ارتش روسیه مدعی است تعدادی از جنگندههای میگ-۲۹ و هواپیماهای ترابری نظامی آن-۲۶ اوکراین را در فرودگاهی در اوکراین منهدم کرده است.
به گزارش جماران، روسیه اعلام کرد حملات گسترده ای به زیرساختهای نظامی و انرژی اوکراین و انبارهای تسلیحات این کشور انجام داده و چند فروند هواپیمای جنگی اوکراین را منهدم کرده است. مقامات اوکراین نیز از تداوم حملات خود به پستهای فرماندهی، سربازان و تجهیزات نظامی روسیه خبر دادند.
ارتش روسیه مدعی است تعدادی از جنگندههای میگ-۲۹ و هواپیماهای ترابری نظامی آن-۲۶ اوکراین را در فرودگاهی در اوکراین منهدم کرده است. وزارت دفاع روسیه همچنین از دفع تعدادی موشک و پهپاد اوکراینی توسط سامانه پدافند هوایی این کشور خبر داد.
مقامات اوکراین نیز با اعلام سرنگون کردن یک هواپیمای بمبافکن روسی، از تداوم حملات خود به پستهای فرماندهی، سربازان و تجهیزات نظامی روسیه خبر دادند.
وزارت دفاع روسیه گزارش داد که ارتش روسیه در هفته گذشته دهها حمله همهجانبه به زیرساختهای نظامی و انرژی اوکراین، ساختارهای جذب نیروی نظامی، انبارهای تسلیحات و سایر اهداف انجام داده و مواضع مطلوبتری را در نقاط مختلف در شرق اوکراین از جمله کوپیانسک و دونتسک اشغال کرده است. مقامات روسیه همچنان از دفع چندین حمله اوکراین خبر دادند.
ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین نیز در همان روز در گزارش خود از وقوع دهها درگیری با نیروهای روسیه در خط مقدم و انجام حملات متعدد به پستهای فرماندهی روسیه، پرسنل و تجهیزات و سایر اهداف روسی خبر داد.
کمیسر نظامی منطقه اودسا با انتشار بیانیهای در شبکه های اجتماعی اعلام کرد که روسیه زیرساخت های بندری را مورد حمله موشکی قرار داده است. به گزارش مقامات اوکراینی، یک نفر در این حمله زخمی شده است.
روز جمعه، آژیرهای خطر حمله هوایی در شمال، مرکز و شرق اوکراین از جمله در کییف، پایتخت این کشور به صدا درآمد. حملات هوایی روسیه همزمان با نشست ویژه شورای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و اوکراین، در بروکسل رخ داد.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو روز جمعه اعلام کرد کشورهای عضو این پیمان با ارسال سامانههای دفاع هوایی بیشتر از جمله سامانههای پاتریوت به اوکراین موافقت کردهاند.
در همان روز، ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین در حساب رسمی خود در شبکههای اجتماعی نوشت که در این نشست به نیاز اوکراین به حداقل هفت سامانه دفاع هوایی پاتریوت یا سامانههای مشابه و نیاز فوری ارتش این کشور به موشکهای دوربرد و تسلیحات توپخانه اشاره کرده است. او همچنین از وعده دریافت یک میلیون گلوله توپ سخن گفت.
رایگیری مهمی نیز روز شنبه در کنگره آمریکا درباره تصویب کمک ۶۱ میلیارد دلاری نظامی به اوکراین صورت میگیرد. اوکراین چندین ماه است در انتظار نتیجه این رایگیری است.
اوکراین از انهدام یک بمبافکن تو-۲۲ بر فراز روسیه خبر داد
بر اساس اظهارات مقامات اوکراین، ارتش این کشور یک فروند بمبافکن توپولف تو-۲۲ را بر فراز روسیه سرنگون کرده است. گفته شده است ارتش روسیه توسط این نوع از هواپیماهای جنگی موشکهای کروز به سمت اوکراین شلیک کرده است.
بنا بر اظهارات نیروی هوایی اوکراین در روز جمعه ۱۹ آوریل (۳۱ فروردین)، ارتش این کشور یک فروند بمبافکن تو-۲۲ نیروی هوایی روسیه را بر فراز روسیه منهدم کرده است.
گفته شده است نیروهای اوکراین برای اولین بار از زمان شروع جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه این کشور تاکنون، یک فروند از این نوع بمبافکنهای مافوق صوت روسیه را سرنگون کردهاند.
به گفته ارتش اوکراین، این عملیات با همکاری سرویس اطلاعات دفاعی این کشور صورت گرفته و "ضربه دردناکی" به نیروی هوایی روسیه وارد کرده است.
با این حال، پیش از انتشار این خبر نیز فرماندار منطقه استاوروپل در روسیه از سقوط یک هواپیما خبر داده بود. گفته شده است که خلبانان این هواپیما صندلیهای پرتاپ شونده خود را فعال کردهاند و سقوط این هواپیما تلفاتی جانی به جای نگذاشته است.
