پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

محمد صادق الحسینی ، کارشناس و تحلیل گر خاورمیانه و عضو دائمی تشکل های مردمی دفاع از ملت فلسطین ولبنان:

شعار امام "امروز ایران،فردا فلسطین" بود

سید محمد صادق الحسینی،کارشناس وتحلیل گرخاورمیانه کارمند وزارت امور خارجه ایران است. وی رییس انجمن های «دوستی ایران و مصر» و «گفتگو های ایرانی و عرب »و عضو دائمی تشکل های مردمی دفاع از ملت فلسطین ولبنان است . وی درگذشته مشاور وزیر فرهنگ بوده است. از ایشان به عنوان کارشناس امور امنیت ملی و خاور میانه نیز یاد می شود. او همچنین کتاب هایی درباره آقایان خاتمی و هاشمی رفسنجانی نوشته و مقاله های بسیاری از وی در مجلات و روزنامه ها به چاپ رسیده است.صادق الحسینی درگفت وگویی با پایگاه اطلاع رسانی جماران شرکت کرد که آن را می خوانیم:

آقای صادق الحسینی با تشکرازفرصتی که دراختیارما گذاشتید،لطفا بفرمایید که وضعیت منطقه در قبل و بعد از انقلاب اسلامی چگونه بود ؟

قبل از حرکت پیروزمندانه ملت مقاوم و انقلابی ایران منطقه عملا زیر سلطه امریکا و هم پیمانانش خصوصا رژیم دست نشانده" انورسادات" بود . نیروهای امریکایی و ناوهای آنان در خلیج فارس قرار داشتند و کل منطقه خاورمیانه زیر نفوذ آنان بود . آنها عملا برای دو کار تمام امکانات منطقه را در دست داشتند : 1-تحقق اهداف امنیت رژیم صهیونیستی 2- رساندن انرژی ارزان به قدرتمندان جهان .حرکت امام،حرکتی انقلابی، اسلامی، آزادیخواهانه و انسانی بود،وقتی امام آمد زلزله ای منطقه ای و جهانی پدید آورد که کل معادلات و آرامش نیروهای خارجی را در منطقه از بین برد.مردم منطقه را به آزادگی و استقلال فراخواند، هنوز بازتاب و تاثیرات این تحول به چشم می خورد .

درهمین رابطه سیاست خارجی ایران در پیش و بعد از انقلاب چگونه بود ؟

قبل از انقلاب اسلامی- سیاست خارجی ایران پیوسته بر اساس معادلات ابرقدرتها در منطقه هدایت می شد. ایران در زمان شاه به درخواست کشورهای غربی ژاندارم منطقه خاورمیانه شده بود. و در سرکوب آزادیخواهان همکاری با غارتگرانی مانند (رژیم صهیونیستی)هدایت می شد. اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی سیاست ما قالبی تازه یافت که در وهله اول بر مبنای دفاع از استقلال و آزادی ملت شریف ایران بود و حمایت از ارزشهای اسلامی و انقلابی ، آزادیخواهان و جنبش های آزادی بخش منطقه که فلسطین در راس آنها قرارداشت که از دیگر دغدغه های امام و انقلاب بود . یکی از شعارهای امام پس از پیروزی انقلاب این جمله بود:"امروز ایران، فردا فلسطین" و دعوت از مسلمانان منطقه برای راهپیمایی در روز جهانی قدس از دیگر اقدامات ایشان بود .

سخنان امام و پیام انقلاب اسلامی چه تاثیری در مبارزات و روحیه مبارزان منطقه داشت ؟
در واقع یکی از مهمترین معجزه های امام خمینی (س) این واقعیت است که . ایشان فرمودند : " به خودتان تلقین کنید که می توانید و خواهید توانست ". توانستن در ایجاد تغییر ، تغییر در منطقه اشاره می کنم به آیه

( ان الله لا یغیر ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم ) . هر کس در نقش و ذات خود تغییراتی ایجاد کند. در همین رابطه دعوت امام نیز روح بخش تحولات منطقه بود که با تحولی ریشه ای در نوع مطالبات و حرکت مردم خصوصا فلسطین آغاز شد. امروزه ملت تونس نیز پس از 33 سال عینا همان روش انقلاب اسلامی را بکار می برند که از تاثیرات سخنان امام بوده است . زیرا آنها سخنرانیهای امام را ترجمه و بین خود توزیع می کردند. امروزه کمیته های انقلابی تمام تونس را فرا گرفته است .

اگربخواهیم ازسوی دیگرنگاه کنیم ،نقش امام درحمایت ازمبارزان مسلمان و آزادیخواهان فلسطین ، لبنان ، افغانستان ، عراق و شوروی سابق چگونه بود ؟

کشورهای منطقه در وضعیت نامناسبی زندگی می کردند و زیر سلطه استکبار جهانی بودند.در صورتیکه بعد از کمکهای شایان مادی ومعنوی و همچنین تشکیل بنیادها و نهادهای مهمی توانستند به اقتداری در میان کشورهای منطقه دست یابند. "حزب الله "لبنان نمونه ای از آن احزاب است که در جایگاه ابر قدرت منطقه ای آمریکاییها و رژیم صهیونیستی از آن یاد می کنند. همچنین با گسترش اطلاعات و فن آوری های نوین امروزه بیش از 80 شبکه ماهواره ای خبری انقلابی به نام اسلام و آزادی فعال شده است که نتیجه تاثیر مستقیم وغیر مستقیم انقلاب اسلامی است .همچنین آموزشهای تخصصی به مجاهدان لبنانی نیز از ثمرات انقلاب اسلامی بوده است.

ما همواره شاهد بودیم که رسانه های غربی عمدتا در مورد امام و انقلاب اسلامی تبلیغات واقعی انجام ندادند، دیدگاه مردم منطقه در مورد امام و انقلاب اسلامی با توجه به این تبلیغات چگونه است ؟

امروز در هر شهری در جهان عرب از کوهای اطلس تا دیوارهای عظیم چین مردم منطقه از ایران ، امام، انقلاب اسلامی مکتب اهل بیت درس گرفته و آنرا الگوی خود دانسته و به آن افتخار می کنند که در برابر استکبار جهانی خصوص امریکا ایستاد. حتی بازگشت امریکای لاتین به روابط با ایران را از نشانه های انقلاب اسلامی و گسترش جهان اسلام و آگاهی عمومی می دانند در هر صورت ایران به صورت یک الگو میان کشورهای جهان اسلام در آمده و می توان به آن افتخار کرد .

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.