شمار شهدای تجاوز رژیم اسرائیل به نوار غزه از هفتم اکتبر تا کنون به 27هزار و 19شهید رسید.

به گزارش جماران به نقل از الجزیره، وزارت بهداشت نوار غزه اعلام کرد که شمار شهدای تجاوز رژیم اسرائیل به نوار غزه از هفتم اکتبر تا کنون به 27هزار و 19شهید رسید.

این وزارتخانه تأکید کرد که شمار زخمی های این تجاوز در همین مدت نیز به 61هزار و 391 نفر رسید.

وزارت بهداشت نوار غزه در ادامه تأکید کرد که رژیم اشغالگر طی 24 ساعت گذشته 15 جنایت در نوار غزه مرتکب شد که در نتیجه آن 118 شهروند فلسطینی به شهادت رسیدند و 190 شهروند دیگر زخمی شدند.

جزئیات توافق احتمالی آتش‌بس در غزه به روایت رسانه‌های اسرائیلی

رسانه‌های اسرائیلی از شب گذشته بر روی انتشار جزئیات توافق احتمالی آتش‌بس و تبادل اسرا با حماس و موارد مورد اختلاف میان دو طرف، متمرکز شده‌اند.

کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که رئیس موساد دیوید بارنیا، «سند اولیه» توافق احتمالی مبادله اسرا با حماس را به شورای جنگ ارائه کرده که شامل آزادی ۳۵ اسیر اسرائیلی در مرحله نخست در مقابل آتش‌بس ۳۵ روزه در نوار غزه است.

بر اساس این گزارش، ۳۵ اسیر اسرائیلی شامل زنان، سالمندان و مجروحان خواهد بود به این ترتیب که در قبال هر اسیر، یک روز آتش‌بس برقرار شود. امکان تمدید این آتش‌بس برای یک هفته دیگر و مذاکره درباره تکمیل مرحله دوم وجود دارد و شامل آزادی همه اسرا حتی کسانی که حماس آن را نظامی می‌خواند خواهد بود و در مقابل، اسرای فلسطینی که به ادعای تل‌آویو دستشان به خون صهیونیست‌ها آغشته است نیز مشمول این مبادله خواهند شد.

کانال 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که هضم موضوع آزادی این اسرا برای صهیونیست‌ها و مقامات سیاسی دشوار خواهد بود و بحث در اسرائیل فقط به این موضوع مربوط نمی‌شود که چه تعداد اسیر فلسطینی آزاد می‌شوند، بلکه مربوط به این است که کدام اسرا آزاد خواهند شد و به همین دلیل «تا لحظه تنظیم این گزارش، هیچ توافقی در مورد تعداد اسرای (فلسطینی) که آزاد خواهند شد، صورت نگرفته است». اما به هر حال «توپ اکنون در زمین حماس است که هنوز به میانجیگران پاسخی در خصوص این پیشنهاد نداده است».

از سوی دیگر روزنامه یدیعوت آحارانوت شب گذشته گزارش داد که حماس بر آزادی سه اسیر فلسطینی که تنها یکی از آنها عضو این جنبش است، پافشاری می‌کند. در فهرستی که انتظار می‌رود حماس ارائه کند، «نام‌های بزرگی وجود دارند که می‌توانند چهره تشکیلات خودگردان فلسطین را تغییر دهند و در رأس آنها، مروان برغوثی، رهبر فتح قرار دارد که در آخرین نظرسنجی انجام‌شده در کرانه باختری به عنوان نامزد ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین پس از ابومازن، از بیشترین شانس و حمایت برخوردار است».

این در حالی است که البرغوثی که در سال ۲۰۰۲ دستگیر شده، به دلیل عملیات ضد اسرائیلی که طی آن پنج اسرائیل کشته و چندین نفر زخمی شدند به پنج سال حبس ابد و ۴۰ سال زندان محکوم شده است.

به نوشته این روزنامه، اسم دومی که حماس تاکید دارد در فهرست مبادله اسرا حتما باشد، «احمد سعدات» دبیرکل جبهه خلق برای آزادی فلسطین است که در سال ۲۰۰۱ به اتهام برنامه‌ریزی برای ترور وزیر جهانگردی رژیم اسرائیل رحبعام زئیفی در سال ۲۰۰۱ به اسارت گرفته شد. اسرائیل پیشتر در جریان سند تبادل اسرای فلسطینی با گلعاد شالیت در سال ۲۰۰۱، به هییچ وجه زیر بار آزادی این رهبر فلسطینی نرفت. او نیز مانند البرغوثی از شخصیت‌های محبوب و تاثیرگذار در جامعه فلسطین است. اما اسیر سوم، «عبدالله البرغوثی» عضو حماس و از فرماندهان شاخه نظامی این جنبش در کرانه باختری است که در حکمی بی‌سابقه به ۶۷ سال زندان محکوم شده است.

این اخبار در حالی منتشر می‌شود که حماس هنوز واکنشی به این گزارش‌های رسانه‌های اسرائیلی نشان نداده است. تنها «اسامه حمدان» از رهبران حماس روز چهارشنبه تصریح کرد که مقاومت درحال بررسی پرونده تبادل اسرا و یافتن تضمین‌هایی درباره پایبندی اسرائیل به هرگونه توافقی در این خصوص است هرچند که بزرگترین تضمین، «توانایی ما در پاسخگویی به تجاوزات در عرصه های مختلف است».

وی تاکید کرد که «حماس با نیروهای مختلف مقاومت در حال بررسی تفاهمی است تا پاسخ واحدی به میانجی‌گران بدهد».

وزارت خارجه قطر نیز با اشاره به اینکه حماس در حال بررسی یک پیش‌نویس برای آتش‌بس و تبادل اسراست، اعلام کرد «به لحظات خوبی رسیدیم که ۲ هفته قبل با آن فاصله داشتیم».

«لئو واردکار» نخست وزیر ایرلند نیز گفت که با رهبران اروپا تلاش برای آتش بس در نوار غزه و ورود کمک ها و آزادی اسیران را مطرح می کند.

 

بازسازی غزه به ده‌ها سال و میلیاردها دلار نیاز دارد

کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل اعلام کرد که بازسازی شرایط اجتماعی-اقتصادی نوار غزه، به ده‌ها سال و کمک بین‌المللی قابل توجه نیاز است.

 شرایطی که توقف کمک برخی کشورهای غربی به «آنروا» خبرساز شده، یک نهاد سازمان ملل گزارشی درباره وضعیت وخیم اقتصادی و اجتماعی غزه منتشر کرد.

در گزارش کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل آمده که اقتصاد غزه برای رسیدن به سطح قبل از جنگ، به میلیاردها دلار نیاز دارد و وضع اجتماعی و اقتصادی غزه از زمان حملات اسرائیل به شدت وخیم شده است.

کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل اعلام کرده که در گزارش خود به تصاویر ماهواره‌ای و داده‌های رسمی استناد کرده است.

گفته شده که اقتصاد غزه در سه فصل ابتدایی سال ۲۰۲۳ به میزان چهار و نیم درصد کاهش یافته بود اما جنگ اسرائیل این کاهش را تشدید کرده است.

کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل اعلام کرد، اگر جنگ اسرائیل فوراً پایان یابد و بلافاصله بعد از آن بازسازی غزه شروع شود و روند رشد ۲۰۰۷ تا ۲۰۲۲ با نرخ رشد متوسط ۰.۴ درصد ادامه یابد، تا سال ۲۰۹۲ طول می‌کشد که سطح تولید ناخالص داخلی سال ۲۰۲۲ غزه تکرار شود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.