پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

محمود فاضلی، دیپلمات بازنشسته و تحلیل گر امور بین‌الملل بررسی کرد

چالش های ادامه کمک‌های آمریکا به اوکراین

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه معتقد است آمریکا با ارسال موشک‌های دوربرد «اتکمز» به اوکراین مرتکب اشتباه می‌شود، زیرا این تسلیحات در نتیجه جنگ تاثیری ندارد و صرفاً رنج اوکراین را به درازا می‌کشاند.

محمود فاضلی، دیپلمات بازنشسته و تحلیل گر امور بین‌الملل در یادداشتی برای جماران نوشت:

«جو بایدن»، رییس جمهور آمریکا به‌دنبال یک بسته کمک امنیتی ۱۰۵ میلیارد دلاری برای حمایت و پشتیبانی از اوکراین، رژیم اسرائیل و حفاظت از مرزهای جنوبی آمریکا است. در این میان سهم بزرگ این بسته کمک با بیش از ۶۱ میلیارد دلار برای اوکراین در نظر گرفته شده است.

بر اساس آمار ارایه شده توسط وزارت خارجه آمریکا، از زمان جنگ روسیه در اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، آمریکا زرادخانه‌ای به ارزش ۴۴ میلیارد دلار برای کمک‌های امنیتی به اوکراین تخصیص داده است.

بایدن در سخنرانی اخیر خود درخواست چنین بودجه‌ای را تأیید کرد و آن را «سرمایه‌گذاری هوشمندانه‌ای برای امنیت آمریکا و برای نسل‌های آتی توصیف کرد. به ادعای او بودجه اضافی برای تلاش‌های جنگی اسرائیل و اوکراین «به ما کمک می‌کند تا نیروهای آمریکایی را از خطر دور نگه داریم و جهانی امن‌تر، صلح‌آمیزتر و مرفه‌تر برای فرزندان و نوه‌هایمان بسازیم.»

بایدن همچنین خواستار ۱۴.۳ میلیارد دلار کمک اضافی به اسرائیل، ۲ میلیارد دلار دیگر برای امنیت تایوان و هند و اقیانوس آرام و کمی بیش از ۹ میلیارد دلار برای کمک‌های بشردوستانه شده است. این درخواست در حالی است که فعالیت کنگره آمریکا در عمل متوقف شده است زیرا جمهوری خواهان مجلس نمایندگان با یکدیگر بر سر اینکه چه کسی باید رییس مجلس باشد، در حال رقابت و اختلافات داخلی هستند.

در حالی که حمایت از اسرائیل و حفاظت از مرزها در مجلس نمایندگان آمریکا با مشکلی مواجه نخواهد شد، ایده کمک‌های اضافی به اوکراین در میان برخی از جمهوری‌خواهان کنگره که فکر می‌کنند آمریکا پیش از این به اندازه کافی برای اوکراین هزینه کرده است، محبوبیت ندارد.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی دولت بایدن این میزان درخواست بودجه را بازتاب جایگاه آمریکا در صحنه جهانی توصیف کرد و گفت: «این درخواست بودجه برای پیشبرد امنیت ملی آمریکا و تضمین امنیت مردم آمریکا حیاتی است.»

«مارجوری تیلور گرین»، عضو مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرده است از درخواست دولت جو بایدن برای کمک به اوکراین و اسرائیل حمایت نخواهد کرد زیرا کاخ سفید به مشکلات داخلی این کشور اهمیت نمی‌دهد. او انتظار دارد بایدن برای محافظت از مرزهای آمریکا در برابر مهاجران و اقدامی برای اخراج آن‌ها اقدام کند. برخی از قانونگذاران جمهوریخواه نسبت به نیاز به تامین مالی جنگ اوکراین با روسیه بدبین هستند و تهدید کرده‌اند که کمک‌های دولت آمریکا را به‌طور کامل متوقف خواهند کرد تا بدهی آن کاهش یابد.

بایدن در نظر دارد هزینه جنگ اوکراین را تا انتخابات ریاست جمهوری سال آینده آمریکا تامین و از این طریق بر بن‌بست‌هایی که جمهوریخواهان ایجاد می‌کنند، غلبه کند. مقامات دولت و کنگره آمریکا اختلافات عمیقی در مورد تامین بودجه دولت فدرال دارند و کنگره درخواست کمک ۲۴ میلیارد دلاری بایدن برای اوکراین را تائید نکرده است.

در این میان ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه معتقد است آمریکا با ارسال موشک‌های دوربرد «اتکمز» به اوکراین مرتکب اشتباه می‌شود، زیرا این تسلیحات در نتیجه جنگ تاثیری ندارد و صرفاً رنج اوکراین را به درازا می‌کشاند.

به اعتقاد پوتین، مذاکرات صلح تنها وقتی ممکن است که اوکراین دست از کارهای نمایشی بردارد: « جنگ، جنگ است و خطرناک. نکته حائز اهمیت این است که این کمک‌ها نمی‌توانند تاثیر شگرفی بر وضعیت خطوط مقدم داشته باشند. اگر طرف اوکراینی واقعاً خواستار مذاکره است، این کار باید بدون هیچ عمل نمایشی انجام شود. کی‌یف برای ممکن‌ ساختن مذاکره، باید قانونی که بیش از یک سال پیش درباره ممنوعیت مذاکره وضع کرده را لغو کند.»

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه تاکید دارد که هر محموله‌ای که حاوی تسلیحات برای اوکراین باشد به یک هدف قانونی برای روسیه تبدیل خواهد شد. وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که کشورهای ناتو با ارسال سلاح به اوکراین «با آتش بازی می‌کنند.» به اعتقاد کرملین پمپاژ اوکراین با تسلیحات از غرب به موفقیت مذاکرات روسیه و اوکراین کمک نمی‌کند و تأثیر منفی خواهد داشت.

آمریکا و ناتو مستقیماً «نه تنها با تهیه سلاح، بلکه با آموزش پرسنل در قلمرو بریتانیا، آلمان، ایتالیا و سایر کشورها» در درگیری در اوکراین مشارکت دارند. آناتولی آنتونوف، سفیر مسکو در واشنگتن می‌گوید که آمریکا با تصمیم به ارسال موشک‌های تاکتیکی «اتکمز» به اوکراین، اشتباه فاحشی را مرتکب شده و عواقب این اقدام بسیار جدی خواهد بود: « واشنگتن بی‌وقفه سیاست قطع روابط دوجانبه را پیش گرفته است. بارها به دولت آمریکا درباره اتخاذ اقدامات بی‌ملاحظه و عجولانه هشدار و توضیح داده‌ایم که تامین سلاح برای رژیم کی‌یف، امنیت منطقه‌ای و راهبردی را به‌شدت تضعیف می‌کند. آمریکا همچنان به تحریک تقابل مستقیم بین ناتو و روسیه ادامه می‌دهد. کمک دولت آمریکا به رژیم زلنسکی و ترغیب آن به ارتکاب جنایت، آمریکا را به همدست مستقیم جنایات این رژیم بدل می‌کند. کی‌یف به‌طور عامدانه از تسلیحات واشنگتن برای حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی و همچنین مردم غیرنظامی استفاده می‌کند.»

کاخ سفید تایید کرد که موشک‌های دوربرد اتکمز را در اختیار اوکراین قرار داده است؛ موشک‌هایی که به‌گفته رسانه‌های آمریکایی بردی معادل ۱۶۰ کیلومتر دارند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
31 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی جنگ اوکراین

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.