اگر نامزد راست افراطی در انتخابات فرانسه پیروز شود، اتحادیه اروپا با «زلزله سیاسی» مواجه خواهد شد و قادر به ادامه بقا نخواهد بود.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، مجله فوربس در گزارشی نوشت: فرانسوی ها ممکن است ظاهرا دهان بین به نظر برسند، اما آنها مردمی معقول هستند. روند انتخابات ریاست جمهوری در این کشور مثالی خوب در این زمینه است. در فرانسه به جای اینکه همه چیز در یک مرحله به پایان برسد، رای گیری در دو مرحله و در فاصله دو هفته از هم انجام می گیرد: دور اول برای بیرون ریختن و نشان دادن سرخوردگی ها و شکایت ها، و دور دوم هم برای رای دادن عاقلانه تر و استناد به مغز  و تفکر بیش از قلب و احساس است. و دو هفته در بین این دو انتخابات برای بهتر فکر کردن است.

در این انتخابات ها، این دو هفته می تواند درباره آینده اتحادیه اروپا تصمیم گیری کند و اینکه اگر «مارین لوپن» نامزد راست افراطی از جبهه ملی برنده این انتخابات شود، پایان پروژه اتحادیه اروپا به نظر می رسد.

«داگلاس وبر» استاد علوم سیاسی گفت: «اگر مارین لوپن در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه برنده شود، و سپس در همه پرسی خروج فرانسه از اتحادیه اروپا پیروز شود، بقای اتحادیه اروپا تقریبا غیر ممکن خواهد بود. دلیلش این است که تقریبا تمامی تعهدات وی در طول مبارزات انتخاباتی مغایر با قوانین اتحادیه اروپا بوده است: ایجاد شرایط مهاجرت انحصاری، خروج از واحد ارز یورو، ایجاد شرایط جدید عضویت در اتحادیه اروپا برای برگزاری همه پرسی ...»

وبر در 21 مارس در یک گردهمایی در شهر «پاریس» سخن می گفت. رقابت تاریخی فرانسه و آلمان که علت اصلی دو جهانی و جنگ های متعدد بود تا اینکه اتحادیه اروپا شکل گرفت. از آن زمان این اتحادیه به نهاد سیاسی و اقتصادی تبدیل شده که بزرگترین بازار در جهان است.

 

اروپا بدون فرانسه نمی تواند زنده بماند

وبر گفت: «اروپا بدون انگلیس می تواند زنده بماند، اما بدون فرانسه خیر. خروج فرانسه یک زلزله سیاسی خواهد بود. لوپن قطعا برای خروج از اتحادیه اروپا تلاش خواهد کرد زیرا اگر که فرانسه یکی از اعضای اتحادیه اروپا باشد، او دیگر شانسی برای اجرای برنامه هایش که وعده آنها را داده بود، نخواهد داشت. بین یک پنجم . یک چهارم از اقدامات پیشنهادی او خلاف قوانین اتحادیه اروپا خواهد بود.»

وبر مدعی شد وضعیت فعلی امور در 25 سال گذشته به سه مرحله تکامل یافته است: دوره پس از جنگ سرد، از زمان سقوط دیوار برلین و فروپاشی کمونیسم در سال 1989 تا زمان آغاز جنگ داخلی عراق در حدود سال 2004 و بحران مالی سال 2008؛ یک دوره گذار، از سال 2008 تا 2015 از جمله اعتراضات رو به رشد جهانی شدن و اروپایی زدگی و افزایش گروه های تروریستی و حملات آنها؛ و در نهایت دوره پسا لیبرال در حال ظهور، از جمله حملات تروریستی در فرانسه و سایر نقاط اروپا در سال 2016-2015، همه پرسی برگزیت و انتخاب «دونالد ترامپ».

