به گفته مقامات اوکراینی، حملات گسترده بامداد روز جمعه روسیه به چندین شهر این کشور از جمله کی‌یف، پایتخت دست کم ۱۸ کشته و ۱۳۲ مجروح بر جای گذاشت.

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، در پی حملات کسترده موشکی و پهپادی روز جمعه روسیه به چندین شهر اوکراین از جمله کی‌یف، خارکیف و اودسا که بیش از ۱۰۰ کشته و مجروح به جا گذاشت، در سراسر خاک این کشور حالت آماده‌باش هوایی اعلام شد.

 به گفته مقامات اوکراینی، حملات گسترده بامداد روز جمعه روسیه به چندین شهر این کشور از جمله کی‌یف، پایتخت دست کم ۱۸ کشته و ۱۳۲ مجروح بر جای گذاشت.

در پی این حملات، لهستان، کشوری که عضو ناتو است نیز اعلام کرد که یک شی پرنده ناشناسی از اوکراین وارد حریم هوایی این کشور شده است، حادثه ای که می تواند با این حملات روسیه مرتبط باشد.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس ضمن اشاره به گستردگی حملات بامداد جمعه به کشورش نوشت: امروز روسیه تقریباً از همه انواع سلاح‌های زرادخانه خود برای حمله به اوکراین استفاده کرد.

بنا به ادعای مقامات نیروی هوایی اوکراین، در این حمله دست کم ۱۵۸ موشک و پهپاد از سوی ارتش روسیه شلیک شد که ۱۱۴ فوند از آنها منهدم شدند.

یوری ایگنات، سخنگوی نیروی هوایی اوکراین به خبرگزاری فرانسه گفت: «به استثنای روزهای نخست جنگ، به طور کلی این بزرگ‌‌ترین و گسترده‌ترین حمله موشکی (روسیه) بوده است.»

آندری ایرماک، رئیس دفتر ریاست جمهوری اوکراین نیز تاکید کرد که هدف عمده این حملات «تاسیسات و ساختمان‌های غیرنظامی» بوده است.

وی در با انتشار مطلبی در شبکه اجتماعی تلگرام افزود: ما هر کاری که ممکن است برای تقویت سپر دفاع هوایی خود انجام می دهیم، اما جهان باید ببیند که برای متوقف کردن این حملات به کمک و ابزار بیشتری نیاز داریم.

بزرگ‌ترین حمله موشکی به پایتخت

ویتالی کلیچکو، شهردار پایتخت با اعلام اینکه دفاع ضدهوایی در این شهر «فعالانه در حال کار است» گفت که صدای انفجار بزرگ روز جمعه شنیده شده و «خانه‌های مسکونی هدف قرار گرفته‌اند.»

ارتش اوکراین اوایل صبح امروز اعلام کرده بود که سه فروند پهپاد  را بر فراز شهر کونوتوپ سرنگون کرده است.

در این سری حملات گسترده روسیه که تا اوایل صبح ادامه داشت شهر خارکیف دستکم ده بار هدف حمله قرار گرفت، هرچند تا کنون تلفاتی از آن گزارش نشده است.

ایگور ترخوف، شهردار این شهر، با بیان اینکه یک بیمارستان در این ناحیه آسیب دیده است گفت که حملات با موشک‌های اس-۳۰۰ و ایکس-۲۲ انجام شده و سیستم برق‌رسانی حمل‌و‌نقل را مختل کرده است.

در لویو، شهری که کمتر مورد هدف قرار می‌گیرد، مقامات شهری از دو حمله با «۱۰ پهپاد » در منطقه خبر داده‌اند.

به‌گفته آندری سادووی، شهردار لویو در این حملات «یک تاسیسات مهم» هم دچار آتش‌سوزی شده با این حال او به جزئیات بیشتری اشاره نکرد.

مقامات اوکراین همچنین از انفجارهایی در منطقه دنیپرو خبر دادند. ارتش گفته است که این انفجارها حاصل موشک‌های هدایت‌شونده‌ای بودند که توسط توسط بمب‌افکن‌های روسی شلیک شدند.

این سلسه حملات گسترده به شهرها پس از آن صورت می‌گیرد که روسیه روز سه‌شنبه تایید کرد که یکی از کشتی‌هایش در کریمه در نتیجه حمله اوکراین آسیب دیده است.

سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه گفته است که ولادیمیر پوتین، رئیس‌ جمهوری این کشور را در جریان «صدمه» به ناو بزرگ «نووچرکاسک» قرار داده است. ارتش اوکراین گفته بود این کشتی را که «حامل پهپاد» بوده است با استفاده از موشک‌های کروز «منهدم» کرده است.

در همین حال وزارت دفاع روسیه روز جمعه اعلام کرد که یک پهپاد اوکراینی را بالای منطقه کورسک در شمال مرز این کشور ساقط کرده است.

 

مانع غیرمنتظره در آلمان بر سر راه تولید مهمات اتحادیه اروپا جهت حمایت از اوکراین در جنگ

 

در حالی که صنایع نظامی اروپا در تلاش برای افزایش تولید خود جهت کمک به اوکراین در جنگ با روسیه هستند، تصمیم مقامات یک شهر کوچک در غرب آلمان باعث شده تا این روند با مانع مواجه شود.

