این دانشجویان تأکید کردند که تا زمانی که مدیریت دانشگاه به درخواست آنها برای قطع حمایت از اسرائیل تن ندهد به اعتصاب خود ادامه می دهند.
به گزارش جماران، به گزارش جماران به نقل از سی ان ان، 17 دانشجوی دانشگاه «پرینستون»در ایالت نیوجرسی آمریکا اعلام کردند در همبستگی با غیرنظامیان فلسطینی در نوار غزه که از هفت ماه پیش تا کنون در معرض تجاوز وحشیانه اسرائیل هستند دست به اعتصاب غذا زدند.
این دانشجویان تأکید کردند که تا زمانی که مدیریت دانشگاه به درخواست آنها برای قطع حمایت از اسرائیل تن ندهد به اعتصاب خود ادامه می دهند.
تغییر مکان فارغ التحصیلی در دانشگاه ایموری به دلیل اعتراضات
دانشگاه ایموری آمریکا اعلام کرد که محل برگزاری فارغ التحصیلی سال جاری دانشجویان را به دلیل ادامه تظاهرات دانشجویی حامیان فلسطین و مخالف با جنگ اسرائیل علیه نوار غزه، تغییر داد.
دانشگاه کلمبیا جشن فارغ التحصیلی را لغو کرد
دانشگاه کلمبیای آمریکا اعلام کرد که جشن فارغ التحصیلی سالیانه را سال جاری به دلیل اعتراضات گسترده حامیان فلسطین طی هفته های اخیر لغو کرده است.
چرا برخی دانشگاه های آمریکا در برابر دانشجویان معترض عقب نشستند؟
به گزارش یورونیوز، پس از اعلام توافق روسای تعداد اندکی از دانشگاههای ایالات متحده آمریکا با معترضان و تحصنکنندگان طرفدار فلسطینیان غزه، انتظار میرود در این هفته برگزاری تظاهرات ضد جنگ در این مراکز آموزشی پایان یافته و نگرانیها از اختلالات احتمالی در امتحانات نهایی دانشجویان و مراسم فارغ التحصیلی آنها برطرف گردد.
این مجموعه توافقات در دانشگاههایی همچون دانشگاه «براون»، «نورث وسترن» و «راتگرز» در حالی رخ میدهد که از ۱۷ آوریل (۲۹ فروردین) بیش از ۲۴۰۰ مورد بازداشت در ۴۶ دانشگاه سراسر ایالات متحده آمریکا به ثبت رسیده است.
در روزهای اخیر، برپایی چادر و تصرف ساختمانهای آموزشی از سوی معترضان باعث اختلال در کلاسهای درس در برخی دانشگاهها از جمله «دانشگاه کلمبیا» و «دانشگاه کالیفرنیا، لسآنجلس (یوسیالای)» شده است.
به موجب این توافقنامهها، دانشگاههای یاد شده متعهد میشوند تا نسبت به سرمایهگذاریهای خود در سرزمین های اشغالی یک بازنگری داشته باشند و یا اینکه درخواستهای مطرح شده برای توقف معاملات تجاری با متحد دیرینه ایالات متحده را بررسی کنند.
با توجه به طولانی شدن جنگ در نوار غزه، بسیاری از مطالبات این معترضان در حیطه همکاریها و ارتباط این مراکز آموزشی با اسرائیل و ارتش متمرکز شده است.
این توافقها که حتی بحث در مورد رویگردانی اقتصادی از اسرائیل را هم میتواند شامل شود، نقطه عطف عمدهای را در موضوعی نشان میدهد که سالها بحثبرانگیز بوده است. این در حالی است که منتقدان جنبش دیرینه بایکوت اسرائیل استدلال میکنند که این توافقات نوعی عدول کردن در برابر یهودیستیزی است.
تاکتیک خرید وقت
درست است که این دانشگاهها امتیازاتی در مورد بخشش معترضان و تأمین مالی برای رشته مطالعات خاورمیانه قائل شدهاند، اما آنها هیچ قولی در مورد تغییر در سیاستهای خود در مورد سرمایهگذاری با اسرائیل ندادهاند.
رالف یانگ، استاد تاریخ دانشگاه تمپل فیلادلفیا در این رابطه معتقد است که «برای برخی از دانشگاهها، ممکن است این فقط یک تاکتیک برای به تاخیر انداختن سرکوب اعتراضات باشد. در حال حاضر نزدیک به پایان ترم هستیم و شاید تا زمان شروع ترم بعدی، آتش بس در غزه برقرار شود.»
یانگ در ادامه میافزاید که برخی از هیاتهای دانشگاهی ممکن است هرگز به رویگردانی اقتصادی از اسرائیل رای ندهند، که البته به خودی خود میتواند فرآیندی پیچیده باشد. مضافا اینکه برخی از دانشگاههای دولتی گفتهاند که فاقد صلاحیت انجام این کار هستند.
برخی از هیاتهای دانشگاهی ممکن است هرگز به رویگردانی اقتصادی از اسرائیل رای ندهند، که البته به خودی خود میتواند فرآیندی پیچیده باشد. مضافا اینکه برخی از دانشگاههای دولتی گفتهاند که فاقد صلاحیت انجام این کار هستند.
اما این استاد دانشگاه میگوید که گفتگوی تاکتیکی بهتر از دستگیریهایی است که میتواند اعتراضات را بیشتر بر افروزد. او گفت که با این کار «دستکم به معترضان این احساس را میدهد که دارند به جایی میرسند؛ اما این که آیا آنها به جایی میرسند یا نه یک سوال دیگر است.»
