این حمله از بزرگترین حملاتی است که از آغاز جنگ سه سال پیش با آن مواجه شده است.
به گزارش جماران به نقل از الجزیره، وزارت دفاع روسیه امروز چهارشنبه اعلام کرد که در طول شب، دهها پهپاد اوکراینی را در مناطق مختلف روسیه و شبه جزیره کریمه سرنگون کرده است. این حمله از بزرگترین حملاتی است که از آغاز جنگ سه سال پیش با آن مواجه شده است.
این وزارتخانه در بیانیهای تأکید کرد که سامانه های دفاع هواییاش ۱۲۸ پهپاد اوکراینی را در شب گذشته سرنگون و منهدم کرده است و توضیح داد که ۸۳ پهپاد در بالای منطقه کراسنودار در جنوب غرب کشور سرنگون شدهاند، در حالی که ۳۰ پهپاد دیگر در بالای شبه جزیره کریمه که در سال ۲۰۱۴ مسکو آن را به اراضی خود ملحق کرد، سرنگون شدند.
در همین حال، مقامات روس امروز گزارش دادند که حمله اوکراین به کراسنودار به چندین خانه آسیب رسانده است، برخی از آنها در شهر توآپسی کنار دریای سیاه واقع شدهاند.
«ونیامین کوندراتیف» فرماندار منطقه، در یک پست در تلگرام اعلام کرد که ۳ خانه مسکونی آسیب دیدهاند، اما هنوز گزارشی در مورد مصدومان دریافت نشده است.
به نوبه خود، سرگئی بویکو، شهردار توآپسی، گفت که آتشسوزی در منزلی در شهر توآپسی رخ داده است اما خاموش شده است.
رسانههای محلی گزارش کردند که به نظر می رسید که هدف پهپادهای اوکراین منطقه بندری بوده است و ساکنان صدای حدود ۴۰ انفجار را شنیدهاند و گزارشهای خبری احتمال دادند که این انفجارها ناشی از فعال شدن سیستمهای دفاع هوایی باشد.
در توآپسی بزرگترین پالایشگاه نفت روسیه در دریای سیاه قرار دارد و این پالایشگاه از آغاز جنگ چندین بار هدف حملات پهپادهای اوکراینی قرار گرفته است.
در بیانیه وزارت دفاع روسیه آمده است که ارتش اوکراین علاوه بر منطقه کراسنودار که به خاطر تفریحگاههایش در دریای سیاه مشهور است، به مناطق بریانسک و کورسک در روسیه که هممرز با اوکراین هستند، هدف قرار داده است.
حمله روسیه با موشکهای کروز
از سوی دیگر، مقامات اوکراینی صبح روز سهشنبه برای مقابله با حملات روسیه هشدار هوایی در سرتاسر کشور صادر کردند و اشاره کردند که موشکهای کروز در حال حرکت به سمت پایتخت کییف شناسایی شدهاند.
اداره نظامی منطقه کییف در یک پست در تلگرام اعلام کرد: هشدار هوایی ادامه دارد. در پناهگاهها بمانید تا خطر برطرف شود.
بنا به گفته مقامات، یک زن ۴۴ ساله در جریان حمله به منطقه اوبوخیف در پایتخت کییف زخمی شده است.
به چندین خانه در منطقه فاستیف نیز آسیب رسیده است.
از طرف دیگر، نیروهای مسلح لهستان اعلام کردند که به دلیل فعالیت هواپیماهای روسی که حملاتی در غرب اوکراین انجام میدهند، تصمیم به فعالیت نیروی هوایی نظامی گرفتهاند.
این حمله یک روز پس از سالگرد سومین سال جنگ روسیه علیه اوکراین انجام میشود که منجر به کشته شدن دهها هزار سرباز از هر دو طرف شده است. درگیریها شهرهایی را در جنوب و شرق اوکراین ویران کرده و میلیونها نفر را مجبور به ترک خانههایشان کرده است.
نبرد با نیروهای روسیه با وجود قطع عضو؛ جانبازان اوکراینی به جبهه برمیگردند
صدها نفر از سربازان اوکراینی که دست و پای خود را در جریان جنگ سه سالۀ روسیه علیه کشورشان از دست دادند، بار دیگر به میدان نبرد برگشتند. تلاش آنها برای دفاع از کشورشان در حالی ادامه دارد که از زمان آغاز ریاست جمهوری دونالد ترامپ در ایالات متحده، چشم انداز تیرهای برای آینده این کشور قابل تصور است.
این سربازان در حالی دوباره به جبههها برگشتند که پیش از این سرما، تاریکی و ترس در خطوط مقدم جبهه را تجربه کردند و با درد طاقتفرسای جراحات عمیق در پی انفجارهایی که منجر به قطع اعضای بدنشان شده و آنها را تا پای مرگ پیش برده، آشنا هستند.
آنها اکنون سعی دارند اندامهای قطع شده را به کمک پروتز و ابزارهای مصنوعی جایگزین کنند و در شرایطی که کشورشان با کمبود نیروی انسانی در جبههها روبروست، آنچه را که در توان دارند، انجام دهند.
برخی نیز به دلیل تاخیرهای اداری یا دریافت پروتزهای بیکیفیت، درنهایت ترجیح دادند «بدون پروتز» وظایف نظامی خود ادامه دهند.
آنها همچنین اذعان دارند که دردهای ناشی از قطع اعضا و جراحاتی که برداشتهاند هنوز رهایشان نکرده و برخی نیز باید جراحیهای بیشتری انجام دهند.
روبلیک که یکی از این سربازان است میگوید: «مبارزه با دست و پا کاری است که هر کسی میتواند انجام دهد. چالش واقعی جنگیدن بدون آنها است و فقط کسانی که چالشها را قبول و مبارزه میکنند، واقعا زنده هستند.»
به این ترتیب اکنون در بسیاری از تیپهای اوکراینی، چندین سرباز دچار قطع عضو دیده میشود که در حال انجام وظیفه هستند.
به گفته ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین، آنها جزو ۳۸۰ هزار مجروح جنگ سه ساله اوکراین هستند. حدود ۴۶ هزار سرباز نیز در این مدت کشته و دهها هزار نفر مفقود شدند یا در اسارت به سر میبرند.
بازگشت آنها به میدان در حالی است که در خط مقدم، روسیه مقادیر عظیمی از تسلیحات و جان انسانها را برای تصرف خاک کشور همسایه حتی بهمقداری بسیار ناچیز صرف میکند و با همین خط مشی نیز توانسته حدود یک پنجم خاک اوکراین را تحت کنترل خود درآورد.
بسیاری از این سربازان اکنون وظایف نظارتی، اطلاعاتی یا کمک به دیگر سربازان را برعهده گرفتند و بهندرت بطور مستقیم به ماموریتهای جنگی فرستاده میشوند.
اگرچه این سربازان میگویند که ایستادن در کنار برادران مسلح خود برای دفاع از اوکراین را به خوابیدن روی تخت بیمارستانها یا سپری کردن دورههای توانبخشی ترجیح میدهند، اما تاکید دارند که وقتی جنگ به پایان برسد حتی یک روز دیگر را هم در لباس نظامی نمیگذرانند زیرا پیوستن به ارتش هرگز اولین انتخاب آنها در زندگی نبوده است.