس از اعلام برپایی خلافتش از روی منبر مسجد بزرگ«النوری» در موصل به دست «ابوبکر البغدادی» رهبرش، در تابستان سال 2013 نگذشت که کشتارهایش در مناطق مختلف فرانسه پی در پی رخ داد.

حمله دیروز که شخصی به نام «کریم شرفی»(39 سال) انجام داد و منجر به کشته شدن وی و کشته یک پلیس و نیز زخمی شدن دو نیروی امنیتی شد به مانند حملات مشابهی بود که در سال 2015 رخ داد و چندین مرکز تفریحی در پایتخت فرانسه را با سلاح گرم هدف قرار داد و منجر به کشته شدن 130 نفر و زخمی شدن 368 نفر دیگر شد.

تشابه دو حمله ای که در آنها از سلاح گرم استفاده شد، بسیار مهم است اگر چه اندکی تفاوت دارند. در حمله اول به مانند حملات دیگر غیرنظامیان هدف قرار گرفتند این در حالی است که حمله اخیر نیروهای پلیس را فقط هدف قرار داد. البته این دو حمله در عین حال وجود مشکلات و خلل های امنیتی را فاش کرد که بارزترین آنها این است که عاملان بیشتر این حملات از افراد با سابقه هستند و در فهرست افراد تحت نظر قرار دارند و محکوم به زندان نیز شده اند پس چرا تدابیر لازم برای جلوگیری از آنها برای انجام حملات شان اتخاذ نمی شود؟

زمان این حمله برای خود فرانسه و رخدادهای داخلی اش و نیز برای خود داعش که در کمتر از یک ساعت که رکوردی به شمار می رود، مسئولیت این حمله و عامل اش را اعلام کرد و تأکید کرد که وی یکی از عناصرش است، مهم است.

اگر با فرانسه شروع کنیم می توانیم بگوییم گه این حمله دو روز پیش از برگزاری دور نخست انتخابات ریاست جمهوری فرانسه(یکشنبه) رخ داد این یعنی امنیت و  به ویژه مبارزه با تروریسم در صدر دغدغه ها و توجه رأی دهندگان و کاندیداها با هم خواهد شد.

تحلیل ها درباره این مساله نزدیک به هم است، یک دیدگاه وجود دارد که می گوید این اتفاق به نفع کاندیدای راستگرایان تندرو یعنی خانم«مارین لوپن» رهبر جبهه ملی تندرو و « امانوئل ماکرون»رقیب راستگرای وی است این در حالی است که برخی بر این باورند که شانس «فرانسوا فیون» کاندیدای محافظه کار به عنوان نخست وزیر سابق که دارای مهارت زیادی در حاکمیت است، چه بسا بیشتر شود.

اگر به زمان حادثه توجه کنیم برای داعش این حمله در کنار حملات سابق مشابه در برلین و لندن و قبل از آن «نیس» در جنوب فرانسه و دیگری در بروکسل تأکیدی بر این است که این گروه در حال کوچک شدن به لحاظ جغرافیایی در سوریه و عراق است و انتقال از مرحله «تمکن» به مرحله کار مخفیانه و حملات تروریستی به عنوان مرحله آینده پس از فروپاشی این گروه و پایان اشغال دو شهر بزرگ «موصل» در عراق و «الرقه» در سوریه، روی آورده است.

بازگشت به استفاده از سلاح پس از تقریبا سه سال و چندین حمله زیر گرفتن با خودرو در پاسخ به خواست تحریک آمیز« ابو محمد العدنانی» سخنگوی داعش چه بسا بازتاب دهنده چیزی است که عنوان مرحله آینده است و این یعنی عملیات قاچاق اسلحه و مواد منفجره نیز به دلیل مرزهای باز اروپا و دشواری در کنترل آنها، رو به افزایش است.

هدف قرار دادن خیابان شانزه لیزه که مشهورترین خیابان شهر پاریس و قبله گردشگران خارجی  است،قابل توجه است، همچنین تیراندازی نکردن به سوی عابران و گردشگران نیز قابل توجه است و گرنه شمار قربانیان به شکل بزرگی افزایش می یافت و این مساله ای است که باید درباره اش درنگ و تأمل کرد.

هدف برجسته و مهم تروریسم ایجاد رعب و وحشت و ترساندن در وهله اول است و در وهله دوم ایجاد سر و صدای رسانه ای بزرگ تا جایی که ممکن است و اینها نیز در عمل رخ داد. این حمله تمام عناوین اصلی را در بیشتر روزنامه ها و شبکه های تلویزیونی جهان را از آن خود کرد.

داعش که در حال حاضر ائتلافی بیش از شصت کشور به رهبری دو قدرت بزرگ یعنی آمریکا و روسیه با آن می جنگد به راحتی از صحنه تروریسم پنهان نمی شود حتی اگر در پایتخت هایش در عراق و سوریه پاکسازی شود. چه بسا این گروه در مرحله آینده خطرناک تر شود زیرا از دردسرهای «تمکن» پر هزینه به لحاظ مادی و امنیتی و اداره امور دولتش و برآورده کردن نیازهای مردم تحت اشغالش راحت می شود و به طور کلی برای انتقام از دشمنانش با انجام عملیات های تروریستی فارغ می شود. در عین حال نیز به دنبال کشوری شکست خورده می رود که تبدیل به خاستگاهی برای عناصرش و اشراف بر امور لجستیکی دیگر مانند تماس ، جذب عنصر و نشر عقیده ایئولوژیک تندروی اش شود.

خلاصه آن که می توان گفت که از بین بردن این گروه به طور کامل کار دشواری است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.