گزارشها همچنین حاکی از آن هستند که این حادثه مربوط به سقوط یک جنگنده تو-۲۲ است. منطقه استاوروپل در قفقاز شمالی در مرز با گرجستان واقع شده است.
طبق گزارشها، شلیک به سمت این بمبافکن از صدها کیلومتر پشت خط جبهه در اوکراین صورت گرفته است.
نقش مهم بمبافکنهای تو-۲۲ نقش در حملات موشکی روسیه
بر اساس اظهارات مقامات اوکراین، روسیه از بمبافکنهای تو-۲۲ برای پرتاب موشک به سمت شهرهای اوکراین استفاده میکند.
گفته شده است که این بمبافکنهای استراتژیک که برای اولین بار در دهه ۱۹۶۰ میلادی ساخته شدهاند، توانایی پرواز طولانی با سرعت بیش از ۲۳۰۰ کیلومتر در ساعت را دارند و توسط آنها، موشکهای کروز و بمبهای هدایت شونده دوربرد پرتاب میشود.
بر اساس اطلاعات منتشر شده، بمبافکنهای تو-۲۲ میتوانند از فاصلههای چند صد کیلومتری به سمت هدفها شلیک کنند.
ترکیب موشکهای کروز با بمبافکنهای مذکور این امکان را برای ارتش روسیه فراهم کرده است تا دور از دسترس پدافند ضد هوایی و بدون پرواز بر فراز اوکراین به سمت این کشور شلیک کنند.
گفته شده است روسیه در حال حاضر از نزدیک به ۶۰ فروند بمبافکن تو-۲۲ باقیمانده در ناوگان هواپیماهای جنگی خود برخوردار است.
شولتس: جنگ در اوکراین احتمالا سالها ادامه خواهد داشت
طبق اظهارات اولاف شولتس، صدراعظم آلمان جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین احتمالا در سالهای آینده نیز ادامه خواهد داشت. او در عین حال ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه را همچنان یک"شریک گفتوگو" خواند.
جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین از بیش از ۲۶ ماه پیش تاکنون همچنان در جریان است.
در حالی که ینس استولتنبرگ، دبیر کل پیمان ناتو اخیرا به اراده کشورهای عضو این پیمان برای تقویت دفاع هوایی اوکراین اشاره کرده است، اولاف شولتس، صدراعظم جمهوری فدرال آلمان نیز در حال حاضر احتمالی برای پایان سریع این جنگ نمیبیند.
به گفته شولتس، جنگ در اوکراین احتمالا چندین سال دیگر نیز ادامه داشت. او با اشاره به ادامه حمایت نظامی کشورش از اوکراین گفت: «هیچ کس نمیتواند پیشبینی کند که آیا این جنگ پنج سال دیگر طول خواهد کشید یا نه.»
صدراعظم آلمان افزود: «ولادیمیر پوتین از آغاز جنگ تاکنون هیچ انعطافی در موضع خود نشان نداده است. صلح دیکته شده را نمیتوان پذیرفت. پوتین نباید در این مورد به هدفش برسد.»
اولاف شولتس اما در عین حال تاکید کرد که در این زمینه "حفظ روابط دیپلماسی مهم است."
صدراعظم آلمان همچنین تاکید کرد که آماده است پس از گذشت یک سال مجددا با پوتین درباره جنگ اوکراین گفتوگوی تلفنی داشته باشد.
در همین حال، او بار دیگر پوتین را متهم کرد که "اهداف امپریالیستی" دنبال میکند و وجود اوکراین را به عنوان یک کشور همچنان زیر سئوال برده است.
موضع چین و برگزاری احتمالی کنفرانس صلح در سوئیس
رئیس دولت فدرال آلمان که به تازگی با رئیس جمهور و نخستوزیر چین در پکن گفتوگو کرده است، خاطرنشان کرد: «عملا هیچ رئیس دولتی در جهان وجود ندارد که معتقد باشد که این جنگ روسیه از دیدگاه مسکو معنایی دارد. این دیدگاه همچنین در مورد کشورهایی که روابط خیلی نزدیکی با روسیه دارند نیز صدق میکند.»
موضع اخیر چین پیرامون برقراری یک فرآیند دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ، مورد استقبال شولتس قرار گرفته است.
او همچنین برگزاری احتمالی کنفرانس صلح در سوئیس را "مثبت" ارزیابی کرد و اشاره کرد: «این یک دستاوردی است که نمیتوان آن را دست کم گرفت. ما نمیتوانستیم سه یا شش ماه پیش انتظار برگزاری این کنفرانس را داشته باشیم.»
سوئیس در حال حاضر به دنبال برنامهریزی یک نشست صلح با حضور نمایندگان نزدیک به ۱۰۰ کشور جهان است. این کنفرانس قرار است در روزهای ۱۵ و ۱۶ ژوئن سال جاری میلادی (۲۶ و ۲۷ خرداد) برگزار شود.
گفته شده است روسیه به این نشست دعوت نخواهد شد، اما کشورهای دوست روسیه مانند چین، برزیل و آفریقای جنوبی قرار است در فهرست شرکتکنندگان باشند.
