از ۹۰۰ پناهجویی که در اردوگاه موقت اسکان داشتند هنوز ۶۰۰ نفر آنان از جمله کودکان بی سرپرست شمارش نشده اند.
عکس: کالسکهای که در اردوگاه «دونکرک» فرانسه برجای مانده است. کریستف آنا/ آسوشیتدپرس
پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، صدها نفر از پناهجویانی که در اردوگاه«دونکرک» به صورت موقت زندگی می کردند پس از وقوع آتش سوزی در این مکان مفقود شده اند. در پی این حادثه کلبه های چوبی این اردوگاه تخریب و همچنین محوطه اطراف آن غیر قابل سکونت شده است.
مقامات مسئول روز سه شنبه در صدد یافتن سرپناهی برای ۱۵۰۰ نفر از پناهجویان آواره بودند. بیم آن می رود که در پی تخریب تنها اردوگاه رسمی مهاجران فرانسه، خواب نا آرام به چشم پناهجویان بازگردد.
«ماتیاس فکل» وزیر کشور فرانسه پس از بازدید کوتاهی از این اردوگاه اظهار کرد: دولت اجازه بازسازی به این مکان را نخواهد داد.
همچنین«امانوئل کوس» وزیر مسکن فرانسه گفت: در چند روز آینده سر پناه های دائمی بیشتری در مراکز سراسر کشور برای اسکان پناهجویان به وجود خواهد آمد.
خیریه ها نیز درخواست کمک های مالی برای یاری به آوارگان حادثه آتش سوزی کرده اند. نگرانی عمیقی در مورد سرنوشت ۱۲۰ کودکی که در این اردوگاه زندگی می کردند و تلاش برای سفر به بریتانیا و محلق شدن به اعضای خانواده شان داشتند، وجود دارد.
برخی از پناهجویان برای اسکان موقت به سالن ورزشی در نزدیکی شهر«گراند سنت» انتقال داده شدند اما سازمان های خیریه در تلاش برای اسکان تمامی آنان هستند.
«کرن توره» رئیس پزشکان بدون مرز در فرانسه اظهار کرد که ۹۰۰ نفر به سرپناه های امن انتقال داده شده اند اما ۶۰۰ تن از ساکنان آن اقامتگاه هنوز سرشماری نشده اند. وی گفت: ما اطلاع نداریم که آنان اکنون کجا هستند.
بنا به سرشماری های صورت گرفته شده تا پایان دوشنبه شب، این آتش سوزی تلفات جانی نداشته است.
در سالن ورزشی «باسروش» حدود ۱۰۰ مرد که بیشترشان از افغانستان هستند، اسکان داده شده اند.
«الله نور صافی» از بگرام گفت: ما همه چیزمان از جمله لباس ها، گوشی همراه و حتی مدارکمان را از دست داده ایم.
الله نور صافی ۲۹ ساله، پیش تر مدیر دفتری بوده که یک سال پیش به دلیل حضور طالبان مجبور به ترک افغانستان شده است. وی گفت: ما بسیار ترسیده بودیم. همه در حال فرار بودند.
در سالن ورزشی برخی از مردان بر روی تشکچه های ورزشی دراز کشیده بودند. امداد رسان های داوطلب در میان آنان غذا و پتو توزیع می کردند.
صافی بیان کرد: این جا یک زمین بسکتبال است. اکنون اینجا خوب است اما نمی دانیم پس از اینجا کجا می رویم.
برخی از مردان صدمه دیده و باند پیچی شده بودند. بنا بر برخی از نظرات، آتش سوزی در پی وقوع درگیری میان ساکنان افغان و کُرد این اردوگاه صورت گرفته است.
برخی از مردان حاضر مشاهده کرده اند که عده ای به عمد نفت بر روی اجاق های پخت که در کلبه ها موجود بوده است، ریخته اند.
علی ۲۱ ساله از کابل گفت: آنان به زنان و کودکان گفتند که آنجا را ترک کنید و سپس کلبه ها را به آتش کشیدند.
از زمان تعطیل شدن اردوگاه کاله تعداد ساکنان اردوگاه دونکرک بیش از حد شده و به همین دلیل شرایط زندگی در آن بسیار دشوار بود. همین امر درگیری هایی میان ساکنان ملیت های مختلف ایجاد می کرد.
مقامات محلی در ماه مارس اعلام کردند که برنامه ریزی کرده اند تا این اردوگاه را به دلیل افزایش نا آرامی ها منحل کنند.
صافی اظهار کرد که این اواخر اتاق کافی در کلبه ها موجود نبود به همین دلیل پناهجویان افغان مجبور بودند در آشپزخانه ها بخوابند.
تنها ۷۰ کلبه از ۳۰۰ کلبه پس از آتش سوزی پا برجا باقی مانده است. در میان خاکسترهای باقی مانده آهن پاره هایی از سقف ها، لاستیک های سوخته و قوطی های حلبی باقی مانده است.
نگرانی های دولت انگلیس که پس از تعطیل شدن اردوگاهی در شمال فرانسه تشدید شده بود، هنوز هم وجود دارد.
برخی از سازمان های بشر دوستانه درصدد رساندن کودکانی هستند که خانواده هایشان در انگلستان به سر می برند. این سازمان ها از دولت انگلیس خواسته اند که فورا ۸۰ کودک بی سرپست در اردوگاه دونکرک که خانواده شان در انگلیس هستند را به آنجا منتقل کنند.
«ایو کوپر» عضو حزب کارگری پارلمان انگلیس اظهار کرد: ما هشدارهایی در مورد خطراتی که اردوگاه دونکرک را تهدید می کرد مانند خشونت، شرایط ناامن و خطراتی که متوجه کودکان بی سرپرست بودند را ابراز کرده بودیم. هنوز هم نه دولت فرانسه و نه دولت انگلیس هیچ اقدامی در رابطه با این موضوع نکرده اند. آنان چشمانشان را بر روی خطرات این اردوگاه بسته اند.
«آنی گاوریلسو» از سازمان «امداد پناهندگان» برای کودکان این اردوگاه که کوچکترینشان ۱۲ سال دارد، ابراز نگرانی کرد و گفت: این کودکان از خانواده هایشان دور مانده اند و مجبورند در میان مردان بزرگسال زندگی کنند و یا باید در خیابان ها سرگردان باشند.
مترجم: گلناز سادات غفاری