اگرچه جمهوری آذربایجان اعلام کرده است که با ساکنان ارمنی‌تبار قره‌باغ به عنوان «شهروندان برابر» رفتار خواهد کرد اما محموله‌های کمکی محدودی اجازه ورود به این منطقه را پیدا کرده‌اند.

به گزارش جماران به نقل از یوورنیوز، آنالینا بائربوک، وزیر خارجه آلمان از جمهوری آذربایجان خواست تا به ناظران بین‌المللی اجازه ورود به منطقه قره‌باغ کوهستانی را بدهد، منطقه‌ای که ده‌ها هزار نفر از ساکنانش به ارمنستان گریخته‌اند.

وزیر خارجه آلمان روز چهارشنبه ۲۷ سپتامبر گفت اگر جمهوری آذربایجان به ناظران بین‌المللی اجازه ورود به منطقه قره‌باغ کوهستانی را بدهد، این موضوع نشان می‌دهد که باکو در قبال تعهدات خود در قبال امنیت و رفاه مردم این منطقه «جدی» است.

پیش‌تر آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا از جمهوری آذربایجان خواسته بود تا به تعهدات خود برای حفاظت از غیرنظامیان ساکن در منطقه قره‌باغ کوهستانی احترام بگذارد و اجازه دسترسی آن‌ها به کمک‌های بشردوستانه را بدهد. فرانسه نیز خواستار واکنش بین‌المللی به موضوع قره‌باغ پس از بی‌توجهی روسیه به تعهداتش در قبال ارمنستان شد.

اگرچه جمهوری آذربایجان اعلام کرده است که با ساکنان ارمنی‌تبار قره‌باغ به عنوان «شهروندان برابر» رفتار خواهد کرد اما محموله‌های کمکی محدودی اجازه ورود به این منطقه را پیدا کرده‌اند.

پس از آنکه جمهوری آذربایجان کنترل کامل منطقه قره‌باغ کوهستانی را در اختیار گرفت، ده‌ها هزار نفر از ارمنی‌تبارهای ساکن این منطقه با ترک خانه‌های خود به سمت ارمنستان حرکت کردند.

ارمنی‌تبارهایی که قصد داشتند روز سه‌شنبه از مرز عبور کنند، توسط نیروهای کنترل مرزی جمهوری آذربایجان تحت بازرسی‌های دقیق قرار گرفتند.

یک مقام‌ دولتی جمهوری آذربایجان به خبرگزاری فرانسه گفت که هدف از این اقدام، شناسایی مظنونان «جنایات جنگی» است که در حال فرار به ارمنستان هستند.

پیش‌تر جمهوری آذربایجان اعلام کرده بود که این کشور قصد دارد جدایی‌طالبان ارمنی منطقه قره‌باغ را که سلاح‌های خود را به زمین گذاشته‌اند، «عفو» کند.

در هر حال تاکنون حدود یک سوم جمعیت ساکن قره‌باغ که عمدتا ارمنی هستند از آنجا گریخته‌اند. ارمنستان روز چهارشنبه ۲۷ سپتامبر از شناسایی ۴۲ هزار و ۵۰۰ پناهجوی ارمنی‌تبار ساکن قره‌باغ کوهستانی که به این کشور وارد شده‌اند، خبر داد.

در پی هجوم ارمنی‌تبارهای ساکن قره‌باغ به سمت مرز ارمنستان، صدها خودرو در جاده منتهی به این کشور صف کشیده‌اند.

به گفته بسیاری از پناهجویان ارمنی‌تبار، آن‌ها برای رسیدن به ارمنستان ۲۴ ساعت وقت گذاشته‌اند تا یک مسیر ۸۰ کیلومتری را طی کنند. آن‌ها گفتند که این مسیر را بدون غذا و گاهی بدون آب طی کرده‌اند.

ساکنان منطقه قره‌باغ کوهستانی که ماه‌ها در محاصره نیروهای جمهوری آذربایجان قرار داشت، با کمبود مواد اولیه برای زندگی مواجه هستند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.