کمیسیون اتحادیه اروپا با وجود ابراز نگرانیهای مستمر کشورهایی مانند فرانسه، ایتالیا و لهستان، سرانجام مذاکرات برای ایجاد یک منطقه آزاد تجاری گسترده با اتحادیه کشورهای آمریکای جنوبی موسوم به "مرکوسور" را به پایان رساند.
به گزارش جماران، اتحادیه اروپا و کشورهای مرکوسور پس مذاکرات ۲۵ ساله، سرانجام به توافقی برای ایجاد یک منطقه آزاد تجاری دست یافتند. این توافق یکی از بزرگترین مناطق آزاد تجاری جهان را با بیش از ۷۰۰ میلیون نفر جمعیت ایجاد خواهد کرد.
کمیسیون اتحادیه اروپا با وجود ابراز نگرانیهای مستمر کشورهایی مانند فرانسه، ایتالیا و لهستان، سرانجام مذاکرات برای ایجاد یک منطقه آزاد تجاری گسترده با اتحادیه کشورهای آمریکای جنوبی موسوم به "مرکوسور" را به پایان رساند.
اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا روز جمعه ۶ دسامبر (۱۶ آذر) این خبر را پس از آخرین دور مذاکرات با نمایندگان ارشد کشورهای این بازار مشترک تجاری در آمریکای جنوبی، اعلام کرد.
برزیل، آرژانتین، اروگوئه، بولیوی و پاراگوئه کشورهای اصلی عضو اتحادیه مرکوسور هستند.
به گزارش دویچه وله، فون در لاین در مورد دستیابی به این توافق پس از گذشت نزدیک به یک ربع قرن مذاکرات در مونتهویدئو، پایتخت اروگوئه گفت:«این توافق برای اروپا یک پیروزی است و برای مردم و شرکتها موثر خواهد بود. از طریق آن، شغلهای بیشتر، گرینههای بیشتر برای انتخاب و نیز رفاه بیشتری ایجاد خواهد شد.»
رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا همچنین اضافه کرد که بر اساس این توافق، "شرکتها از تعرفههای پایینتر و فرآیندهای اداری سادهتری بهرهمند خواهند شد."
کاهش تعرفههای گمرکی و رشد میزان تجارت
به نظر میرسد بر اساس توافقنامه حاصل شده بین اتحادیه اروپا و کشورهای مرکوسور، یکی از بزرگترین مناطق آزاد تجاری در جهان با بیش از ۷۰۰ میلیون نفر جمعیت ایجاد خواهد شد.
بر اساس گزارشها، محتوای این توافق به ویژه بر کاهش نرخ تعرفههای گمرکی و رشد میزان تجارت، متمرکز خواهد بود.
در همین حال انتظار میرود میزان صادرات صنعت خودروسازی آلمان به آمریکای جنوبی افزایش یابد. بر اثر نرخهای تعرفه نسبتا بالا، آلمان در سال ۲۰۲۳ میلادی "فقط" ۲۰ هزار و ۷۰۰ خودرو به آرژانتین و برزیل صادر کرده است.
"پیام" برای دونالد ترامپ
به عقیده شمار زیادی از سیاستمداران در اتحادیه اروپا، این توافق همچنین به عنوان "پیامی" برای دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آینده ایالات متحده آمریکا و نیز گامی مهم در رقابت با چین، محسوب میشود.
ترامپ قصد دارد در دور جدید ریاست جمهوری خود تعرفههای جدیدی برای کالاهای صادراتی از کشورهایی اروپایی، کانادا و چین وضع کند.