وبر بر خلاف نظر عامه معتقد است که رای برگزیت و انتخاب دونالد ترامپ رای دهندگان اروپایی را به سمت رد افراط گرایان در انتخابات سوق داده است. در 15 مارس «گیرت ویلدرز» نامزد راست افراطی در انتخابات هلند شکست خورد و نظرسنجی انجام شده توسط فیگارو و بنیاد رابرت شومان از 1600 رای دهنده فرانسوی بالای 18 سال نشان داد که 82 درصد از آنها خواستار این هستند که کشورهای موسس اتحادیه اروپا (فرانسه، آلمان، ایتالیا، بلژیک، لوکزامبورگ و هلند،) با یک ابتکار عمل، یک منطقه یورو از لحاظ سیاسی و اقتصادی یکپارچه تر ایجاد کنند. و 51 درصد از رای دهندگان فرانسوی اعلام کردند که فکر می کنند اتحادیه اروپا نباید با انگلیس که رسما روند مذاکرات دو ساله به خروج از اتحادیه اروپا را آغاز کرده، مصالحه کند.

با این حال وبر فکر می کند بعید است که لوپن رئیس جمهور فرانسه شود و یا اگر در انتخابات برنده شود، بتواند اکثریت آراء برای خروج از اتحادیه اروپا را در همه پرسی به نفع خود به دست آورد. در شصتمین سالگرد امضای معاهده رم در سال 1957 – آنچه که سنگ بنای اتحادیه اروپای کنونی است - به نظر می رسد فرانسه نمی خواهد پول واحد یا اتحادیه اروپا را رها کند. نظرسنجی فیگارو / روبرت شومان همچنین نشان داد که 72 درصد از مردم فرانسه به ترک اتحادیه اروپا رای نخواهد داد، و 46 درصد نیز فکر می کنند عضویت در اتحادیه اروپا برای فرانسه سودمند است.

 

و رئیس جمهور بعدی فرانسه ...

وبر می گوید او پیش بینی می کند که «امانوئل ماکرون» کاندیدای سوسیالیست و وزیر سابق اقتصاد که به شدت طرفدار ماندن در اتحادیه اروپا است به عنوان رئیس جمهور فرانسه انتخاب شود و با شکست دادن مارین لوپن در دور دوم انتخابات در تاریخ 7 مه - روز قبل از «روز پیروزی در اروپا» - از وقوع  هر اتفاق شگفت آور و یا حمله تروریستی دیگری در این کشور ممانعت به عمل آورد. ماکرون در نظرسنجی های کسانی که علیه لوپن فعالیت می کنند، پیشتاز است. این بانکدار سابق 39 ساله کارآموز سیاسی است که پیش از این هرگز دفتر انتخاباتی نداشته و در نتیجه فاقد پایگاه سیاسی است. او ممکن است به خصوص برای کسانی که فقط می خواهند به لوپن رای ندهند، انتخاب خوبی باشد. سوالی که ذهن بسیاری از مردم را مشغول کرده این است که او چگونه با یک پایگاه سیاسی یک کشور را اداره خواهد کرد؟

 

در جای دیگری در اروپا ...

انتخابات فرانسه همچنین چشم انداز رویارویی بین ملی گرایان و طرفداران جهانی شدن - تفاوت ناب بین لوپن و ماکرون - را به ارمغان می آورد. این مسئله در مورد اروپا است و اینکه آیا یکپارچه سازی نزدیک تر در میان کشورهای عضو ادامه خواهد یافت، یا از بین خواهد رفت؟ انتخابات آینده در نقاط دیگر اروپا این قضیه را روشن خواهد کرد.

وبر فکر می کند در آلمان «آنگلا مرکل» مجددا به عنوان صدراعظم انتخاب نخواهد شد و «مارتین شولتز» رقیب وی می تواند او را به چالش بکشد و حتی شکست دهد. او ادامه داد: «شولتز در آلمان و ماکرون در فرانسه می توانند رابطه مهم فرانسه و آلمان را که برای اتحادیه اروپا بسیار حیاتی است، دوباره زنده کنند. آنها می توانند همکاری های نزدیک تری در زمینه امنیت داخلی، مرزی و دفاعی داشته باشند. آنها با هم می توانند شمال و جنوب اروپا را با هم ادغام کنند.»

با این حال اتحادیه اروپا با چالش های انعطاف پذیری مانند واگرایی اقتصادی در منطقه یورو و افزایش تلاش ها برای مهاجرت به اروپا از  آفریقا و خاورمیانه مواجه است. حتی مقابله با این مسائل بدون حضور فرانسه غیر قابل تصور است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.