مجلس سنا با میانگین سنی ۶۴ سال، یکی از مسنترین اعضای پارلمانی در جهان را دارد. پس جای تعجب ندارد که پرداختن به موضوع حکمرانی سالخوردگان در رأس برنامه این کشور قرار نگیرد.
به گزارش جماران، سوالی که از روز پنجشنبه از قدرتمندترین سناتور جمهوریخواه آمریکا پرسیده شد خیلی ساده بود: «نظر شما در مورد نامزدی مجدد در انتخابات [مجلس سنا] در سال ۲۰۲۶ چیست؟» میچ مککانل با یک نیشخند و یک زمزمه نامفهوم فقط به گفتن کلمه «اوه» بسنده کرد و ناگهان به مدت بیش از ۳۰ ثانیه در سکوت فرو رفت.
این دومین بار در کمتر از یک ماه گذشته بود که مک کانل ۸۱ ساله هنگام صحبت با خبرنگاران خشکش زد؛ اما موضوع اینجاست که افراد بسیار کمی، آن هم تنها از حزب دموکرات خواستار کنارهگیری او شدند.
مساله کبر سن یکی از مسائلی است که احزاب جمهوریخواه و دموکرات در آمریکا چندان به روی یکدیگر نمیآورند.
حکمرانی سالخوردگان در آمریکا
جو بایدن ۸۰ ساله دموکرات، مسنترین رئیسجمهور تاریخ آمریکا است. دونالد ترامپ هم با ۷۷ سال سن، دومین فرد مسن و نامزد پیشتاز حزب جمهوریخواه برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ است.
مجلس سنا با میانگین سنی ۶۴ سال، یکی از مسنترین اعضای پارلمانی در جهان را دارد. پس جای تعجب ندارد که پرداختن به موضوع حکمرانی سالخوردگان در رأس برنامه این کشور قرار نگیرد.
فرانک لونتز، مشاور سیاسی کمپینهای جمهوریخواهان معتقد است که «دموکراتها از آن جهت چیزی در مورد مککانل نمیگویند چون میدانند که حزبشان توسط فردی اداره میشود که همان چالشهای مشابه را دارد.»
اگر بایدن دوباره در انتخابات پیروز شود، او در پایان دور دوم ریاست جمهوری خود ۸۶ ساله خواهد شد. یک نظرسنجی تازه نشان میدهد که بیش از سه نفر از هر چهار آمریکایی معتقدند که او برای اثربخش بودن زیادی مسن است.
منتقدان واکنش بایدن به آتشسوزیهای اخیر در مائویی در هاوایی را اشتباه میدانند و سخنرانی او در آنجا را نامفهوم توصیف میکنند. بایدن در سخنرانی خود نام سناتور برایان شاتز و شهردار ریک بیسن را با هم اشتباه کرد و در خطاب به دومی به صورت کاملا نامفهوم گفت: «ریک، وقتی تلفنی صحبت میکردیم، من هرگز - به نظر میرسید که در موضع دفاعی بازی کردید - نمیدانم چه کسی، اما یک نفر خوب.»
زمانی که مککانل در حین صحبت با خبرنگاران در کنتاکی دومین بیحرکتی خود را تجربه کرد، بایدن از «دوستش» که سالها در سنا با او همکار بود دفاع کرد و گفت: «مطمئنم که او به حال قبلی خود باز میگردد.» رئیس جمهور ایالات متحده در پاسخ به این سوال که آیا او در مورد توانایی مک کانل برای انجام کار خود نگرانی دارد، پاسخ داد که «نه» و وقتی از او دوباره همین سوال پرسیده شد، او موکدا گفت «نه ندارم.»
بنا بر تشخیص پزشک کنگره، آقای مککانل میتواند به انجام وظایفش در کنگره ادامه دهد. مککانل در ماه مارس نیز یک بار زمین خورده و به دلیل ضربه مغزی و شکستگی جزئی دنده در بیمارستان بستری شده بود.
حکومت هشتاد سالهها در واشنگتن
بسیاری از ناظران به طور فزایندهای حکومت هشتاد سالهها را در واشنگتن زیر سوال میبرند. لری جاکوبز، مدیر مرکز مطالعات سیاست و حکومت در دانشگاه مینهسوتا در این زمینه گفت: «گویی قرار است که هر دو حزب توسط رهبرانی سالخورده رهبری شوند. صادقانه بگویم، اگر افرادی در این جناحها وجود میداشت که میتوانستند جلو بیایند، حتما میآمدند.»
