ژنرال الکساندر سیرسکی که هفته گذشته سکان ارتش اوکراین را در دست گرفت، گفت که نیروهای ارتش این کشور به مواضع امنتر خارج از شهر آودیئیفکا بازگشتهاند. این عقبنشینی که هدف آن نجات جان نیروهای اوکراینی اعلام شده به دلیل کمبود مهمات صورت میگیرد.
به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان در کنفرانس امنیتی مونیخ اعلام کرد که پیمان ناتو به اوکراین نیرو نمی فرستد زیرا غرب نمی خواهد که با روسیه رویارویی مستقیم داشته باشد.
شولتس در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت:به باور من دو مساله مهم هستند یکی اینکه تهدید روسیه واقعی است و باید توان نظامی و بازداندگی ما مانند گذشته ثابت بمانند. دوم اینکه ما رویارویی میان روسیه و ناتو را نمی خواهیم به همین دلیل حامیان اوکراین از همان ابتدای جنگ بر این مساله به توافق رسیدند که سربازان مان را به اوکراین نفرستیم.
صدراعظم آلمان در ادامه گفت که اروپا بدون در نظر گرفتن اینکه رئیس جمهور آینده آمریکا چه کسی است، باید در بخش امنیت خود سرمایه گذاری بیشتری بکند.
در همین حال، فرمانده جدید ارتش اوکراین در ساعات اولیه روز شنبه گفت که نیروهای این کشور از شهر ویران شده آودیئیفکا در شرق این کشور عقب نشینی کردند. اتفاقی که زمینه را برای بزرگترین پیشروی روسیه از ماه مه ۲۰۲۳ که شهر باهموت را تصرف کرده بودند، هموار کرد.
ژنرال الکساندر سیرسکی که هفته گذشته سکان ارتش اوکراین را در دست گرفت، گفت که نیروهای ارتش این کشور به مواضع امنتر خارج از شهر آودیئیفکا بازگشتهاند. این عقبنشینی که هدف آن نجات جان نیروهای اوکراینی اعلام شده به دلیل کمبود مهمات صورت میگیرد.
در هفتههای اخیر بارها مقامهای اوکراینی از کمبود مهمات و تسلیحات نظامی گلایه کرده بودند اما همچنان جمهوریخواهان در آمریکا با ارائه این کمکهای نظامی جدید به کییف موافقت نمیکنند.
سیرسکی در بیانیهای در خصوص عقبنشینی گفت: «تصمیم گرفتم برای جلوگیری از محاصره و حفظ جان و سلامت سربازان، یگانهای خود را از شهر خارج کنم و بتوانیم از نقاط امنتری به دفاع ادامه دهیم.»
از دست دادن شهر آودیئیفکا که تقریبا دو سال پس از تهاجم تمام عیار روسیه رخ میدهد، ممکن است به زلنسکی فرصت قویتری بدهد تا در سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ که قرار است صبح روز شنبه صورت گیرد، بیشتر درباره لزوم دریافت کمکهای تسلیحاتی کمک بخواهد.
جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده روز پنجشنبه گفته بود که آودیئیفکا به دلیل مخالفت چندین ماهه جمهوریخواهان برای تخصیص کمکهای نظامی جدید به کییف در خطر سقوط کامل قرار دارد.
تصرف آودیئیفکا نقشی کلیدی برای رسیدن به هدف روسیه در جهت کنترل کامل بر دو استان منطقه دونباس دارد و میتواند در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ماه آینده روسیه، به عنوان یک دستاورد بزرگ در تبلیغات انتخاباتی ولادیمیر پوتین ارائه شود.
سیرسکی میگوید که نیروهای ارتش اوکراین در حال اتخاذ تدابیری برای تثبیت وضعیت و حفظ مواضع خود هستند. هنوز هیچ یک از مقامهای روسی در این خصوص اظهار نظری نداشتهاند.
روسیه حملات خود به آودیئیفکا را در ماه اکتبر افزایش داد و اوکراینیها در مقابل این حملات در موضع ضعف قرار داشتند و نفود و تسلط سربازان روسی به تدریج در مناطق پیرامونی آودیئیفکا افزایش یافت.
تیپ سوم ارتش اوکراین که یک واحد تهاجمی پیاده نظام اوکراینی است این هفته به این شهر منتقل شده بود تا به جای سایر نیروهای اوکراینی که از جنوب شرقی آودیئیفکا عقبنشینی کرده بودند به جنگ با دشمن ادامه دهند.
نیروهای این تیپ درگیری در آودیئیفکا را «جهنمی» توصیف کرده و تعداد مدافعان اوکراینی در مقابل نیروهای روسی را نسبتی همچون ۶ به ۱۰۰ تخمین زده بودند.
اکنون چیزی کمتر از هزار نفر در این شهر باقی مانده و بیشتر شهروندان آودیئیفکا خانه و کاشانه خود را رها و فرار کرده اند.