پاریس، دوحه و قاهره به ایستگاه های تکمیل کننده دورهای مختلف مذاکراتی برای حصول آتش بس میان اسرائیل و حماس تبدیل شده اند. برخی منابع آگاه مصری با اعلام برگزاری مذاکراتی در دوحه درباره غزه اعلام کردند که مذاکرات آتی در قطر درباره غزه در واقع در ادامه نشست‌های اخیر پاریس بوده و با نشست آتی در مصر کامل می‌شود.

 به گزارش جماران، پنج ماه پس از آغاز بمباران بی امان نوار غزه توسط اسرائیل،  گزارش های رسانه ای حاکی از آن است که طرف‌های شرکت‌کننده در مذاکرات پاریس موفق شده اند به چارچوب کلی دست پیدا کنند که امضای توافق آتش بس میان دو طرف فلسطینی و اسرائیلی را تسریع می کند.

همزمان در حالی که برخی از  برخی منابع مصری از مذاکرات آتی در دوحه و قاهره در راستای تکمیل مذاکرات اخیر در پاریس درباره غزه خبر دادند،  دفتر امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه اعلام کرد که تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر که به عنوان میانجی برای توقف حملات علیه غزه تلاش می‌کند، طی هفته جاری برای انجام مذاکراتی با ماکرون به پاریس سفر خواهد کرد.

به گزارش رسانه ها، طبق اعلام دفتر ریاست جمهوری فرانسه، سفر امیر قطر به پاریس در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه انجام خواهد شد واین اولین سفر آل ثانی به فرانسه از سال 2013 است که به عنوان امیر قطر منصوب شد. دوحه به عنوان یک میانجی برای برقراری آتش‌بس در غزه و تبادل اسرا میان جنبش حماس و رژیم اسرائیل تلاش می‌کند.

به نظر می رسد که پاریس، دوحه و قاهره به ایستگاه های تکمیل کننده دورهای مختلف مذاکراتی برای حصول آتش بس میان اسرائیل و حماس تبدیل شده اند.  برخی منابع آگاه مصری با اعلام برگزاری مذاکراتی در دوحه درباره غزه اعلام کردند که مذاکرات آتی در قطر درباره غزه در واقع در ادامه نشست‌های اخیر پاریس بوده و با نشست آتی در مصر کامل می‌شود. به گفته این منابع اسرائیل، آمریکا، قطر، مصر و هیئتی از جنبش حماس شرکت‌کنندگان در مذاکرات آتی خواهند بود.

مقام های رژیم اسرائیل اعلام کرده اند که برای پیگیری مذاکرات درباره توافق آزادسازی اسرای اسرائیلی، هیئت خود را طی روزهای آتی به قطر اعزام می‌کند.

آمریکا چه می گوید؟

نخستین اظهارنظر درباره نزدیک شدن طرفین به آتش بس از سوی  جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید بود :  نمایندگان آمریکا، مصر، قطر و «اسرائیل» در پاریس به توافقی درباره چارچوب اصلی توافقنامه اسرا به منظور اعلام آتش‌بس در غزه رسیدند.

سالیوان به شبکه خبری «سی‌ان‌ان» آمریکا گفت: این توافق هنوز در دست مذاکره است، باید مذاکرات غیرمستقیمی میان قطر و مصر با جنبش حماس انجام شود. جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا هنوز از طرح اسرائیل برای عملیات نظامی در رفح مطلع نشده، اما بر این باوراست که باید از جان غیرنظامیان حفاظت شود.

نتانیاهو نه تایید کرد نه تکذیب

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل که اشتیاق زیادی برای ادامه جنگ در غزه و حمله به رفح دارد پس از سخنان جیک سالیوان تلاش کرد نتیجه مذاکرات در پاریس و دوحه را در حالت ابهام نگاه دارد. به گزارش رسانه ها، او در گفتگویی با شبکه خبری «سی‌بی‌اس نیوز» از افشای جزئیات مذاکرات خودداری کرد و با متهم کردن جنبش حماس به ارائه درخواست‌هایی «غیرواقع‌بینانه»، تنها مدعی شد، «حماس باید راه‌حلی منطقی را بپذیرد.»

www.politico

نتانیاهو در ادامه سخنانش اعلام کرد که جلسه ای با اعضای کابینه برای بررسی یک طرح نظامی دوگانه شامل «تخلیه» غیرنظامیان فلسطینی و عملیاتی برای «نابودی» باقی‌مانده‌های گردان‌های حماس برگزار خواهد کرد. او در ادامه مدعی شد که آتش بس تنها ادامه حمله نظامی به بخش های مختلف غزه برای نابودی حماس را به تعویق می اندازد اما در انجام این حمله شکی وجود ندارد.

