دیمتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین گفت که واردانیان شهروندی روسیه را دارد و اگر همچنان شهروندی روسیه را داشته باشد مسکو اطلاعاتی درباره بازداشت وی به دست خواهد آورد و از او حمایت قانونی به عمل می آورد.

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، «روبین واردانیان»رئیس  دولت خودخوانده  منطقه قره‌باغ توسط گارد مرزی آذربایجان دستگیر شد.

بنا به اعلام اداره خدمات مرزی آذربایجان، «روبن واردانیان» رئیس سابق دولت خودخوانده ارمنی در قره‌باغ به هنگام تلاش برای خروج از قره باغ در مرکز بازرسی لاچین به ارمنستان توسط نیروهای گارد مرزی آذربایجان دستگیر شد.

بر این اساس، وی به باکو منتقل و به نیروهای امنیتی این کشور تحویل داده شده است.

واردانیان در سپتامبر 2022 از شهروندی روسیه خارج شده و به اصطلاح تصدی ریاست دولت خودخوانده را بر عهده گرفته بود. او مدتی بعد از سمتش برکنار شد.

وی که ارتکاب به جرایمی مانند پولشویی، تجارت غیرقانونی اسلحه و مواد مخدر را در کارنامه‌اش دارد، در فضای مجازی هم مطالبی تحریک‌ کننده علیه آذربایجان منتشر می‌کرد.

روسیه در واکنش به این خبر اعلام کرد که اطلاعی از بازداشت واردانیان ندارد.

دیمتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین گفت که واردانیان شهروندی روسیه را دارد و اگر همچنان شهروندی روسیه را داشته باشد مسکو اطلاعاتی درباره بازداشت وی به دست خواهد آورد و از او حمایت قانونی به عمل می آورد.

پسکوف افزود: اگر وی از شهروندی روسیه چشم پوشیده باشد مساله کاملا فرق می کند.

 

تعداد آوارگان قره‌باغ کوهستانی از ۴۷ هزار نفر فراتر رفت

 

فرار ارامنه از قره‌باغ کوهستانی به سوی ارمنستان همچنان ادامه دارد.

بنابر گزارش رویترز، مقامات ارمنستان می‌گویند تا روز چهارشنبه تعداد ارامنه قره‌باغ کوهستانی که «از بیم پاکسازی قومی توسط جمهوری آذربایجان» وارد خاک این کشور شده‌اند، از ۴۷ هزار نفر فراتر رفته است.

نازلی باغداساریان، سخنگوی نخست‌وزیر ارمنستان گفت: «تا ظهر چهارشنبه به وقت محلی، ۴۷ هزار و ۱۱۵ آواره از قره‌باغ کوهستانی از مرز ارمنستان عبور کرده‌اند که حدود ۲۲ هزار و ۸۰۰ نفر از آنها تاکنون به‌طور رسمی ثبت‌نام شده‌اند.»

با وجود وعده جمهوری آذربایجان مبنی بر «تضمین» حقوق ارامنه قره‌باغ که روز دوشنبه از سوی الهام علی‌اف تکرار شد، ارمنی‌های قره‌باغ همچنان در مورد آینده خود نگرانند و صدها وسیله نقلیه از قره‌باغ در حال حرکت به سوی ارمنستان است.

پیشتر افرادی که قصد فرار از قره‌باغ به ارمنستان را داشتند برای دریافت سوخت خودروهای خود صف کشیده بودند که یک انبار سوخت در نزدیکی آنها منفجر شد. در ساعات اولیه شمار کشته‌شدگان این حادثه ۲۰ نفر گزارش شد اما گغام استپانیان، افسر حقوق بشر قره‌باغ اعلام کرد اکنون تعداد کشته‌های تأییدشده این انفجار به ۶۸ نفر رسیده است. بیش از ۳۰۰ نفر نیز بر اثر این انفجار زخمی شده‌اند.

روز چهارشنبه، آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان، از جمهوری آذربایجان خواست تا به ناظران بین‌المللی اجازه ورود به قره‌باغ کوهستانی را بدهد و اعلام کرد برلین کمک‌های بشردوستانه خود را برای پناهجویان این منطقه افزایش می‌دهد.

وی گفت: «من تصمیم گرفتم بار دیگر کمک‌های بشردوستانه را به میزان قابل توجهی افزایش دهم و بودجه اضافی آلمان برای کمیته بین‌المللی صلیب سرخ را از ۲ به ۵ میلیون یورو (۵.۲۸ میلیون دلار) برسانم.»

قره‌باغ کوهستانی در سطح بین‌المللی به عنوان بخشی از خاک جمهوری آذربایجان به رسمیت شناخته شده است، اما این منطقه در ۳ دهه اخیر به دست جدایی‌طلبان ارمنی اداره می‌شده که آن منطقه را سرزمین اجدادی خود می‌دانند.

نیروهای جدایی‌طلب ارمنی هفته گذشته پس از یک عملیات نظامی ۲۴ ساعته از سوی باکو مجبور شدند توافق آتش‌بس شامل خلع سلاح خود را بپذیرند.

باکو روز چهارشنبه اعلام کرد در جریان حمله برق‌آسای هفته گذشته ارتش جمهوری آذربایجان به جدایی‌طلبان قره‌باغ، ۱۹۲ نظامی آذربایجانی و یک غیرنظامی کشته شده‌اند.

وزارت بهداشت جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای اعلام کرد در جریان این عملیات ۵۱۱ سرباز دیگر زخمی شده‌اند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.