۴۵ درصد از زمین‌های شهری چین با سرعتی بیشتر از ۳ میلی‌‌متر در سال در حال فرونشست هستند.

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، مطالعه‌ای روی داده‌های ماهواره‌ای نشان داد که نزدیک به نیمی از شهرهای بزرگ چین در معرض خطر فرونشست‌ «متوسط تا شدید» زمین قرار دارند و با افزایش سطح دریا امکان دارد طغیان آب به زندگی میلیون‌ها نفر آسیب برساند.

نتایج این مطالعه که در مجله تخصصی «Science» منتشر شده، نشان می‌دهد که ۴۵ درصد از زمین‌های شهری چین با سرعتی بیشتر از ۳ میلی‌‌متر در سال در حال فرونشست هستند.

به گفته نویسندگان این مطالعه، سرعت فرونشست در ۱۶ درصد دیگر از زمین‌های شهری چین نیز به دلیل وزن ساختمان‌ها به بیش از ۱۰ میلی‌متر در سال رسیده است.

گروهی از محققان به سرپرستی آئو زورویی از دانشگاه جنوب چین می‌گویند: «حتی بخش کوچکی از فرونشست در چین می‌تواند به تهدیدی اساسی برای زندگی شهری تبدیل شود.»

جمعیت شهری چین اکنون بیش از ۹۰۰ میلیون نفر است و در حال حاضر فرونشست سالانه زمین بیش از ۷.۵ میلیارد یوان (۱.۰۴ میلیارد دلار) خسارت به چین وارد می‌کند. 

پیش‌بینی می‌شود در قرن آینده، حدود یک چهارم از زمین‌های ساحلی این کشور پایین‌تر از سطح دریا قرار بگیرند و صدها میلیون نفر را در معرض خطر طغیان بیشتر آب قرار دهند.

رابرت نیکولز از مرکز تحقیقات تغییرات آب و هوایی تیندال در دانشگاه آنگلیا شرقی می‌گوید که این مشکل مختص به یک یا دو مکان خاص نیست بلکه به یک مشکل ملی در چین بدل شده است.

شهر تیانجین در شمال این کشور با بیش از ۱۵ میلیون نفر جمعیت به عنوان یکی از مناطق پرخطر شناخته شده است. 

سال گذشته ۳ هزار نفر از ساکنان این شهر در پی وقوع «یک فاجعه زمین شناسی ناگهانی» که محققان علت آن را فرونشست زمین و حفر چاه‌های زمین گرمایی می‌دانند، از این منطقه تخلیه شدند.

بسیاری از مناطق زغال‌سنگ قدیمی چین نیز در نتیجه استخراج بیش از حد آسیب دیده‌اند، به طوری که مسئولان اغلب مجبور می‌شوند برای تقویت زمین و جلوگیری از ریزش، بتن را به شفت‌های در حال فروپاشی تزریق کنند.

افزایش سرعت فرونشست زمین مختص به کشور چین نیست. یک مطالعه جداگانه که در ماه فوریه منتشر شد، نشان داد که حدود ۶.۳ میلیون کیلومتر مربع از زمین‌ها در سراسر جهان در معرض خطر فرونشست قرار دارند. 

اندونزی یکی از کشورهایی است که زمین‌های آن بیشترین آسیب را دیده‌؛ به طوری که بخش بزرگی از جاکارتا، پایتخت اکنون زیر سطح دریا قرار دارد.

رابرت نیکولز می‌گوید که شهرهای آسیب‌پذیر می‌توانند از تجربه توکیو در کنترل فرونشست زمین درس بیاموزند.

در دهه ۱۹۷۰ میلادی سرعت فرونشست در توکیو بسیار بالا بود اما ژاپن توانست با ممنوع اعلام کردن برداشت آب‌های زیرزمینی و اقدامات مهندسی، فرونشست در این منطقه را به صفر برساند.

براساس مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۲ میلادی از میان ۴۴ شهر ساحلی با بیشترین سرعت فرونشست زمین ۳۰ شهر آن در آسیا قرار دارند.

مت وی، کارشناس ژئوفیزیک در دانشگاه رود آیلند می‌گوید که این پدیده به دنبال شهرنشینی و رشد جمعیت افزایش یافته است. هرچه تراکم جمعیت و استخراج آب بیشتر باشد، فرونشست زمین نیز بیشتر خواهد بود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی تحولات چین
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.