آسوشیتدپرس انتخابات پیش رو در ایران را نوعی رفراندوم برای برجام دانست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: 126 داوطلب در روز اول ثبت نام ها برای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران ثبت نام کردند.
از مجموع 126 داوطلب ثبت نام شده، 6 نفر زن و 120 نفر نیز مرد هستند که جوان ترین داوطلب 18 سال و مسن ترین نیز 79 سال سن داشتند.
35 داوطلب نیز مدرک کارشناسی ارشد دارند.
ثبت نام از داوطلبان تا روز شنبه 26 فروردین ادامه خواهد داشت. سپس شورای نگهبان فهرست نهایی کاندیدا ها را اعلام خواهد کرد.
«مهدی خزعلی» یکی از افرادی بود که در انتخابات ریاست جمهوری نام نویسی کرد و پس از نام نویسی گفت در صورت انتخاب وی، خصومت با غرب به پایان می رسد.
«مصطفی میرسلیم» وزیر فرهنگ سابق و رییس شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در حالی که لباس فرم کار شرکت ایران خودرو را به تن داشت، برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد. وی بر ایجاد فرصت های شغلی بیشتر متمرکز شده و این لباس را نیز به همین منظور به تن کرده بود.
یکی از زنانی که ثبت نام کرد و خود را «میر فتاح» معرفی کرد، گفت که در صورت پیروزی، نیمی از کابینه خود را از میان زنان انتخاب خواهد کرد.
«حسن روحانی» رئیس جمهور میانه رو، برای انتخاب برای دومین دوره واجد شرایط است. «ابراهیم رئیسی» تولیت آستان قدس رضوی و «حمید بقایی» معاون سابق احمدی نژاد برنامه های خود را برای رقابت با او اعلام کرده اند. هر دوی آنها به مقابله با فقر و فساد متعهد شده اند.
انتخابات پیش رو در ایران به عنوان همه پرسی برای توافق هسته ای با قدرت های جهانی محسوب می شود.
توافق هسته ای توسط دولت روحانی مهندسی شد و در سال 2016 اجرایی شد. از آن زمان ایران فروش نفت را از سر گرفت و قراردادهایی به ارزش میلیاردها دلار برای خرید هواپیماهای مسافربری انعقاد کرد. با این حال منتقدان معتقدند هنوز منافع اقتصادی این توافق به ایرانیان نرسیده است.