او با تاکید بر اینکه نمی‌داند توافقی حاصل خواهد شد یا نه، مدعی شد، «اگر حماس از خواسته‌های غیرواقع‌بینانه خود دست بردارد، توافقی حاصل خواهد شد و عملیات در رفح کمی به تعویق خواهد افتاد.»

نتانیاهو در ادامه نیز مدعی شد که قصد دارد در صورت حصول توافقی برای تبادل اسرا و بازداشتی‌ها، عملیات نظامی در رفح را به تعویق بیندازد : «اگر توافقی حاصل نشود، نیروهای اسرائیلی در رفح اقدام خواهند کرد.»

نتانیاهو با تکذیب وجود اختلاف‌نظرهایی با آمریکا درباره لزوم تخلیه غیرنظامیان از رفح، مدعی شد که تعهد می‌دهد آنها به منطقه‌ای در شمال رفح منتقل می‌شوند.

همزمان گیدئون سار، وزیر کابینه اضطراری (جنگی) نتانیاهو در میانه زمزمه های رسانه ای درباره نزدیک شدن به آتش بس در غزه می گوید که چارچوب توافق هفته گذشته در پاریس برای آتش‌بس موقت و آزادی گروگان‌ها ( اسرا)  در چارچوب پارامترهای اسرائیل است، اما آنها همچنان منتظر پاسخ حماس هستند. او در این باره گفت :  «ما هنوز نشنیده ایم که حماس به این چارچوب پاسخ مثبت داده است، من پیشنهاد می کنم صبورانه صبر کنیم. از آنجایی که من متوجه شدم، آنچه در پاریس ارائه شد با خطوط قرمز ما مطابقت دارد، اما باید شریکی وجود داشته باشد.»

به گزارش بی بی سی انگلیسی ،  یک مقام ارشد فلسطینی که از نزدیک از مذاکرات مطلع است، پیشتر به بی بی سی گفته بود که هیچ پیشرفت واقعی در پاریس حاصل نشده است . او مذاکره کنندگان را به افشای اطلاعات نادرست برای افزایش فشار بر حماس متهم کرده بود. حماس همچنین تاکنون در مورد آخرین گزارش ها از پیشرفت در دستیابی به توافق اظهار نظری نکرده است.

توبیخ رئیس موساد برای نرمش در مذاکرات پاریس

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل به اصلی ترین مانع برای برقراری آتش بس در نوار غزه تبدیل شده است. در حالی که خانواده های اسرای در اختیار حماس به شدت از تداوم حملات اسرائیل که به تهدید جانی برای اسرای این رژیم تبدیل شده، انتقاد می کنند و جامعه جهانی اسرائیل را برای کشتار بی امان شهروندان غیرنظامی مواخذه می کند، نتانیاهو حتی با توقف بشردوستانه جنگ هم مخالف است. براساس گزارش شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم اسرائیل، نخست وزیر این رژیم پس از بازگشت دیوید بارنیا، رئیس موساد از مذاکرات پاریس، او را توبیخ کرده و از او خواست در این مذاکرات، موضعگیری سرسختانه بیشتری داشته باشد.

براساس گزارش وب‌سایت «آکسیوس» هیات اسرائیلی شامل روسای موساد، شین‌بت و اطلاعات ارتش این رژیم به تل‌آویو بازگشتند و گزارشی از مذاکرات پاریس را به کابینه جنگ ارائه کرده اند. گزارشی که ظاهرا به مذاق نخست وزیر جنگ طلب اسرائیل خوش نیامده است.

روز جمعه در پاریس مذاکراتی با حضور نمایندگان مصر، قطر و آمریکا برای بررسی راه‌های دستیابی به قرارداد تبادلی میان رژیم صهیونیستی و حماس و نیز برقراری آتش‌بسی در نوار غزه انجام شد. در این مذاکرات ویلیام برنز، رئیس سیا، محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، نخست وزیر قطر و عباس کامل، رئیس سرویس اطلاعات مصر حضور داشتند.

