دولت وحدت ملی لیبی اعلام کرد که شمار جانباختگان توفان «دانیل» که باعث وقوع سیل بی سابق در شرق لیبی شد به 6هزار نفر رسید.

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، معاون وزیر بهداشت دولت وحدت ملی لیبی اعلام کرد که شمار جانباختگان توفان «دانیل» که باعث وقوع سیل بی سابق در شرق لیبی شد به 6هزار نفر رسید.

این مسئول لیبیایی تأکید کرد که هنوز هزاران نفر در شمار مفقودان هستند.

در همین حال، سازمان مهاجرت بین المل در لیبی امروز سه شنبه اعلام کرد که دست کم 30 هزار نفر از ساکنان شهر درنه که بیشترین آسیب را از توفان دانیل دیده است آواره شدند.

شهر درنه نزدیک به 100 هزار نفر  جمعیت دارد که بسیاری از ساختمان های چند طبقه این شهر در کنار رودخانه «مجری الوادی» فروپاشیده است و بسیاری از مردم با خانه ها و خودروهای شان در آب ناپدید شدند.

این سازمان تأکید کرد که دیگر مناطق آسیب دیده از توفان مانند «بنغازی» شاهد آواره شدن بیش از 6هزار نفر شدند.

در تحولی دیگر  به دلیل تعداد بالای قربانیان بسیاری از آنها در گورهای دسته جمعی دفن می شوند.

این در حالی است که پیش از این برخی منابع لیبیایی اعلام کردند تعداد قربانیان طوفان و سیل در شهر درنه در شرق لیبی به 5 هزار و 300 نفر افزایش یافته و آمار مفقودان فاجعه در لیبی به 10 هزار نفر رسیده است.

به گزارش خبرگزاری رسمی لیبی، محمد ابولوشا، یکی از مقامات وزارت کشور لیبی اعلام کرد: شمار قربانیان سیل در شهر درنه در شرق لیبی به 5 هزار و 300 نفر افزایش یافت و هزاران نفر مفقود شده‌اند.

براساس این گزارش، تعداد تلفات حادثه سیل که در 10 سپتامبر رخ داد تنها در شهر درنه به 5 هزار و 300 نفر رسیده است.

هلال احمر لیبی نیز از آواره شدن 20 هزار خانواده بر اثر سیل خبر داد و خواستار کمک شد.

فاجعه سیل در لیبی

طوفان "دانیل" که در مدیترانه مرکزی موثر بود و در 10 سپتامبر شرق لیبی را درنوردید، باعث جاری شدن سیل در شهرهای بنغازی، البیضا، مرج، سوسه و درنه شد.

عبدالحمید دیبیبه، نخست‌وزیر دولت وحدت ملی دیروز به دلیل فاجعه سیل در سراسر کشور 3 روز عزای عمومی اعلام کرد و شورای ریاست جمهوری لیبی خواستار کمک به کشورهای دوست و نهادهای بین‌المللی برای مناطق آسیب دیده از سیل شد.

طارق الخراز، سخنگوی وزارت کشور دولت منصوب شده از سوی مجلس نمایندگان در شرق لیبی، امروز در بیانیه‌ای اعلام کرد که تعداد کشته شدگان در فاجعه سیل که شرق لیبی را تحت تاثیر قرار داده است، تنها در درنه به 5200 نفر رسید.

همچنین کمیته بین‌المللی صلیب سرخ نیز اعلام کرد که آمار مفقودان فاجعه سیل در لیبی به 10 هزار نفر رسیده است.

گفته می‌شود که میزان بارندگی در مناطق شرقی لیبی به "بیشترین میزان در 40 سال گذشته" رسیده است.

تامر رمضان، رئیس هیئت بین‌المللی صلیب سرخ نیز به صورت آنلاین به نشست خبری هفتگی دفتر ژنو سازمان ملل متصل شده و بیان کرد: «بسیاری از مردم در اثر سیل در شرق این کشور آسیب دیده اند. نیازهای فوری در لیبی وجود دارد. براساس اطلاعات منابع مستقل تعداد مفقودین به دلیل فاجعه سیل به 10 هزار نفر افزایش یافته است».

رمضان در پاسخ به سوال خبرنگار آنادولو مبنی بر اینکه «تعداد جان باختگان سیل در شرق لیبی به 3 هزار نفر رسیده است، آیا این آمار را تایید می کنید؟» رمضان در پاسخ به این سوال، رقم مشخصی ارائه نکرد، اما یادآور شد که تلفات ناشی از سیل را می‌توان هزاران نفر بیان کرد».