لغو سخنرانی نماینده دولت در جشن فارغالتحصیلی به دلیل وتوی قطعنامه آتشبس
معترضان در دانشگاه ورمونت وقتی متوجه شدند دولت روز جمعه اعلام کرده است که نماینده ایالات متحده در سازمان ملل سخنرانی خود در جشن فارغالتحصیلی آنها در اواخر این ماه میلادی را لغو کرده است، به نوعی به پیروزی رسیدند.
معترضان در این دانشگاه از روز یکشنبه تحصنی برپا کردند و در کنار بقیه خواستههای خود؛ به دلیل نقش سفیر ایالات متحده در سازمان ملل در وتوی چندین قطعنامه آتش بس شورای امنیت، خواستار لغو سخنرانی لیندا توماس-گرینفیلد در مراسم آتی فارغالتحصیلی خود شده بودند.
دو گانه یهودیستیزی و اعتراض مسالمتآمیز
اسرائیل این اعتراضات را یهودیستیزانه خوانده است. منتقدان اما می گویند که اسرائیل از این اتهامزنیها برای خاموش کردن صدای مخالفان استفاده میکند. اگرچه برخی از معترضان در حال انجام اظهارات یهودیستیزانه یا تهدیدهای خشونتآمیز توسط دوربین ها شکار شدند، اما سازماندهندگان تظاهرات که برخی از آنها یهودی هستند، آن را جنبشی مسالمتآمیز برای دفاع از حقوق فلسطینیان و اعتراض به جنگ خواندهاند.
مسئولین دانشگاه کالیفرنیا، ریورساید (یوسی ریورساید)، روز جمعه از توافق با معترضان برای جمعآوری چادرهای تحصن خبر دادند.
این توافق شامل ایجاد یک کارگروه برای بررسی امکان جداسازی موقوفه ریورساید ازبقیه مجوعه دانشگاهی کالیفرنیا است. این کارگروه با در نظر گرفتن مشارکت شرکتها در تولید و توزیع تسلیحات، قصد دارد «این وجود را به گونهای سرمایهگذاری کند که هم از نظر مالی و هم از نظر اخلاقی» با رسالت آن مطابقت داشته باشد.
این اعلامیه نشان دهنده انحراف آشکار از موضع هفته پیش مجموعه دانشگاهی کالیفرنیا متشکل از ۱۰ پردیس دانشگاهی بود که صراحتا مخالفت خود با «درخواست بایکوت اسرائیل و رویگردانی اقتصادی از اسرائیل» را اعلام کرده بود.
این مجموعه دانشگاهی در بیانیهای اعلام کرد: «در حالی که دانشگاه حق اعضا برای بیان دیدگاههای مختلف را تأیید میکند، بایکوتهایی از این دست به آزادی آکادمیک دانشجویان و اساتید ما و تبادل افکار در دانشگاههای ما آسیب میزند. وجوه شهریه و تعرفههای دانشگاه کالیفرنیا جزء منابع اولیه تامینکننده بودجه دانشگاه هستند و هیچ یک از این وجوه برای مقاصد سرمایه گذاری استفاده نمی شود.»
هر دو طرف کماکان ناراضی هستند
تظاهرکنندگان در دانشگاه راتگرز - جایی که امتحانات نهایی به دلیل اعتراضات در محوطه این دانشگاه متوقف شده بود - به طور مشابه بعد از ظهر پنجشنبه چادرهای خود را جمع کردند. این دانشگاه دولتی موافقت کرد که یک مرکز فرهنگی عربی ایجاد کند و از دانشجویی که در این تحصن دخیل بود انتقام نگیرد.
فرانسین کانوی، رئیس این دانشگاه در بیانیه ای به درخواست معترضان برای رویگردانی اقتصادی از شرکتهایی که با اسرائیل تجارت میکنند و قطع روابط دانشگاه راتگرز با دانشگاه تل آویو اشاره کرد. او گفت که این درخواست در دست بررسی است، اما «چنین تصمیماتی خارج از محدوده اداری ماست.»
دانشگاه نورث وسترن در حومه شیکاگو نیز پس از توافق روز دوشنبه فضای آرامتری را تجربه کرد. این آرامش در ازای ایجاد یک کمیته مشورتی در زمینه سرمایه گذاری دانشگاه و سایر تعهدات بوجود آمد.
البته این ترتیبات جدید باعث مخالفت هر دو طرف شد. برخی از معترضان طرفدار مردم فلسطینی، این توافق را به دلیل عدم پایبندی به خواستههای اصلی خود محکوم کردند، در حالی که برخی از حامیان اسرائیل نیز گفتند که این امر نوعی تسلیم «بزدلانه» است.
جان بکمن، سخنگوی دانشگاه نیویورک گفت، حدود ۱۲ معترض که دستور پلیس برای ترک اردوگاه در دانشگاه نیویورک را رد کردند، اوایل روز جمعه دستگیر شدند و حدود ۳۰ نفر دیگر نیز داوطلبانه محل را ترک کردند. وی افزود که خود دانشگاه از پلیس شهر خواست تا در این موضوع مداخله کند.
تحصن دیگری که از اواخر روز پنجشنبه در دانشگاه ایالتی نیویورک در نیوپالتز برپا شده بود نیز توسط پلیس شکسته شد و ۱۳۲ معترض دستگیر شدند.
جنبش تحصن در دانشگاهها با هدف پایان دادن به جنگ اسرائیل علیه، از تاریخ ۱۷ آوریل (۲۹ فروردین) در دانشگاه کلمبیا آغاز شد.