رگبار تهاجمی شب گذشته یک روز پس از آن صورت گرفت که ارتش روسیه اعلام کرد ۱۵۸ پهپاد اوکراینی را، که چندین منطقه روسیه را هدف قرار داده بودند، رهگیری و منهدم کرده است.

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، مقامات اوکراینی می‌گویند روسیه در ساعات اولیه امروز دوشنبه ۲ سپتامبر (۱۲ شهریور) با رگباری از پهپادها، موشک‌های کروز و بالستیک کی‌یف و دیگر شهرهای اوکراین را هدف گرفته است.

در پی این حملات، چندین انفجار پایتخت اوکراین را لرزاند و ساکنان به پناهگاه‌ها رفتند.

به گفته نیروی هوایی روسیه، چندین موشک کروز همراه با موشک‌های بالستیک و چند پهپاد به سمت کی‌یف شلیک شده است.

به گزارش رسانه‌های اوکراینی انفجارهایی نیز در خارکف، دومین شهر بزرگ اوکراین، به وقوع پیوسته و ۴۴ زخمی برجای گذاشته است.

مقامات محلی می‌گویند این ناحیه مورد اصابت ۱۰ موشک قرار گرفته و در نتیجه این حملات یک مرکز خرید، یک مرکز ورزشی و چندین ساختمان مسکونی ویران شده‌اند.

آندری یرماک، رئیس دفتر ریاست‌جمهوری اوکراین، در پی این حملات گفت: «برای همه اینها پاسخی وجود خواهد داشت. دشمن آن را احساس خواهد کرد.»

بنابر اعلام نیروی هوایی اوکراین در طول شبانه‌روز گذشته هشت پهپاد از ۱۱ پهپاد پرتاب شده توسط روسیه در مناطق مختلف این کشور سرنگون شده‌اند.

رگبار تهاجمی شب گذشته یک روز پس از آن صورت گرفت که ارتش روسیه اعلام کرد ۱۵۸ پهپاد اوکراینی را، که چندین منطقه روسیه را هدف قرار داده بودند، رهگیری و منهدم کرده است.

در این حمله که یکی از بزرگترین حملات پهپادی اوکراین به خاک روسیه طی دو سال و نیم گذشته محسوب می‌شود، هواپیماهای بدون سرنشین اوکراینی مناطق کورسک، بریانسک، ورونژ، بلگورود و حومه مسکو را هدف گرفتند.

سرگئی سوبیانین، شهردار مسکو، گفت که سقوط یکی از دو پهپاد سرنگون شده بر فراز شهر باعث آتش‌سوزی در یک پالایشگاه نفت شده است.

مقامات محلی روسی همچنین گفته‌اند که ۱۱ نفر در حملات موشکی و هوایی اوکراین به منطقه مرزی بلگورود روسیه در روز یکشنبه زخمی شده‌اند.

از ابتدای سال جاری میلادی اوکراین حملات هوایی به خاک روسیه، از جمله مسکو، را افزایش داده و پالایشگاه‌ها و پایانه‌های نفتی این کشور را هدف گرفته تا تهاجم ارتش روسیه را کُند کند.

این در شرایطی است که جنگ در درون خاک اوکراین به شدت ادامه دارد. وزارت دفاع روسیه روز یکشنبه اعلام کرد که کنترل شهرهای پیونیچن و ویمکا در منطقه دونتسک اوکراین را به دست گرفته است.

بنابر گزارش‌ها نیروهای روسی همچنان در حال حرکت به سمت عمق مواضع اوکراین در شرق بوده و در حال نزدیک شدن به پوکروفسک، یک مرکز لجستیکی حیاتی برای دفاع اوکراین در این منطقه، هستند.

 

 

 

روسیه دکترین استفاده از سلاح‌های هسته‌ای خود را تغییر خواهد داد

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه روز یکشنبه یکم سپتامبر (۱۱ شهریور ۱۴۰۳) اعلام کرد که روسیه - در واکنش به آنچه او تشدید جنگ در اوکراین از سوی غرب خواند - تغییراتی در دکترین خود در مورد استفاده از سلاح هسته‌ای ایجاد خواهد کرد.

