اگر اطلاعاتی رسانه ای که به بیرون درز کرده و از احتمال جدایی رهبران دیگر از معارضان از هیأت ها و بازگشت به دمشق و آشتی با نظام و اعلام وفاداری به «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه سخن گفتند، درست باشد، این تحول بازتاب دهنده آغاز پایان مرحله مخالفان در تبعید است به ویژه پس از آن ترکیه به آنها پشت کرد و ارتش سوریه نیز شهر «حلب» را به طور کامل بازپس گرفت.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه رأی الیوم در سرمقاله خود به اختلاف و چند دستگی در میان مخالفان سوری پرداخت و نوشت: مخالفان سوری طی دو روز گذشته متحمل دو ضربه از نوع سنگین وزن شدند. ضربه نخست شامل بازگشت آقای«نواف البشیر» مخالف معروف و شیخ قبیله «البقار» ،بزرگترین قبیله عربی در منطقه «الجزیره» به دمشق و دومین ضربه نیز همبستگی بزرگ نویسندگان و سیاستمداران نخبه معارض با «سمیره مسالمه» روزنامه نگار معروف است که پس از تصمیم «انس العبده» رئیس ائتلاف مخالفان سوری در خارج برای تحقیقات از وی و محاکمه اش و چه بسا طردش از ائتلاف که پست نایب رئیس را در آن دارد، از آن بهره مند شد.العبده این تصمیم را پس از آن اتخاذ کرد که مسالمه در مقاله ای که در چندین منبر رسانه ای منتشر کرد به شدت از ائتلاف انتقاد کرد و آن را به فساد،ناکارامدی و نبود رهبری دسته جمعی متهم کرد.

اگر اطلاعاتی رسانه ای که به بیرون درز کرده و از احتمال جدایی رهبران دیگر از معارضان از هیأت ها و بازگشت به دمشق و آشتی با نظام و اعلام وفاداری به «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه سخن گفتند، درست باشد، این تحول بازتاب دهنده آغاز پایان مرحله مخالفان در تبعید است به ویژه پس از آن ترکیه به آنها پشت کرد و ارتش سوریه نیز شهر «حلب» را به طور کامل بازپس گرفت.

بی تردید بازگشت شیخ البشیر و جدایی اش از مخالفان و بازگشت اش به دمشق، هدیه ارزشمندی برای رئیس جمهوری سوریه در زمانی بسیار مهم و حساس است یعنی دو هفته تقریبا مانده به زمان برگزاری کنفرانس آستانه که انتظار می رود مذاکرات میان هیأت مذاکره کننده سوری و ده گروه مسلح که در سوریه حضور دارند و نزدیک به دولت ترکیه هستند، آغاز شود. برای حضور در این مذاکرات نه ائتلاف مخالفان سوری در خارج و نه کمیته عالی مذاکرات که مقر آن در ریاض، هیچ کدام دعوت نشده اند.

ارزش این هدیه نه در جایگاه شیخ نواف البشیر و بزرگی نفوذش در میان قبیله وی بازتاب دارد بلکه در سخنان خطرناکی است که بلافاصله پس از رسیدن اش به فرودگاه دمشق به زبان آورد. البشیر پس از رسیدن به فرودگاه دمشق اعتراف کرد که موضع گیری اش برای جدایی از نظام را بر اساس اطلاعات اشتباه پایه ریزی کرد و مخالفان را ابزارهایی در دست طرف های خارجی توصیف کرد. وی تسلیح مخالفان را اشتباه بزرگی دانست که بهای آن را ملت سوریه پرداخت.البشیر همچنین سخنانی علیه مخالفان و حامیان آنها در ترکیه و عربستان و قطر در گفت و گویش با شبکه تلویزیونی «العالم»ایران به زبان آورد که در این جا در روزنامه «رأی الیوم» امکان انتشار آن نیست و وی وفاداری و پیروی مطلق خود را از بشار اسد مورد تاکید قرار داد.

نقطه آغاز اصلی روند این انتقاداها و حالت جدل در صفوف مخالفان سوری درباره دلایل رسیدن به چندپارگی و ضعف در نواری درز کرده به بیرون به طور«عمد» از دیدار آقای «میشل کیلو» نویسنده و سیاستمدار مخالف، تجسد پیدا کرد که در این نوار به شدت از عربستان سعودی حامی اصلی مخالفان سوری انتقاد کرد و گفت:« عربستان سعودی هیچ گونه حس میهنی، حس تاریخی،عربی و اسلامی ندارد.»وی عربستان را متهم کرد که به «دنبال گسترش هرج و مرج در سوریه است».

هنگامی که خانم مسالمه از ائتلاف مخالفان سوری در خارج در زمینه مصادره آزادی ها انتقاد می کند و در یادداشتی  به آقای «هیثم المالح» رئیس کمیته حقوقی ائتلاف آمادگی اش را برای تحقیقات از وی به منظور فاش کردن فساد و فاسدان اعلام می کند این یعنی بسیاری از هیأت های مخالفان و احزابش به ویژه در تبعید، راه خود را گم کردند و جایگاه خود را از دست دادند.

سال جدید که به تازگی آغاز شده شاهد اتفاقات غیرمنتظره زیادی است که چه بسا مهمتر از بازگشت شیخ نمر به دمشق باشد که باعث شوک همه مخالفان سوری شد و نمی توان نقش بزرگی که شکست مخالفان مسلح در حلب ایفا کرد را انکار کرد آن هم پس از چشم پوشی هم پیمانان عرب و ترک از حمایت از مخالفان مسلح در این چارچوب  و پیوستن ترکیه به اردوگاه روسیه،سوریه و ایران در تشویق شخصیت های مخالف یا برای انزوا یا بازگشت به سوریه.

شخصیت بعدی که درهای دمشق را می زند و کنفرانس مطبوعاتی در فرودگاهش برگزار می کند، کیست؟

فقط خدا می داند...اما انتظار برای فهمیدن هویت شخصیت بعدی زیاد طول نخواهد کشید.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.