وی معتقد است که «در حزب دموکرات، اگر بایدن نامزد نشود المشنگه راه میافتد، و اگر در سنا هم مککانل رهبر نباشد، جناحهای مختلف حزب جمهوریخواه همدیگر را میکوبند: از یک طرف طرفداران ترامپ هستند و در طرف دیگر جناحی که معتقد به گذر از ترامپ میباشد. این نبردهای زهرآگین که به محض کنارهگیری [بایدن و مککانل] از قدرت رخ خواهد داد دقیقا همان چیزی است که بایدن و مککانل را سر جای خود نگه داشته است.»
سنا؛ «ممتازترین خانه سالمندان در کشور»
این بنبست برای استراتژیستهای هر دو حزب دردسرساز است. برای دموکراتها، بحث بر سر موضوع سن بالای مک کانل در آخر به موضوع سن بالای بایدن ختم میشود. از طرف دیگر، جمهوریخواهان هم اگر بخواهند سن بایدن را به چالش بکشند باید بیخیال مککانل شوند.
البته این موانع برای رسانههای دستراستی و مجریان فاکسنیوز مانند «شان هانیتی» وجود ندارد. معدود افرادی نیز در هر دو حزب وجود دارند که مراتب مخالفت خود را اعلام کردهاند. به عنوان مثال، «دین فیلیپس» نماینده دموکرات کنگره از مینهسوتا، از رئیسجمهور خواسته است که به دلیل آمار ضعیف در نظرسنجیها و سن بالا، بازنشسته شود.
فیلیپس به روزنامه واشنگتن پست گفت: «خدا نکند رئیس جمهور یک مشکل سلامتی پیدا کند و یا در وسط مرحله انتخابات مقدماتی اتفاقی برایش بیفتد.»
خدا نکند رئیس جمهور یک مشکل سلامتی پیدا کند و یا در وسط مرحله انتخابات مقدماتی اتفاقی برایش بیفتد.
فیلیپس در واکنش به اتفاقی که برای مککانل افتاد در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «خانواده، دوستان و کارمندان سناتور فاینستاین و سناتور مککانل هم به خود این افراد و هم به کشور صدمه بزرگی میزنند. وقت آن است که محدودیتهای سنی برای کنگره و دیوان عالی کشور وضع شود.»
در همین حال، نامزدهای جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری سال آینده، از جمله «نیکی هیلی» ۵۱ ساله، فرماندار سابق کارولینای جنوبی خواستار تغییر نسلی شدهاند. خانم هیلی که خواستار انجام تستهای صلاحیت ذهنی برای داوطلبان بالای ۷۵ سال شده است، به شبکه فاکس نیوز گفت: «آنچه میگویم این است که در حال حاضر، سنا ممتازترین خانه سالمندان در کشور است. منظورم این است که میچ مک کانل کارهای بزرگی انجام داده است و شایسته تقدیر است؛ اما هر کس باید بداند چه زمانی باید کنار بکشد.»
آنچه میگویم این است که در حال حاضر، سنا ممتازترین خانه سالمندان در کشور است. منظورم این است که میچ مک کانل کارهای بزرگی انجام داده است و شایسته تقدیر است؛ اما هر کس باید بداند چه زمانی باید کنار بکشد.
مسنترین سناتور کنونی در آمریکا، دایان فاینستاین از کالیفرنیا نام دارد. خانم فاینستاین هم اکنون ۹۰ ساله است و ماهها است که در جلسات غایب است و گفته میشود از عوارض بیماری زونا رنج میبرد. او گفته است که در پایان دوره خود در سال آینده بازنشسته خواهد شد.
سناتور «برنی سندرز»، صدای ترقیخواهان در دو دوره گذشته انتخابات مقدماتی دموکراتها، هفته آینده ۸۲ ساله میشود.
سناتور «چاک گراسلی» از آیووا نیز اواخر این ماه ۹۰ ساله میشود.
به گزارش یورونیوز،به نظر میرسد رویارویی مجدد بایدن و ترامپ محتملترین سناریو برای انتخابات ریاست جمهوری سال آینده در آمریکا باشد.
سالی کوین، روزنامهنگار و نویسنده معتقد است که «دونالد ترامپ سال آینده ۷۸ ساله میشود، بنابراین اینطور هم نیست که بگوییم جمهوریخواهان یک جوجه بهاری در ترکیب خود دارند و همین است که تمایلی به انتقاد از سن بالای بایدن ندارند.»