در حالی که چند روز دیگر ملک سلمان پایان دومین سال پادشاهی خود را جشن می گیرد(23 ژانویه)، در باتلاق جنگ در یمن گرفتار شده و سیاست تهاجمی اش کار دستش داده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، «بروس ریدل» کارشناس برجسته آمریکایی امور خاورمیانه در گزارشی در پایگاه تحلیلی المانیتور نوشت: سیاست خارجی ملک عبدالله ریسک گریز و محتاطانه بود. در جریان بهار عربی، این پادشاهی به یک رهبر ضد انقلاب در بحرین و مصر تبدیل شد. در یمن این کشور به دنبال جایگزینی «علی عبدالله صالح» با یک رژیم سازگار با سلطه گری عربستان برآمد. در سوریه نیز این پادشاهی به دنبال فرصتی برای سرنگون قدیمی ترین متحد ایران در جهان عرب بود.
سلمان بسیار تهاجمی تر از برادرش بوده است. در دوره پادشاهی وی روابط این کشور با ایران بحرانی تر شده و این کشور از حضور ایرانیان در مناسک سالانه حج ممانعت به عمل آورده است. یک ائتلاف به اصطلاح نظامی اسلامی متشکل از 40 عضو به استثنای ایران و عراق (توسط وزیر دفاع عربستان) ایجاد شده است. ماه گذشته عمان نیز رسما به اتحاد نظامی عربستان پیوست. یک ائتلاف اطلاعاتی تهاجمی علیه دوستان ایران مانند حزب الله راه اندازی شده است. پول های اهدایی این کشور نیز به تروریست هایی ارسال می شود که در حال جنگ با «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه هستند.
از سوی دیگر روابط عربستان با واشنگتن در دوره ملک عبدالله وخیم تر شده است. ریاض از اینکه «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا «حسنی مبارک» رئیس جمهور مصر را وادار به برکناری کرده بود، وحشت زده بود. فشار آمریکا به سلطنت سنی بحرین برای توجه به خواسته های اکثریت شیعه در این کشور برای تغییر، عبدالله را بر آن داشت تا برای سرکوب شیعیان نیروهای نظامی به این کشور اعزام کند. تقریبا شش سال بعد از این کار، هنوز هم این نیرو ها در آنجا حضور دارند.
سلمان همان شک و تردید سلف خود را به اوباما دارد. او دعوت واشنگتن برای سفر به این کشور را رد کرد. این پادشاهی از توافق هسته ای ایران و لغو تحریم ها در تهران انتقاد کرده است. با این حال دولت اوباما طی هشت سال بیش از 110 میلیارد دلار اسلحه به عربستان سعودی به فروش رسانده است.
سلمان تنها دو ماه پس از بر تخت نشستن، دستور مداخله نظامی در یمن را صادر کرد. ریاض نگران بود که ایرانیان در آستانه نفوذ در همسایه جنوبی خود باشند. ائتلاف به رهبری عربستان یمن را محاصره کرده و یک دولت دوست در شهر «عدن» منصوب کرده است.
دو سال از آغاز این جنگ گذشته و به گزارش یونیسف، هر 10 دقیقه یک کودک یمنی بر اثر سوء تغذیه، اسهال، عفونت یا جراحت، جان خود را از دست می دهد. میلیون ها یمنی دچار سوء تغذیه هستند و هیچ درمان پزشکی به آنها ارائه نمی شود. همه طرفین درگیر برای این فاجعه انسانی سرزنش می شوند. اما واقعیت این است که ثروتمندترین کشورهای جهان عرب به فقیرترین کشور در جهان عرب حمله کرده اند. جامعه بین المللی تقریبا هیچ کاری برای جلوگیری از این قتل عام انجام نداده است. آمریکا و انگیس هواپیما، مهمات، تدارکات و اطلاعات مورد نیاز برای تسهیل این جنگ را فراهم آورده اند.
سلمان نیاز دارد تا راهی برای پایان این جنگ بیابد. طرح «چشم انداز 2030» به احتمال زیاد یک سراب باقی خواهد ماند اگر که این پادشاهی در باتلاق یمن گرفتار باقی بماند. پادشاه عربستان در حال برنامه ریزی برای سفر به عمان است. «سلطان قابوس» پادشاه عمان می تواند یک میانجی معتبر برای خاتمه دادن به این جنگ باشد. اکنون زمان پایان دادن به خونریزی ها است.