پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

نگاهی به بازی تاریک شطرنج جهان؛

چرا «جنایت بزرگ فوعه و کفریا» کوچک شد؟

کشتار شیعیان از سوریه گرفته تا یمن و نیجریه و بحرین، از سوی مدعیان جهانی حقوق بشر نادیده گرفته می شود و «شنبه سیاه» شیعیان فوعه و کفریا آخرین مورد این بی اعتنایی است.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه هافینگتن پست در گزارشی نوشت: دو روز پیش اتوبوس های حامل ساکنان شهرک های شیعه نشین «فوعه» و «کفریا» توسط یک بمب گذار انتحاری مورد حمله قرار گرفتند. از 126 نفری که در این حادثه زنده زنده سوختند، 80 نفر کودک بودند.

میزان تلفات انسانی این جنایت هولناک و همچنین تصاویر منتشر شده از آن در بسیاری از رسانه‌ ها روز شنبه را به «شنبه سیاه» برای شیعیان فوعه و کفریا تبدیل کرد اما با سکوت مدعیان جهانی حقوق بشر در غرب مواجه شد.

ساکنان این شهرک های شیعه نشین قبلا هم هدف حملات تروریستی قرار گرفته بودند. سازمان نظارت بر حقوق بشر سوریه اعلام کرد که این اتوبوس ها به طور خاص هدف قرار گرفته اند، و شواهد گذشته نشان می دهد به احتمال زیاد این افراد به دلیل شیعه بودنشان هدف حمله قرار گرفته اند.

اما متاسفانه رسانه های جریان اصلی آن گونه که باید به این حملات نمی پردازند. آنها حتی از اهمیت چنین حملاتی  هم می کاهند. این اقدام به نوعی «انسانیت گزینشی» است.

حال کافی است کسی ادعا کند که «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه متهم به کشتن شماری از غیرنظامیان شده است. رسانه ها آن را در بوق و کرنا می کنند و حتی دونالد ترامپ به سوریه حمله می کند. این در حالی است که حمله به اتوبوس ها در فوعه و کفریا که بیشترین تعداد تلفات در سال جاری در سوریه است، از سوی رسانه ها چندان مورد توجه قرار نگرفته است.

در این بازی تاریک شطرنج جهان، مسلمانان شیعه در «سمت شر» قرار داده شده اند. برخی رسانه ها به شکلی کورکورانه فکر می کند که تمرکز بر نسل کشی مسلمانان شیعه بدان معنی است که آنها با ایران و بشار اسد هماهنگ هستند. آنها در حقیقت با لاپوشانی کردن حقیقت، کشتار هدفمند میلیون ها نفر را از ترس واکنش های شدید سیاسی نادیده می گیرند.

مسلمانان شیعه در سوریه تنها کسانی نیستند که نادیده گرفته می شوند. در واقع هیچ کس بیش از مردم یمن نادیده گرفته نمی شوند. شیعیان یمن با بمب های ائتلاف به رهبری عربستان هدف قرار می گیرند. در این کشور میلیون ها نفر از فقر رنج می برند، بیش از 10 هزار نفر کشته شده اند، و صدها هزار نفر در شرایط قحطی به سر می برند. یک بحران انسانی در یمن وجود دارد، اما رسانه ها و نمایندگان مجلس آمریکا و یا ترامپ چندان توجهی به آن نمی کنند زیرا این کشور توسط عربستان سعودی به عنوان متحد آمریکا هدف قرار گرفته است.

برای نیجریه نیز که شیعیان اقلیت کمی از مسلمانان این کشور را تشکیل می دهد، وضعیت مشابهی وجود دارد. سال گذشته، صدها نفر از شیعیان در شهر «زاریا» توسط سربازان زنده زنده سوزانده و سپس در گورهای جمعی دفن شدند. «شیخ ابراهیم الزکزاکی» رهبر جنبش اسلامی نیجریه به طرز وحشیانه ای هدف شکنجه قرار گرفت و سال گذشته توسط دولت نیجریه ربوده شد و سرنوشت او هنوز مشخص نیست.

در بحرین دولت همچنان مردم شیعه و سنی را از هم تفکیک، و شیعیان را از حقوق مدنی و اساسی شان محروم  می کند. با وجود این واقعیت که آنها بیش از 70 درصد از مسلمانان در این کشور را تشکیل می دهند، شیعیان قدرت سیاسی بسیار کمی در بحرین دارند. به تازگی دولت بحرین سه جوان شیعه را به رغم نبود هیچ گونه شواهدی علیه آنها اعدام کرد. تظاهرات های خیابانی گسترده پس از این اعدام ها برگزار شد. این کشور گام به گام عربستان سعودی پیش می رود. عربستان خود پرونده سنگینی دارد و پس از اعدام شیخ «نمر باقر النمر» و 47 نفر دیگر با محکومیت جهانی روبرو شد.

محکومیت چنین اقداماتی توسط این کشورها خودکشی سیاسی نیست، بلکه تلاش های اساسی انسان دوستانه است. حتی اگر کسی بخواهد تحرکات داعش در خاورمیانه را دریابد، باید اهداف اصلی داعش را شناسایی کند. از روزهای اولیه تحرکات القاعده در پاکستان، هدف های اصلی تروریست ها مسلمانان شیعه بوده اند. امروز داعش نیز در مساجد و مدارس عراق و سوریه شیعیان را هدف قرار می دهد. نادیده گرفتن این موضوع، ما را از درک دقیق انگیزه تروریست ها باز می دارد.

این مهم است که به خاطر داشته باشید که برجسته سازی نسل کشی شیعیان به این معنا نیست که قربانیان سنی کمتر قابل توجه هستند. مرگ هر انسانی غم انگیز است اما سنی ها به دلیل سنی بودنشان هدف قرار نمی گیرند.

قربانیان شیعه در همه جای دنیا نادیده گرفته می شوند؛ چه در یمن، سوریه و پاکستان و چه در بحرین و نیجریه و عراق. شیعیان کسانی هستند که در حال سوختن و فراموش شدن هستند. اکنون زمان آن است که صدای آنها شنیده شود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.