هلال احمر لیبی: تخمین زده می‌شود که 20 هزار خانواده در فاجعه سیل آواره شده اند

تلویزیون «فوریه» مستقر در طرابلس به نقل از توفیق شکری، سخنگوی هلال احمر لیبی در خصوص فاجعه سیل در شرق با بیان اینکه وضعیت درنه "تراژیک" است، خواستار کمک شد و گفت: «تعداد خانواده‌های آواره را 20 هزار نفر تخمین می‌زنیم. این وضعیت نیازمند دراز شدن دست یاری به سوی مردم درنه، بیضا و مناطق اطراف است. جستجوی تیم‌های هلال احمر برای یافتن مفقودین ادامه دارد».

50 خانواده در شهر سوسه ناپدید شدند

به گزارش رسانه‌های لیبی، وایل بریک، شهردار سوسه با اشاره به اینکه تاکنون 50 خانواده در این شهر مفقود شده اند، اظهار داشت: یکی از محله‌های این شهر به طور کامل بر اثر سیل پر از سنگ شده است. با تیم امداد بارها در اطراف محله قدم زدیم به این امید که ممکن است بازمانده ای وجود داشته باشد اما صدایی نشنیدیم. تا کنون هیچ تیم سازمانی برای جستجو و نجات و کمک به سوسه نرسیده است».

دولت وحدت ملی لیبی: جاده و پل درنه به طور کامل فرو ریخت

حسین سویدان، رئیس اداره راه‌ها و پل‌های دولت وحدت ملی لیبی به خبرنگار آنادولو گفت: وزارت حمل‌ونقل یک تیم فنی را مأمور کرد تا برای ارزیابی خسارات وارد شرق این کشور شود.

سویدان با اشاره به ریزش بسیاری از راه‌ها و پل‌های ارتباطی شهرها و روستاهای شرق کشور، اظهار داشت: «این وضعیت مانع از امداد رسانی به شهرهای آسیب دیده شد. شبکه راه‌ها و پل‌های شهر درنه یکی از مناطق آسیب دیده از سیل به طور کامل فروریخت. برای بازسازی آنها 300 میلیون دینار (حدود 67 میلیون دلار) نیاز است».

"وضعیت بهداشتی "فاجعه بار"

یک مقام وزارت بهداشت دولت وحدت ملی لیبی که نخواست نامش فاش شود، وضعیت بهداشتی و درمانی شهرهای آسیب دیده سیل به‌ویژه درنه را فاجعه بار توصیف کرد و خاطرنشان کرد: هزاران نفر جان خود را از دست دادند.

این مقام وزارت بهداشت اعلام کرد که بیمارستان درنه غیرقابل استفاده بوده و مجروحان و اجساد قربانیان به بیمارستان‌های صحرایی منتقل شده‌اند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه این وزارت‌خانه هواپیمای حامل تجهیزات فوریت‌های پزشکی و تیم‌های پزشکی را به منطقه اعزام کرد و کاروان با تیم‌های پزشکی به شهر بنغازی در شرق کشور رسیدند، گفت: روند توزیع مواد به بیمارستان‌های صحرایی ادامه دارد.

لیبی از همه تلاش‌های بین‌المللی برای کمک به آسیب‌دیدگان سیل استقبال می‌کند

عبدالحمید دیبیبه، نخست‌وزیر دولت وحدت ملی طی بیانیه‌ای پس از بازدید از مقر تیم واکنش سریع و اضطراری دولتی در طرابلس گفت که آنها از همه تلاش‌های بین‌المللی برای کمک‌رسانی به آسیب دیدگان سیل که شرق کشور را درنوردیده استقبال می‌کنند.

او با تاکید بر اینکه کشورش آماده است تا ورود همه تیم‌های امدادی را تسهیل کند، افزود: از همه پیام‌های عربی و بین‌المللی مبنی بر همبستگی با مردم لیبی در جریان سیل استقبال می‌کنیم. برخی از رهبران کشورهای عربی و منطقه از ابتدای وقوع فاجعه با لیبی در ارتباط بوده‌اند.

سازمان ملل: تیم های واکنش اضطراری برای کمک به لیبی بسیج شدند

مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه و هماهنگ کننده کمک‌های اضطراری نیز پستی را در حساب کاربری خود در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشت و نوشت: «به شدت نگران سیل مرگبار در لیبی هستیم. تیم‌های واکنش اضطراری ما برای کمک های میدانی بسیج شدند».

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی سیل در لیبی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.