آتش بس در غزه مساوی آتش بس با حزب الله نیست

در شرایطی که طبق مستندات میدانی اسرائیل و حماس تا برقراری آتش بس فاصله قابل توجهی دارند،  یوآو گالانت، وزیر جنگ  رژیم اسرائیل در بازدیدی که از مرکز فرماندهی منطقه شمال  در «صفد» واقع در نزدیکی مرزهای شمالی فلسطین اشغالی  با لبنان داشت، تهدید کرد که «حتی اگر آتش بس موقتی با حماس در نوار غزه برقرار شود، حملات علیه حزب‌الله لبنان تشدید می‌شوند. » او در ادامه مدعی شد که «ما فعالان و فرماندهان حزب الله را هدف قرار می‌دهیم و حتی اگر (توافق) آتش‌بسی در غزه امضا شود، حملات را تشدید خواهیم کرد تا زمانی که حزب‌الله تسلیم شود. هدف ساده است، عقب‌نشینی حزب‌الله تا جایی که باید باشد یا با توافق و یا با زور»

هشدارهای جوزپ بورل و عبدالله دوم

اصرار بنیامین نتانیاهو برای ادامه جنگ در غزه و البته مخالفت ایالات متحده با قطعنامه های مطرح شده در شورای امنیت سازمان ملل متحد برای اعمال فشار بر تل آویو برای توقف کشتار غیرنظامیان صدای دوستان آمریکا را هم در اروپا و منطقه بلند کرده است.

جوزپ بورل،  مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا در گفتگویی با روزنامه اسپانیایی «ال‌پائیس» گفت: ما در واقع در دل یک فاجعه هستیم و سازمان ملل مجبور شد کمک‌های بشردوستانه را به حالت تعلیق درآورد، اسرائیل از گرسنگی به عنوان یک اسلحه استفاده می‌کند و این برخلاف قوانین بین‌المللی است. غزه ویران شد و استفاده از قدرت نامتناسب بود، طرح‌های بنیامین نتانیاهو درباره نوار غزه  غیرقابل قبول است. این طرح‌ها در میان نسل‌ها نفرت ایجاد می‌کند.

پادشاه اردن نیز در جریان دیدار با رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نسبت به توسعه دامنه درگیری و نیز تداوم جنگ علیه نوار غزه در ماه مبارک رمضان هشدار داد.

عبدالله دوم بر لزوم تلاش برای برقراری آتش‌بس فوری و دائمی در غزه و حفاظت از جان غیرنظامیان بی‌گناه تاکید کرد. او  ضمن هشدار نسبت به تشدید تنش در کرانه باختری، خشونت‌های شهرک‌نشینان افراطی علیه فلسطینیان و هتک حرمت مقدسات اسلامی و مسیحی در شهر قدس اشغالی، بر مخالفت کشورش با هرگونه تلاش برای جداسازی کرانه باختری و نوار غزه که بخش لاینفک کشور واحد فلسطینی هستند، تاکید کرد.

از چارچوب توافق چه می دانیم؟

به گزارش آسوشیتدپرس، به گفته یک مقام ارشد مصری، پیش‌نویس توافق شامل آزادی حداکثر 40 زن و گروگان‌های ( اسرای)  مسن‌تر در غزه در ازای 300 اسیر فلسطینی در اسارت اسرائیل می‌شود که عمدتاً زنان، خردسالان و افراد مسن هستند. توقف شش هفته ای پیشنهادی در جنگ به صدها کامیون کمک رسانی اجازه می دهد تا هر روز وارد غزه از جمله نیمه شمالی قلمرو محاصره شده شوند. مذاکره کنندگان با یک ضرب الاجل غیر رسمی برای آغاز ماه رمضان در حدود 10 مارس روبرو هستند.

از آغاز جنگ، 29،514 فلسطینی در حملات اسرائیل کشته و نزدیک به 70،000 زخمی شدند. براساس گزارش وزارت بهداشت حماس در غزه،  دو سوم کشته شدگان زن و کودک بوده اند. به گزارش آسوشیتدپرس، اسرائیل می گوید حداقل 10000 عضو حماس را کشته است. البته اسرائیلی ها مدرکی برای اثبات این ادعای خود ارائه نمی کنند.

Untitled

مقاومت اسرائیل در برابر ارسال کمک های بشردوستانه به غزه، این منطقه را گرفتار یک فاجعه انسانی بی سابقه کرده است. برهمین اساس  آژانس های امدادرسان و بسیاری از دولت های غربی هشدار داده اند که عواقب حمله به رفح می تواند وخیم باشد. آنروا - آژانس سازمان ملل برای کمک به آوارگان فلسطینی - می گوید که ارسال کمک به شمال غزه را متوقف کرده است زیرا کاروان ها توسط ساکنان آسیب دیده این منطقه غارت می شوند. یکی از کامیون های آن نیز در 5 فوریه مورد اصابت گلوله اسرائیل قرار گرفت. سازمان ملل در مورد خطر فزاینده قحطی در غزه هشدار داده است، فیلم‌هایی که به طور گسترده پخش شده است نشان می‌دهد مردم غزه در شمال در شرایط ناامیدکننده برای دریافت غذا در صف ایستاده‌اند. رسانه های محلی گزارش می دهند که یک پسر دو ماهه فلسطینی روز جمعه در بیمارستان الشفاء شهر غزه بر اثر گرسنگی جان باخته است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.