مقامات شهر ۸۰ هزار نفری «ترویزدورف»، در مکانی نه چندان دور از شهر کلن، غول تسلیحاتی آلمان «دیل دیفنس» را که کارخانه‌ای محلی در این شهر دارد به چالش کشیده‌اند.

از آنجا که تولید مهمات فرایندی چندبخشی و زنجیره‌ای است، «نه» این شهر کوچک که حلقه‌ای مهم در ساخت تجهیزات جنگی در آلمان محسوب می‌شود، باعث بروز اختلال در توانایی اتحادیه اروپا جهت تولید بیشتر شده است.

در اوایل سال جاری، ۲۷ عضو اتحادیه اروپا متعهد شدند که تامین گلوله‌های توپخانه مورد نیاز اوکراین را افزایش دهند و آن را به یک میلیون گلوله تا مارس ۲۰۲۴ برسانند زیرا نیروهای کی‌یف با کمبود مهمات مواجه شده‌اند. از این تعداد تا کنون ۳۰۰ هزار گلوله تحویل شده است.

در حالی که کارشناسان می گویند کی‌یف به ۳ میلیون گلوله در سال نیاز دارد، بوریس پیستوریوس وزیر دفاع آلمان ماه گذشته هشدار داد که اتحادیه اروپا احتمالاً در رسیدن به هدف ماه مارس خود برای ارسال حتی یک میلیون گلوله هویتزر که به شدت مورد نیاز اوکراین است، ناکام خواهد ماند.

شهر ترویسدورف به ندرت نقشی در سیاست بین‌الملل ایفا می‌کند، اما کار چنان بالا گرفته است که وزیر دفاع آلمان در ابتدای دسامبر در پارلمان این کشور مقامات این شهر را به طور ضمنی بازخواست کرد و از شهرداری‌ها و مناطق ایالتی خواست تا برای سرعت بخشیدن به ساخت تسلیحات تلاش کنند.

بوریس پیستوریوس در این باره گفت: «گلوگاه واقعی تولید مهمات در اروپا و آلمان تحت فشار قرار دارد.»

کارخانه محلی متعلق به شرکت دیل دیفنس دستگاه‌های احتراق مورد نیاز برای موشک‌ها و گلوله‌های توپ را تولید می‌کند. از این قطعات در ساخت سامانه پدافند هوایی «ایریس-تی» (Iris-T) استفاده می‌شود که تا کنون سه عدد از آنها آن توسط دولت آلمان به اوکراین تحویل داده شده است.

نزاع میان مقامات شهری و کارخانه تسلیحات‌سازی از آنجا شروع شد که دیل دیفنس تصمیم گرفت یک زمین را که به تازگی در این شهر به فروش گذاشته شده بود، بخرد تا بتواند ظرفیت تولید خود را افزایش دهد. در مقابل اما مقامات محلی گفتند در نظر دارند این قطعه زمین را که به اندازه ۵۰ زمین فوتبال است و در نزدیکی مرکز شهر قرار دارد، به خانه و دفاتر اداری تبدیل کنند.

توماس بودن مولر، از اعضای هیئت مدیره دیل دیفنس، گفته است به چالش کشیده شدن تصمیمات این شرکت «توانایی دفاعی جمهوری فدرال آلمان» را تضعیف می‌کند.

طیف وسیعی از اعضای شورای شهر، از الکساندر بیبر شهردار محافظه‌کار گرفته تا سبزها و چپ‌گرای افراطی که قریباً دو سوم اعضای شورا را تشکیل می‌دهند با تخصیص چنین منطقه وسیعی در مرکز شهر به کارخانه‌ای تسلیحاتی مخالفت کرده‌اند.

دلیل این امر این است که به گفته مقامات محلی، تولید مواد منفجره و ابزارهای جنگی به مناطق حفاظتی عظیمی در اطراف کارخانه نیاز دارد که به دلایل ایمنی در قطعه زمین جدید وجود ندارد.

در همین خصوص ماری اگنس استراک زیمرمن، رئیس کمیته دفاعی پارلمان آلمان و حامی سرسخت اوکراین، موضع شهردار ترویزدورف را «غیرمسئولانه» خواند و گفت: «اگرچه این مسئله در مورد اوکراین است، اما بالاتر از همه به امنیت خود آلمان برمی‌گردد.»

با وجود برگزاری جلسات میانجیگری در آستانه تعطیلات کریسمس، هنوز دو طرف به توافقی نرسیده‌اند و شهردار از موضع خود کوتاه نیامده است.

پیشتر در اوایل سال جاری گروه «راین‌متال»، یکی دیگر از پرچمداران صنعت تسلیحات آلمان، اعلام کرد که کارخانه جدید تولید پودر مهمات در منطقه زاکسن در شرق آلمان ایجاد نخواهد کرد.

این پروژه باعث نگرانی مردم محلی شده بود و با عدم استقبال عمومی، راین متال پروژه را به مکان دیگری در بایرن منتقل کرد.

 

انهدام 3 موشک آمریکایی اوکراین در آسمان روسیه

به گزارش روسیا الیوم، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که سامانه های دفاع هوایی این کشور 3 موشک اوکراینی ضد رادار از نوع هارم ساخت آمریکا را در آسمان منطقه بیلگورود سرنگون کردند.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.