پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

گزارش فایننشال تایمز از انتخابات فرانسه؛

آیا ناراضیان، انتخابات را تحریم خواهند کرد؟

نارضایتی از طبقه سیاسی فرانسه باعث خواهد شد تا بسیاری از فرانسوی ها در زمان برگزاری انتخابات این کشور در خانه هایشان بمانند.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی نوشت: انتخابات امسال می تواند بالاترین میزان رای ممتنع را در مقایسه با انتخابات های ریاست جمهوری فرانسه ثبت کند زیرا نظر سنجی نشان داده است 37 درصد از مردم این کشور گفته اند قصد دارند در دور اول انتخاب که قرار است در 23 آوریل برگزار شود، در خانه هایشان خواهند ماند. این رقم در مقایسه با 20 درصد مربوط به دور قبلی انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، نشانه ای از نارضایتی گسترده از طبقه سیاسی است.

صرف نظر از این که این موضوع چگونه بر دور اول انتخابات تاثیر می گذارد، دو هفته بعد از دور اول، دور دوم بین دو کاندیدای پیشتاز برگزار خواهد شد.

آخرین نظر سنجی ها نشان می دهد رهبر جبهه ملی، که ضد جهانی شدن و ضد مهاجرت کارزارهایی داشته است تنها 40 درصد از آرا را در دور دوم به دست خواهد آورد که کمتر از رقمی است که به آن نیاز دارد.

اما هر چه آراء ماکرون کاهش یابد، وفاداری در پایگاه طرفداران لوپن افزایش خواهد یافت. آخرین نظر سنجی ها نشان داده است کمتر از دو سوم از رای دهندگانی که می گویند از ماکرون در دور اول انتخابات حمایت می کنند، اطمینان دارند که رای خواهند داد؛ در حالی که این رقم برای حامیان لوپن 83 درصد است.

«سرژ گالم» کارشناس سیاسی در دانشگاه علوم «پو» گفت: «شانس پیروزی لوپن بسیار بالاتر از آن چیزی است که نظرسنجی ها نشان می دهد.» او معتقد است که در این نظرسنجی ها احتمال این که رای دهندگان بالقوه دور دوم ماکرون به علت فقدان شور و شوق در خانه بمانند، در نظر گرفته نشده است.

او می گوید: «برای بسیاری از فرانسوی ها رای دادن به ماکرون مانند گرفتن یک داروی تلخ است. آنها می دانند که باید آن را بخورند اما به دنبال بهانه ای می گردند که آن را قورت ندهند.»

آقای گالم می گوید که اگر میزان مشارکت در میان حامیان ماکرون به اندازه کافی کم باشد، لوپن حتی می تواند با کمتر از 50 درصد از حمایت رای دهندگان پیروزی در انتخابات را به دست آورد. او گفت همین رویه صدق خواهد کرد اگر که «فرانسوا فیون» کاندیدای راست میانه در دور دوم در مقابل لوپن قرار بگیرد.

به گفته یکی از مدل های انتخاباتی، میزان مشارکت 90 درصدی برای رای دهندگان به لوپن در دور دوم، در مقایسه با مشارکت 65 درصدی برای ماکرون، پیروزی 50.07 درصدی رهبر راست افراطی را امکان پذیر خواهد کرد.

به تازگی مشارکت پایین یک عامل در دیگر انتخابات ها بوده است. انگلیسی های جوان تر، که به طور گسترده  علیه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا رای دادند، در تعداد قلیل در همه پرسی سال گذشته رای دادند. این قضیه برای اقلیت های قومی در رای گیری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که به «هیلاری کلینتون» رای دادند نیز صادق بود.

در انتخابات های گذشته، آن چه به اصطلاح «جبهه جمهوری خواه» نامیده می شود، ایجاد شده تا در صورت لزوم به صورت سیستماتیک متحد شوند تا راست گرایان افراطی را شکست دهند.

هنگامی که «ژان ماری لوپن» پدر مارین لوپن و بنیانگذار جبهه ملی در سال 2002 به دور دوم راه یافت، رای دهندگان با ثبت مشارکت 80 درصدی برای شکست وی با هم متحد شدند.

برخی بر این باورند چنین اتحادی در سال جاری هم تشکیل خواهد شد. «سیلوین برویر» اقتصاددان ارشد در موسسه «ناتیکسیس» می گوید: «جبهه ملی آن قدر توانایی ندارد که بتواند به اندازه کافی رای دهنده به نفع خود برای پیروزی در دور دوم جذب کند.»

اما جبهه جمهوری خواه اکنون فرسوده شده است. آخرین نظر سنجی نشان می دهد که میلیون ها رای دهنده از جناح های سنتی راست و چپ فرانسه ناامید شده و تمایل دارند در صورت حذف کاندیدای محبوب خود از دور اول، به مارین لوپن رای دهند. چنین رویکردی پشت کردن به جریان اصلی سیاست است؛ گر چه بسیاری گفته اند اصلا پای صندوق های رای نخواهند رفت.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.