دکترین هسته‌ای فعلی روسیه که در فرمانی از سوی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری این کشور در سال ۲۰۲۰ بیان شد، عنوان می‌کند که روسیه ممکن است در صورت حمله هسته‌ای دشمن یا حمله با سلاح‌های متعارفی که موجودیت کشور را تهدید کند، دست به دامن استفاده از سلاح هسته‌ای شود.

همچنین، برخی از تحلیلگران جنگ‌طلب روسیه از پوتین خواسته‌اند تا آستانه استفاده از سلاح‌های هسته‌ای این کشور را کاهش دهد تا دشمنان روسیه در غرب «از خماری بیرون آورده شوند.»

پوتین در ماه ژوئن گفت که دکترین هسته‌ای کشورش یک «ابزار زنده» است که بسته به رویدادهای جهانی می‌تواند تغییر کند.

اظهارات ریابکوف در روز یکشنبه واضح‌ترین بیانیه‌ای بود که نشان می‌دهد واقعاً تغییراتی در این دکترین قریب الوقوع است.

خبرگزاری دولتی تاس به نقل از ریابکوف نوشت: «کار [بررسی تغییر دکترین هسته‌ای] به خوبی پیشرفته است و قصد روشنی برای انجام این تغییرات وجود دارد.»

وی اظهار داشت که این تصمیم «به اقدامات تشدید کننده دشمنان غربی» در رابطه با درگیری اوکراین مرتبط است.

مسکو غرب را متهم می‌کند که از اوکراین به‌عنوان نیروی نیابتی برای جنگ علیه روسیه استفاده می‌کند و قصد دارد یک «شکست راهبردی» به روسیه تحمیل کند و باعث تجزیه این کشور شود.

ایالات متحده و متحدانش این موضوع را رد می‌کنند و و تاکید دارند که به اوکراین کمک می‌کنند تا از خود در برابر جنگ تجاوزکارانه به سبک استعماری روسیه دفاع کند.

یه سخره گرفته شدن خطوط قرمز کرملین

پوتین در اولین روز تهاجم تمام عیار روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ اعلام کرد که هر کسی که بخواهد مانع ایجاد کند یا روسیه را تهدید کند «عواقبی را متحمل خواهد شد که هرگز در تاریخ خود با آن مواجه نشده‌اید.»

از آن زمان، پوتین چندین مرتبه اظهاراتی را بیان کرده که غرب از آن به عنوان تهدید هسته‌ای تعبیر می‌کند. علاوه بر این، پوتین از استقرار تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی روسیه در بلاروس خبر داده است.

این امر آمریکا و متحدانش را از افزایش کمک‌های نظامی به اوکراین، آن هم به روش‌هایی که هیچ کس هم در زمان شروع جنگ فکرش را هم نمی‌کرد - از جمله با تأمین تانک، موشک‌های دوربرد و جت‌های جنگنده اف۱۶ - منصرف نکرده است.

ماه گذشته، اوکراین با تهاجم گسترده خود به استان‌های غربی روسیه، مسکو را حیرت زده کرد؛ وضعیتی که روسیه همچنان در تلاش برای مقابله با آن است.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین گفت که این عملیات نفوذ به خاک روسیه «خطوط قرمز» پوتین را به سخره گرفته است. او همچنین به شدت در حال لابی کردن با ایالات متحده است تا اجازه دهد از سلاح‌های پیشرفته غربی برای حمله به اهدافی در عمق روسیه استفاده کند.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در مصاحبه‌ای که روز یکشنبه منتشر شد، گفت که غرب «از گلیمش فراتر رفته» و روسیه تمام اقدامات لازم را برای حفظ منافع خود انجام خواهد داد.

ریابکوف نگفت که دکترین هسته‌ای به روز شده چه زمانی آماده خواهد شد. او گفت: «زمان تکمیل این کار، با توجه به اینکه ما در مورد مهم ترین جنبه‌های تضمین امنیت ملی خود صحبت می کنیم، سؤال نسبتاً دشواری است.»

روسیه دارای بزرگترین انبار تسلیحات هسته‌ای در جهان است. پوتین در ماه مارس اعلام کرد که مسکو «از نقطه نظر نظامی-فنی» برای احتمال جنگ هسته ای آماده است.

او گفت، با این حال، هیچ عجله ای برای رویارویی هسته‌ای نمی‌بیند و روسیه هرگز با نیاز به استفاده از سلاح هسته‌ای در اوکراین مواجه نشده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.