این جنگ غزه را ویران می کند اما اثرات و تبعات آن فقط به غزه محدود نخواهد شد.

به گزارش جماران، گاردین در سرمقاله امروز به بررسی وضعیت فاجعه بار نوار غزه در سایه بمباران مداوم رژیم اسرائیل پرداخته و می نویسد: ما نمی توانیم و نباید از آنچه در غزه اتفاق می افتد روی برگردانیم.  نیمی از جمعیت این منطقه توسط بمباران بی رحمانه ( رژیم اسرائیل)  مجبور به ترک شمال منطقه شدند. اکنون حملات نیروهای ( نظامی ) اسرائیل به جنوب تشدید شده و ده ها تانک وارد این منطقه شده اند. بزرگسالان و کودکان به طور یکسان مرگ خود را پیش بینی می کنند. به گفته مقامات فلسطینی، تاکنون بیش از 15900 نفر در غزه کشته شده اند(به شهادت رسیدند) که اکثریت قریب به اتفاق آنها زن و کودک هستند. نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، به ارتش دستور داده است تا با «نیروی بیشتر» در تعقیب حماس، باشد.

ارتش اسرائیل می‌گوید با دستورهایی که برای تخلیه به ساکنان مناطق مختلف غزه می دهد عملا به محافظت از جان غیرنظامی ها پرداخته است. با توجه به نبود برق و راه های ارتباطی، حتی سریع ترین افراد هم برای تطبیق با این اعلام ها و فرار به موقع مشکل دارند و البته ما با جمعیتی  گرسنه، خسته، غمگین و آسیب دیده روبه رو هستیم که بسیاری از آنها قبلاً چندین بار نقل مکان کرده‌اند. در هر صورت، جایی برای رفتن وجود ندارد.

سخنگوی یونیسف گفت: «مکان‌های امن آب ندارند، سرویس بهداشتی ندارند، به هر حال اغلب ایمن نیستند. مردم نه در بیمارستان ها و نه در پناهگاه ها امنیت ندارند.»

ایالات متحده، که حدود یک پنجم بودجه دفاعی اسرائیل را می پردازد، به شکل علنی انتقادهایی را از وضعیت در غزه بیان می کند و این نارضایتی در میان دموکرات ها بیشتر به چشم می خورد.

اخیرا کامالا هریس، معاون رئیس جمهور، هشدار داد که بسیاری از فلسطینیان بی گناه کشته شده اند. لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، انتقاد خود را به گونه ای بیان کرد که به نگرانی برای جایگاه اسرائیل قابل تعبیر باشد. او گفت : «اگر [جمعیت غیرنظامی] را به آغوش دشمن برانید، پیروزی تاکتیکی را با شکست استراتژیک جایگزین می‌کنید.»

اما اگرچه جو بایدن شرط گذاشتن برای اسرائیل را ارزشمند می داند اما مقامات دولت به سرعت بحث بیشتر در این باره را متوقف کردند.  به نظر می رسد آقای نتانیاهو مطمئن است که دولت آمریکا واقعاً از اهرم خود استفاده نخواهد کرد. طبق گزارش‌ها، اسرائیل در حال برنامه‌ریزی یک «جنگ بسیار طولانی» است که تا سال 2024 ادامه می‌یابد، و هنوز هیچ برنامه‌ای برای آینده‌ ندارد.

با این حال، در حالی که به نظر می رسد رنج غزه پایانی ندارد، ما باید به تصویر گسترده تر نیز نگاه کنیم. دفتر حقوق بشر سازمان ملل ماه گذشته در کرانه باختری یک هشدار فوری دارد.  افزایش شدید حملات نیروهای اسرائیلی و حملات شهرک نشینان از زمان حملات حماس در 7 اکتبر، تعداد بسیاری از فلسطینی ها از جمله کودکان را کشته و تعداد بیشتری را مجبور به ترک خانه های خود کرده است. خشونت در بالاترین سطح در 15 سال گذشته قرار دارد.  پنجشنبه گذشته، حماس مسئولیت تیراندازی به سه اسرائیلی را در ایستگاه اتوبوس در قدس غربی بر عهده گرفت.

در آخر هفته در دریای سرخ، ایالات متحده گزارش داد که یکی از ناوشکن‌هایش دو پهپاد را در حالی که به کمک سه کشتی تجاری مورد حمله  حوثی های یمن می‌آمدند، سرنگون کرد، اگرچه مشخص نیست که آیا خود این کشتی جنگی هدف بوده یا خیر. به نظر می‌رسد این مهم‌ترین حملات حوثی‌های  در این منطقه از 7 اکتبر بوده است.

 ایالات متحده هدف اصلی خود از حمایت از اسرائیل و اعزام  دو ناو هواپیمابر به منطقه را جلوگیری از تشدید تنش غیرقابل کنترل بین اسرائیل و حزب الله و در نهایت ایران می داند.

 اگرچه اسرائیل چندان نگران حوثی ها نیست و ترس اولیه از گسترش جنگ در سرتاسر منطقه هم فروکش کرده اما این حوادث اخیر  خطرات مداوم گسترش درگیری را برجسته می‌کند. این جنگ غزه را ویران می کند اما اثرات و تبعات آن فقط به غزه محدود نخواهد شد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.