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا زیر فشار تصویب لایحه اوکراین
مجلس نمایندگان آمریکا پس از ماهها کشمکش سیاسی لایحه کمک ۶۱ میلیارد دلاری به اوکراین را به رای میگذارد. برخی از جمهوریخواهان تهدید کردهاند در صورت تصویب این طرح، مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان را برکنار میکنند.
جمهوریخواهان افراطی میگویند در صورت تصویب لایحه کمک به اوکراین، مایک جانسون رئیس مجلس نمایندگان را برکنارخواهند کرد
پس از ماهها کشمکش سیاسی، مجلس نمایندگان آمریکا قرار است لایحه اعطای کمک ۶۱ میلیارد دلاری به اوکراین را به رای بگذارد. جمهوریخواهان افراطی تهدید کردهاند در صورت تصویب این طرح، مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان را برکنارخواهند کرد.
این طرح از ماهها پیش به دلیل مقاومت برخی جمهوریخواهان کنگره به بنبست رسیده بود و موضع جدید مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در این زمینه اکنون او را تحت فشار گستردهای قرار داده است.
جانسون پیش از این گفته است که او به هر حال این کار را انجام خواهد داد و اطمینان دارد که این لایحه "امروز اکثریت لازم را کسب خواهد کرد."
رئیس مجلس نمایندگان چند روز پیش در گفتگو با خبرگزاری سیانان گفته بود که مطمئن است که این کار در نهایت انجام خواهد شد.
امتیاز به اعضای تندروی جمهوریخواه
روز گذشته جمهوریخواهان و دموکراتها به توافقی نادر به منظور پیشبرد رای به بسته کمکی ۹۵ میلیارد دلاری رای دادند.
از این رو قرار است که در مورد کمک به اوکراین، اسرائیل و منطقه هند-آرام به طور جداگانه رایگیری شود. ناظران، این موضوع را به عنوان امتیازی به جمهوریخواهان بدبین تلقی میکنند. بخشی از بسته کمکی ۶۱ میلیارد دلاری به اوکراین قرار است به عنوان وام اعطا شود و همچنین انتظار میرود لایحهای با تدابیر سختگیرانهتر برای تامین امنیت مرزهای آمریکا به رای گذاشته شود.
مایک جانسون پیش از این با تاکید بر حمایت ایالات متحده آمریکا از متحدان خود گفته بود که آمریکا "برای آزادی" خواهد ایستاد تا تضمین کند تا "پوتین در اروپا رژه نرود". او همچنین افزود که "آمریکای قدرتمند برای کل جهان خوب است."
کارشناسان نسبتا اطمینان دارند که بستههای کمکی پیشنهادی، اکثریت را در کنگره به دست خواهند آورد. جمهوریخواهانی مانند جرد موسکوویتز، علنا از کمک به اوکراین حمایت کردهاند و گفتهاند که ایالات متحده، از این طریق به متحدان خود در سراسر جهان پیام میدهد که "میتوانند به آمریکا تکیه کند و قدرت بیشتری به روسیه و چین منتقل نخواهد شد." این نماینده جمهوریخواه همچنین گفته بود که "اگر این قانون شکست بخورد، روسیه و چین برنده خواهند بود."
برخی از نمایندگان جمهوریخواه همچنان با این طرح مخالفند
به رغم تعدیل مواضع بسیاری از سیاستمداران حزب جمهوریخواه درباره مساله اوکراین، برخی از اعضای تندروی جمهوریخواهان همچنان به شدت با حمایت از کییف مخالف هستند و اعلام کردهاند که به همین دلیل میخواهند مایک جانسون رئیس مجلس را برکنار کنند.
کوین مککارتی رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا نیز پیشتر در شرایطی مشابه برکنار شده بود. یکی از مخالفان تصویب این لایحه، توماس مسی از کنتاکی است که گفته است "نگران است که مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان، به جای تامین امنیت مرزها، با دموکراتها برای تامین بودجه جنگهای خارجی توافق کرده باشد."
پیش از این دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق آمریکا از تلاشهای مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان در مقابله با مخالفانش در فراکسیون جمهوریخواهان، حمایت کرده بود.
کارشناسان میگویند حتی در صورت تصویب بستههای کمکی امروز، هنوز مراحل دیگری باقی میماند و این لایحه باید توسط سنا و جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا تایید و امضا شود.
دولت اوکراین همواره اعلام کرده که اکنون به شدت به ارائه این کمکها نیاز دارد و از ایالات متحده خواسته است که این طرح را تصویب کند.
جانسون که رهبری اکثریت جمهوریخواه مجلس نمایندگان ایالات متحده را بر عهده دارد، پیش از این به رغم درخواستهای پیاپی ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین و هممچنین فشارهای دولت بایدن، مانع از رایگیری این لایحه در مجلس نمایندگان شده بود اما به نظر میرسد که او طی هفتههای اخیر نظر خود را عوض کرده است.