بانک جهانی تأکید کرد که جنگ بین اسرائیل و حماس می تواند ضربه «جدی» به روند توسعه اقتصادی جهانی وارد کند.
به گزارش جماران به نقل از یورونیوزر، آجای بانگا، رئیس بانک جهانی روز سهشنبه در کنفرانس سرمایهگذاری در عربستان سعودی گفت که جنگ بین اسرائیل و حماس می تواند ضربه «جدی» به روند توسعه اقتصادی جهانی وارد کند.
رئیس بانک جهانی در ادامه سخنرانی خود در نشستی که از آن با عنوان «داووس صحرایی» یاد میشود، افزود: «فکر میکنم ما در نقطه بسیار خطرناکی قرار داریم.»
اظهارات آقای بانگا در حالی بیان شد که طی روزهای اخیر بسیاری از اقتصاددانان نسبت به پایان دوران جهانی شدنِ اقتصاد هشدار دادهاند.
به باور آنها وقوع جنگ میان حماس و اسرائیل به عنوان آخرین حلقه زنجیرهای از وقایعِ ضد توسعه است که با جنگ تعرفهای آمریکا علیه چین در دوران دونالد ترامپ آغاز شد و با وقوع همهگیری ویروس کرونا و تهاجم روسیه به خاک اوکراین ادامه یافت.
این گروه از اقتصاددانان معتقدند که اعلان جنگ اسرائیل علیه حماس میتواند به عنوان یک کاتالیزور دیگر برای زدودن روند جهانی شدن عمل کند.
بر پایه این رویکرد، شکاف ژئوپلیتیکی در خاورمیانه منجر به کاهش سرمایهگذاری خارجی و همکاری تجاری بین کشورها، اشتراکگذاری اطلاعات کمتر، اشتراکگذاری کمتر فناوریها و ارتباطات کمتر مالی و بازارها میشود.
آنها تاکید دارند که اگر بحران در خاورمیانه تشدید شود، شکاف موجود میان کشورهای این منطقه بیشتر میشود و سپس پای برخی دیگر از بازیگران اصلی اقتصاد جهانی را نیز به حضور در هر یک از طرفهای این شکاف میکشاند؛ بازیگران مهم اقتصاد جهانی همچون آمریکا، چین و اتحادیه اروپا.
با توقف رروند جهانی شدن، رقابت در محیط اقتصادی جهان کاهش مییابد و وقتی رقابت کمتری وجود داشته باشد، در نهایت سطح عمومی قیمتها و نرخ تورم افزایش مییابد و منجر به کاهش قدرت خرید عمومی میشود.
در چنین شرایطی، بانکهای مرکزی جهان اقدام به افزایش بیشتر نرخهای بهره خواهند کرد که در عمل به قیمت کاهش سرمایهگذاری، وقوع رکود اقتصادی و افزایش بیکاری تمام خواهد شد.